Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osob wierzacych: jaki jest sens samotnosci?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze w internecie jest duzo kazan na ten temat, ale wszystko sprowadza sie do tego, ze ksiadz mowi, ze byc moze jest im pisana inna droga i maja sie angazowac w pomoc innym. Dla mnie to troche dobijajaca wizja, bo sama wiem, ze mimo iz udzielam sie w wolonariacie i moge probowac okazywac innym serce na tyle ile moge, ale nie zastapi to wlasnej rodziny i swoich dzieci. Jak rozumiec dlugotrwala samotnosc? Zakladajac ze dana osoba rowniez szuka i nie ma zbyt wygorowanch wymagan, ale nie moze trafic na osobe z ktora moglaby stworzyc rodzine i do ktorej poczuaby cos z wzajemnoscia. Niektore kobiety dobiegaja do 40tki i nigdy nie beda mogly miec swoich dzieci. Wiem, ze rodzina to nie sielanka i wymaga wielu poswiecen... jednak samotnosc wbrew pozorom tez nie jest latwa, a byc moze jest nawet trudniejsza droga. Czy powinnismy ufac, ze to jest tajemnica boska i krzyz ktory musimy niesc i zaakceptowac fakt, ze nie na wszystko jest odpowiedz? Pozdrawiam i dziekuje z gory za wasze przemyslenia .

Gość gość
przepraszam, z gory za bledy :( Moglabym poprawic tekst, ale mysle, ze kazdy sie domysli o co chodzi..

Gość gość
nie słuchaj księży tych bałwochwalców poczytaj biblię x "2 Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony (...) 4 dobrze rządzący własnym domem, trzymający dzieci w uległości, z całą godnością. 5 Jeśli ktoś bowiem nie umie stanąć na czele własnego domu, jakżeż będzie się troszczył o Kościół Boży?" x "18 Potem Pan Bóg rzekł: «Nie jest dobrze, żeby mężczyzna był sam, uczynię mu zatem odpowiednią dla niego pomoc»" x x x módl się do Boga a Bóg ci da

Gość gość
jestem wierząca i samotna. mam 40 lat i cięzko mi jest odnalezc sens w mojej samotnosci :-( modlitwy niewiele juz pomoga,bo swoje lata mam na dzieci to juz za pozno, na wolnego faceta bez przeszlosci w postaci bylej zony tez wlasciwe nie mam co liczyc....

Gość gość
jesteś katoliczką a katolickie modlitwy nie pomagają po różańcach koronkach i tych pompejawkach czy jak to się nazywa nic nie dostaniesz bo to bałwochwalcze modlitwy obrazki święci figurki nawróć się i zadbaj o królestwo boże

Gość gość
a gdzie ja napisałam,ze modle sie na rozancu czy do swietych czy do figurek? modle się do Boga.

Gość gość
nieważne jak i do kogo się modlisz, ważne jaka jest Twoja wiara. ja jestem samotna, a dziś czułam wieczorem Boga w grudniowym powietrzu, w uśmiechu innej kobiety, zresztą pięknej...niezbadane są wyroki Boskie... na razie Bóg obdarzył mnie cudownym pieskiem, zobaczymy co będzie kiedyś, może da mi męża? dzieci? chciałabym...a jeśli nie, to i tak będę dalej wierzyć, Bóg jest ponad to i ponad naszą samotność :)

Gość gość
a powinas sie zaczac prosic juzefa by u boga znalaz ci meza gdybys znał historie to bys wiedział 2 Biskup więc powinien być nienaganny, mąż jednej żony bisku do 8 wieku to były osoby swieckie i dla tego pisze wybierac na pomocników koscioła ludzi prawych

Gość gość
Autorko tematu, mam podobą sytuację jak Ty. I ten sam wiek. I sama jestem obecnie. Przelotne związki przeleciały i teraz jestem sama. Rozumiem co czujesz ale... nie trać wiary :) I też zabieram sie do modlitwy tak na poważnie o męża ;) Przecież jest tyle samotnych... Samotność to nie wyrok. Owszem doskwiera czasem ale mąż i dzieci też nie sam miód. Szukaj pozytywów i wyjdź do ludzi.

Gość gość
Zobacz na youtub: Młodość mija a ja niczyja Ojciec Szustak Fenomenalne :)

Gość gość
Super buduje wiarę kanał na youtub: Dotyk Boga Pomyszkuj w zakładce Playlista Są tam serie: Świadectwa - super Nauczania - też super Gdy dwóch lub trzech - nowa seria - superaśne bo oni modlą się na wizji za intencje zostawione w komentarzach na youtub pod ich filmikami i potem czytają podziękowania, od ludzi

Gość pralnia mózgu religia i TV
jesteście wszystkie debilkami, wasz pierwszy problem to indoktorynacja religijna od tz. kołyski. A wasz ksiądz to debil, sam rooha i obciąga a wam píerdoli głupoty, jesteście idiotkami z wypranymi mózgami, szkoda was ale pralnia mózgowa jest trudna do przełamania i odwrócenia, jesteście stracone raczej

Gość gość
Autorko uważam że nie należy sie z tym godzić, trzeba sie modlić a nawet trochę awanturować przed Bogiem, znam masę kobiet, którym się zaczęło powodzić w sprawach uczuciowych, kiedy wypowiedziały Bogu posłuszeństwo, zbuntowały się, a nawet przestały chodzić do spowiedzi.

