Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy znacie jakis produkt w biedronce lub lidlu ,który serio jest dobrej jakosci?

Polecane posty

Gość gość
W tym niemieckim goovnie zwanym LIDL nie ma nic dobrej jakości godnego polecenia. Ot sklepik dla tępych lewaków, którzy myślą, że są cool nabijając kabze szwabowi i nieoficjalnie robiąc mu laskę.

Gość gość
16.39 piszesz jak przedstawiciel zagranicznej firmy spożywczej. pewnie mu płacą ze ten stek bzdur.. Sprzedawczyk na usługach obcych

Gość gość
płaczecie , że POlak zarabia mniej od Niemca , a i tak kupujecie niemieckie produkty ..Czy wy jesteście zdrowi na głowę ?.. Kupując zagraniczne niszczycie polską gospodarkę Zmieniać Polske należy zacząć od siebie ..

Gość gość
owoce,zwlaszcza sprowadzane ( cytusy mango, kiwi, granaty, banany, awokado, winogrona, melony sa dokladnie te same, co gdzie indziej, tylko na ogól tansze. jest zreszta wiele produktow tych samych, co w droższych sklepech - np soki hortexu, alkohol, lody Grycana, słodycze Wedla, fistaszki, kasza jaglana, gryczana, makarony.Czasem bywaja dzemy naturalne bez konserwantów. Kupuję też - jogurty naturalne,mleko swieze,twarogi,tabletki do czyszczenia WC, sciereczki, papier toaletowy i reczniki bez wzorków, sezamiki na miodzie, swieze ryby ( w dzien, gdy sprowadzone, częśc warzyw, znicze, warzywa mrozone. Nie kupowalam kosmetykw Cien ale byłynbadania,ze jakoscia przebily najbardziej znane swiatowe firmy.

Gość gość
Dodam jeszcze, że to Niemcy wprowadzili podwójne standardy jakości produktów. Jeździłam często do Niemiec służbowo, i co któryś wyjazd kupowałam 10kg proszku Omo, i przywozilam do domu. Bez fosfatów, nie uczulał. Raz mi się skończył, a wyjazd za miesiąc, kupiłam Omo w Polsce...Masakra! Dostalam takiego uczulenia, ze 3 mce nie moglam z tego wyjsc. Porownalam oba proszki, caly sklad napisany drobnym drukiem, czytalam przez lupę, powaznie. Wyszlo na to, ze rozni sie sklad w kilku najwazniejszych elementach. Bo na Europę Wschodnią produkowano inny proszek, tylko nazwa została ta sama. I tak od lat jest z większością artykułów spożywczych, AGD, itp.

Gość gość
Kosmetyki od dawna kupuję polskie. Hypoalergiczny tusz do rzęs Bell, albo mydła, żele, toniki itp, Ziaja. Duzo by wymieniać.

Gość gość
17.12 no wlasnie:) a to tylko ciastka. A RESZTA??? Myślcie ludzie i kupujcie polskie.

Gość gość
oni zawsze mącili , taki to naród

Gość gość
Jesli chodzi o pierniczki, to najlepsze na świecie sa pierniczki z Norymbergii, cztery sztuki w Niemczech kosztują 40-50 zl (zalezy od kursu euro). Warto je choć raz w zyciu skosztować. Niebo w gebie.

Gość gość
Wiekszosc firm spozywczych, ktore nosza polskie nazwy, juz dawno nalezy do wielkich koncernow. Znaczna czesc mleczarni nalezy do obcego kapitalu. Na polskim rynku praktycznie nie ma slodyczy polskich producentow. Podobnie jest z zywnoscia dla dzieci oraz kawa. Wedel nie jest polski, lecz japonski. Kamis - tez sprzedany. Amino (zupki) - angielskie. BoboFrut - sprzedane Nestle. Hortex - sprzedane nie wiadomo komu, bo grupa jest miedzynarodowa. Inka - jest niemiecka. Piwo Lech - niemieckie. Mieszko - holenderski. Okocim - dunski. Tyskie - firma zarejestrowana w RPA. Zywiec - niemiecki. Pudliszki - niemieckie. Skolow - szwedzki. Turek - francuski. Winiary - Nestle. Delekta - norweska. Droset (popularne pasztety drobiowe w puszkach) - francuskie. Krakus - chinski. Lowicz - mieszynarodowa grupa. Wedliny "Mazury Elk" - chinskie. Morliny - chinskie. Piwo Perla - nie wiadomo czyje, firma zarejestrowana na Cyprze. Wodka Soplica - rosyjska.

Gość gość
Przecież niemieckie produkty są nie warte swojej ceny .. To od dawno wiadomo . Rozważałem zakup dachówki w sklepie .. Wybrałem SZwedzką z 40 letnią gwarancją , niemiecka miała tylko 20 lat gwarancji .. Co najgorsze wcale nie była tańsza .. Niemcy to cwaniacy , próbują jak najwięcej zarabiać wciskając to samo co inni za wyższą cenę..

