Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osob wierzacych: jaki jest sens samotnosci?

Polecane posty

Gość gość
no bo nie zna i to jest smutna prawda o tym udzielającym się notorycznie gościu :)

Gość gość
REASUMUJĄC - samotność NIE MA SENSU - trzeba szukać - odrzucać krzyż, chyba że jesteś Chrystusem - nie ulegać tym, którzy nam źle życzą z fałszywej troski o duchowe dobro czy jakies inne idee wyssane z palca.

Jezus byl mesjaszem zydowskim co nie ma z katolicyzmem nic wspolnego! nie rozumiem dlaczego Jezus oddzielil sie od Judaizmu i ochrzcil sie !? Nie ma nigdzie wzmianki ?...Jaka religie propagowal Jezus?! zadnej!! nie religia jest wazna !..lecz wiara w P.Boga!!

Gość gość
w*********j do kościoła z tym bełkotem HIM ty k***o!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Niestety życie to nie bajka i wiele osób, które nie mają nic wspólnego z Kościołem, ale są za to bardziej towarzyskie, zaradne, same sobie znajdują mężów czy żony nie czekając na cud czy klepiąc modlitwy. Dlatego też uważam, że trzeba zadbać o swoją atrakcyjność i wyjść z domu, a zainteresowany zawsze się znajdzie. Miłość może niekoniecznie, ale przecież zależy wam na wyrwaniu się z samotności.

Gość gość
05.22 ale się uśmialam:) Racja!

Gość gość
Sens samotności jest taki aby bardziej poznać siebie i Boga. Przy jednoczesnym nie skupianiu się wyłącznie na swoim końcu nosa.

Gość gość
Czy wam też nie wyświetlają się posty od godz. 7:14 ?

Gość gość
Czemu nie wyświetlają się posty ?

Gość gość
Całkiem dobry temat.

Gość gość
To jest po to zeby egoistyczny oszolom opozniony w rozwoju uswiadomil sobie jakim byl c******m czlowiekiem.

Gość gość
Jest sens. Dla każdego inny. Trzeba go znaleźć.

Gość gość
Nikt nie moze nakazywac samotnym angazowac sie w pomoc innym. To jest wolna wola. Samotny moze sobie zyc i nikomu nie musi pomagac. I jak nikomu nie pomoze to jest tak samo wartosciowy jak ten co pomaga albo ten co ma rodzine. Jak ksiadz mowi ze samotny ma pomagac innym to to jest herezja. Ten ksiadz to wariat . Wolna wola.

Gość wierzacy ale wkurfiony
Ja nalezalem do osob samotnych. Bog swiadomie trzymal mnie w samotnosci przez 40 lat. Tyle co pustynia u Izraelitow. Nigdy nie pogodzilem sie z tym straconym czasem. Najpierw dluuugo prosilem Boga o zone a potem, gdy zobaczylem, ze modlitwy nie przynosza skutku zaczalem Go przeklinac. Dzien w dzien, w kazdej godzinie ublizalem Mu i powtarzalem, ze zaluje, ze mnie stworzyl. Po 40 latach nagle cud. Zona (2x mlodsza ode mnie) i dwojeczka slicznych zdrowiutkich dzieciaczkow jedno po drugim. Jestem Bogu wdzieczny za zone ale nadal, mimo tylu lask, nie potrafie wybaczyc Mu tych straconych lat, tej bezsensownej pustyni. KONKLUZJA: chcesz miec meza/zone? Nie rezygnuj i nekaj Boga dzien i noc. Nie wazne czy nekasz Go pieknymi modlitwami czy gorzkimi wyrzutami. Pamietaj o opowiesci o wdowie i bogatym sedzi. Bog chocby mial inne plany wobec Ciebie to w skutek ustawicznego nekania da Ci w koncu to o co prosisz, chocby po to bys juz Mu nie zlozeczyl i nie przeklinal. Jesli masz juz 45+ i uwazasz, ze jest za pozno to pros o cofniecie czasu. Pamietaj, ze u Boga WSZYSTKO jest mozliwe!

Gość gość
Umpa umpa umpppaapa

Gość gość
Balum balum

Gość gość
To tak, jakbys pytała o sens zycia. Trzeba szanowac zycie, przyjąc je jako dar, i zyć. Nie wybieramy bakalii z ciasta, jemy je cale, nawet, jak się zdarzy zakalec. Człowiek otrzymał wolną wolę i rozum, dwa narzędzia, by ich używał. Dokonałaś takich czy innych wyborów w zyciu, cos bylo priorytetowe, coś mniej wazne. I teraz co? Przychodzą konsekwencje pewnych wyborów, które Ci się nie podobają. Może tak miało być? Niech się stanie wola Twoja, jako w niebie, tak i na ziemi... Pokora, modlitwa i praca. I nie piszę tu o zakonnicach, ale o zwykĺych ludziach. Osobiście przyjmuję wszystko, co dostaję w życiu, i dobre i złe, z pokorą. Nie pytałam Boga, dlaczego miałam kilka wypadków, albo dlaczego ostatnio ciężko chorowalam. Nie pytam- dlaczego? od dawna. Dziekuję za to kim jestem i co mam.

Gość gość
ja jestem samotna, jestem katoliczka i nigdy nie spotkalam sie z sytuacja zeby księza namawiali do bycia samemu cz do wstpaienia do zakonu. wrecz odwrotnie zawsze jak ksiadz chodzil po kolędzie to namawial do tego zeby jednak nie byc samemu i zalozyc rodzine. no ale nie jest to takie proste.

Gość gość
Za ile dni usłyszymy o następnym? Nie widzicie co się dzieje?

Gość gość
O już się wyświetlają posty :) Dobranoc

Gość gość
wczoraj Powinieś zmienic nick na: zmanipulowany levacką propagandalą

Gość gość
Takie głupoty o księdzu namawiającym do samotnośc***isze ktoś, kto z religią nie ma nic wspólnego. A przypowieść o wdowie i sędzi jest znakomitą.