Gość gość
Bóg nie chce naszego szczęścia. Bóg kazał przecież swojemu Synowi cierpieć na krzyżu, a co za tym idzie, oczekuje on maximum cierpienia od nas wszystkich, więc jak mógłby chcieć czegos takiego, jak szczęście kobiety w małżeństwie? Dlatego wygrywa ta, która zawistnemu Bogu wydrze swoje szczęście z jego rąk.

Gość gość
Podstawa to unikać zakonnic, ponieważ to one wymadlają dziewczynom samotność, zwłaszcza ładnym.

Gość seks nie za kase
koorfa co za popaprańce z mentalnością średniowieczną, a niby ludzie po szkołach, buehehe

Gość gość
Gdzie tu widzisz mentalność średniowieczną, głupku?

Gość gość
Zbyt wiele cierpienia nie ma sensu, cierpienie przez które człowiek staje się gorszym, a nie lepszym, NIE MA SENSU, i cierpienie przez które człowiek nie spełnia swojego powołania, też NIE MA SENSU. Jeśli ktoś, nawet ksiądz, albo inna osoba duchowna, mówi wam że macie być samotni, a wy wiecie, że to was unieszczęśliwi, to olejcie tę osobę w 4 cholery. Oni nie mają prawa uważać się za Boga i rządzić naszym życiem. A kult cierpienia jest HEREZJĄ, nazywa się doloryzmem i jest głoszony przez niektóre zgromadzenia zakonne jako prawda objawiona. Z wielka szkodą dla katolików. Ale kto sie sprzeciwi, jeśli ksiądz o medialnym nazwisku propaguje go w internecie.

Gość gość
02:52 haha dobre! :D

Gość gość
żaden ksiądz nie mówi , że mają być samotne i to jest szlachetne . kk zawsze mówi o rodzinie i piętnuje tzw. związki które wcześniej , czy póżniej kończą się samotnością (choćby dzieci z takich 'wolnych' związków )

Gość gość
Wytrzeżwiej zanim coś napiszesz od rzeczy :o

Gość gość
Dawniej księża mówili że ludzie mają być samotni i przeszkadzali, jak ludzie chcieli się pobrać. Teraz chowają głowę w piasek i udają że tak nie było. Niektórym naiwnym i łatwowiernym ludziom złamali życie. Dlatego będę zawsze powtarzać, żeby nie ufać nikomu kto chce nami rządzić, nawet rzekomo w imię Boga.

Gość gość
04:40 o co ci chodzi z tymi dziećmi, wytłumacz się ze swojego bełkotu gnido 😠 Ja nie jestem z wolnego związku, to księża mi wpoili, że mam zostać sama. Jeśli masz jakieś mylne zdanie na temat mojej rodziny, to PLUJĘ PROSTO DO TWOJEGO BEZCZELNEGO RYJA.

Gość gość
kk zawsze propagował sakramentalną i trwałą rodzinę współczesna kultura propaguje tzw. związki , które przeważnie szybko się kończą często pozostawiając kobiecie dziecko do wychowania bez normalnej rodziny

Gość gość
'Dawniej księża mówili że ludzie mają być samotni i przeszkadzali, jak ludzie chcieli się pobrać. ' durniejszego postu dawno nie słyszałam - gdzie mówili takie rzeczy i kto to mówił ?

Gość gość
Związek to określenie ogólne, które obejmuje też małżeństwo. Może miałeś na myśli wolne związki, tępaku??

Gość gość
05:12 a mówili, w duszpasterstwach, debilko. ty wtedy siedziałaś przed tv i ogladałaś seriale.

Gość gość
Związek to określenie ogólne, które obejmuje też małżeństwo. Może miałeś na myśli wolne związki, tępaku?? x Pomyłka, miało być: Związek to określenie ogólne, które obejmuje też małżeństwo. Może miałeś na myśli wolne związki, TĘPACZKO :D:D

Gość gość
tzw. związek jako pojęcie życia we dwoje wymyśliło sobie lewactwo , czyli tak zwani woooolno myśliciele - po dość skutecznych latach ideologii rozwalania normalnych małżeństw, lewactwo dorobiło sobie nową ideologię gender - związek , czyli pedal- , albo lesbo - związek za parę lat pojawi się nowa świetlana idea - sodo - związek :classic_cool: