Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Macie odblaski na wozkach?

Polecane posty

Gość gość

Macie odblaski na wozkach?

Gość gość
Po co?

Gość gość
Oczywiście, że tak.

Gość gość
Nie , nie potrzebowalam , wózka uzywalam latem i nigdy po zmroku , teraz brzydka pogoda , nie biorę wózka na dwór , dziecko na ręce albo do samochodu , ostatnio sanki , corka 8 miesięcy

Gość gość
gość dziś Po pierwsze dlatego, że mamy rozum. A po drugie: "Od 31 sierpnia 2014 r. obowiązkiem tym zostali objęci wszyscy piesi, poruszający się po drodze po zmierzchu poza obszarem zabudowanym. W myśl przepisów Prawa o ruchu drogowym3, pieszy jest obowiązany używać elementów odblaskowych w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu, chyba że porusza się po drodze przeznaczonej wyłącznie dla pieszych lub po chodniku (z wyłączeniem strefy zamieszkania4). Zapamiętaj! Za pieszego uważa się również osobę prowadzącą rower czy też inny pojazd dwukołowy, a także wózek dziecięcy, podręczny, inwalidzki oraz osoby poruszające się na wózku inwalidzkim, hulajnodze, deskorolce, rolkach, wrotkach lub dziecko do 10 lat kierujące rowerem pod opieką osoby dorosłej5. Odblaski należy nosić także ze względu na bezpieczeństwo swoje oraz innych uczestników ruchu drogowego. W samym 2014 roku odnotowano6 34 970 wypadków, z czego 9 106 z udziałem osób pieszych (26 proc. ogółu) Najczęściej dochodziło do nich w obszarze zabudowanym. Jednakże skutki wypadków mających miejsce w obszarze niezabudowanym były tragiczniejsze, gdyż prawie w co trzecim ginął człowiek (w obszarze zabudowanym w co jedenastym)."

Gość gość
22.46- mam rozum i nie laze z małym dzieckiem po nocy, więc mi odblaski nie są potrzebne

Gość gość
tak, nasz ma fabrycznie wbudowane odblaski

Gość gość
gość dziś Jasne. Zwłaszcza biorąc pod uwagę obecną długość "dnia" :/

Gość gość
Tak, jasne, po zmroku też z dzieckiem nie chodzę, bo nie mam takiej potrzeby, od spacerów jest dzień

Gość gość
Ja mam bo mieszkam na wsi i niestety chodnik konczy sie jakies 100 metrow przed moim domem :/ a ze droga wojewodzka to ******awet spory wiec bez odblaskow ani rusz

Gość gość
*** ruch spory

Gość gość
gość dziś A np. odprowadzenie czy odebranie starszego ze szkoły jak w takim wypadku załatwiasz? Masz "panią" od tego? my do przejścia mamy niby 15 minut spacerkiem, ale drogą obok parku, słabo oświetloną miejscami i nie wyobrażam sobie, żeby nawet przy zapadającej szarówce nie być widoczną.

Gość gość
Mam jedno dziecko i żadnego innego z przedszkola nie odbieram

Gość gość
gość dziś no to się nie wypowiadaj bez sensu o "rozumie" i godzinach "spacerów", bo jak widzisz nie sytuacje są różne i życie się do spacerów nie ogranicza

Gość gość
Ustosunkowalam się do chamskiej wypowiedzi o tym, jakobym ja rozumu nie posiadała, więc warto zacząć od siebie, a dopiero potem pouczać innych, mi odblaski nie są potrzebne, więc ich nie mam- proste

Gość gość
sakoro ci niepotrzebne to się nie wymądrzaj i nie zasmiecaj tematu,ja mam na wózku, i nie wracam po nocach, teraz juz po g. 15 jest zmrok, jak ktos kisi dziecko w domu to nie musi tu zasmiecac ale sa osoby ktore nieraz musza wyjsc po dziecko albo poprostu wychodzą po zakupy albo np z dzieckiem do lekarza na popołudnie, skoro dla ciebie zmrok to tylko 1 w nocy to fakt nie masz rozumu.

Gość gość
najgorzej jak taki domorosły rowerzysta nie ma odblasku i jedzie chodnikiem dla pieszych,dzis koło biedry małoby mnie nie przejechał,w ostatnim momencie przyhamował.

Gość gość
tamto to nie była chamska wypowiewdz tylko prawda a jak kogoś zabolałą to jego problem.

Gość gość
Pytanie brzmiało, czy mamy odblaski, więc zapytałam po co i odrazuu chamska odpowiedź o rozumie, więc tematu nie zasmiecam a jedynie się do niego ustosunkowalam, u mnie ciemno robi się po 17, a spacer z dzieckiem odbywam rano i po 15, więc absolutnie go nie kisze, jeżeli Cię az tak bardzo to gnębi , moich odpowiedzi czytać nie musisz

Gość gość
mnie nic nie gnębi kobieto , nie sądź kazdego własną miarą, tamta wypowiedz wcale nie byla chamska tylko mądra, pytanie po co odblaski musi swiadczyc o lekkim opóźnieniu umysłowym, chyba logiczne ze dla bezpieczenstwa.

Gość gość
Ublizajac innym, pokazujesz jaki jest stan twojego umysłu

Gość gość
cos ty taka unerwiona?? nikt tu nie ubliza. slowa gość wczoraj gość dziś Po pierwsze dlatego, że mamy rozum. nie sa ublizaniem,ani moje odpowiedzi. to ty jestes przewrazliwiona i na wszystko się obrazasz nawet jak ktos powie prawde a ty o tym nie wiedzialas. skoro nie wiedzialas ze odblaski sa obowiazkiem nie musisz się od razu obrazac.