Gość gość
uważajcie na wszelkich oszustów , którzy próbują wciskać wam podobny produkt za wyższą cenę

Gość gość
Dobra, bedziemy uwazac, tylko GDZIE mamy kupic ten dobry towar??? Podaj nazwe producenta smietany bez karagenu.

Gość gość
Gdzie kupic dzem oraz slodycze bez syropu glukozowo-frukktozowego w skladzie? Dzem ostatecznie mozna zrobic samodzielnie, ale wafelki albo cukierki?!

Gość Edziaaaaaa
Z biedry mogą być... te.. no.. e Laysy :p Do Lidla nie chadzam

Gość gość
Podaj nazwe producenta smietany bez karagenu. PIĄTNICA ROBI SMIETANY BEZ KARAGENU OTO SKLADNIKI SMIETANY PIĄTNICA składniki dodatkowe: skrobia modyfikowana kukurydziana, substancje zagęszczające: pektyna, mączka chleba świętojańskiego, guma guar

Gość gość
Ja juz przestalam wierzyc w "taniosc" i biedry i lidla, robie czesto tam zakupy, bo mam najblizej domu, ale wole pojechac do Auchan, tam robie najlepsze kwotowo zakupy, najwiecej zawsze kupie i jakos tak najbardziej z glowa mi wychodza, wielki wybor i niezle ceny. Wiem, ze temat o czym innym, ale tak sie wtrace;)

Gość gość
oszustwo :O

Gość gość
Wydalalo mi sie, ze w Piatnicy tez byl karagen, ale sprawdze w sklepie, bo teraz nie mam. One sa ohydnie budyniowato-syntetyczne przez dodatek skrobi modyfikowanej kukurydzianej, pektyn, mączki chleba świętojańskiego, gumy guar .

Gość gość
z piątnicy jest najlepsza smietana, co ty piep\r\z\y\sz :O

Gość gość
w lidlu i biedrze kupuję tylko i wyłącznie papier do d**y, ponieważ wszystkie ich produkty są do d**y, a tylko papier do d**y pasuje i stanowi integralną część d**y!!! Mięso i wyroby wędliniarskie kupuję u naszego rzeźnika miejscowego ponieważ jest dużo lepsze i tańsze i potrafię liczyć i nikt mi nie będzie zamydlał oczu opakowaniem 400gr za pokrojone mięso, gdzie jest droższe o około 30% niż w mojej masarni. W piekarni lokalnej kupuję chleb za 5 zł, ponieważ jest chlebem. Ta sama piekarnia ma swoje wyroby i w lidlu i biedronce za 2 zł!! Tylko to nie jest chleb a wyrób chlebo podobny!! Rozmawiałam z właścicielem, żeby tej ciemnej masie sprzedać chleb w przetargach zabijają się o 0,1grosza!! A ciasta i ciastka kupuję u sąsiada w cukierni. Płacę za pączka 1,90gr jak mam ochotę go zjeść i jem prawdziwego pączka!! Nie wierzysz, przeczytaj skład swojego pączka z biedry i lidla!! Zaprosiłam siostrę do siebie ona miała urodziny, zamówiłam małego pięknego torta u sąsiada w cukierni, zapłaciłam całe 23zł i 45groszy owocowy z bitą śmietaną i jej imieniem i wiekiem. Jest sama chciałam jej zrobić przyjemność. Przytachała ze sobą torta z tesco za 13 zł!! Był 2 razy mniejszy i przeczytałam jej skład to też było miło, było wesoło, wszyscy się uśmiali po pachy jak czytałam skład i to była forma rozrywki. Cały czas mnie dusiła ile zapłaciłam za tego torta, poprosiłam, żeby zgadła, zaczynała od kwoty 45zł!! . I jej mówiłam, że źle trafiła, podwyższała tę kwotę. Rajstopy i majtki kupuję tylko w okolicznych sklepikach, bo oszczędzam, sama też ubieram się w okolicznych sklepach ponieważ nie ma możliwości, żebym na imprezie spotkała tak samo ubraną osobę!! Uchodzę za ikonę stylu.

Gość gość
17.34 Smietana 18% firmy Maluta z Nowego Dworu Gdańskiego. Śmietana z Koła.

Gość gość
Co do jakości Śmietany z Piątnicy - nie pieprze, tylko widzie te budyniowata konsystencje. Nic na to nie poradzę.

Gość gość
Śmietana Maluty, sklad: śmietanka pasteryzowana, bakterie fermentacji mlekowej. Tylko tyle:) Bez zagęstników, skrobia modyfikowaneJ, stabilizatorów , itp goovna. W moim sklepie kosztuje 2,89zl za pojemnik 400gram. A propos gramatury ..zauważyliście tę zmniejszone opakowania za niby tę samą cenę?? Śmietany po 340 gram, ptasie mleczka po..305 gram, kawa po 950 gram? Czytajcie składy, etykiety, gramatura, ja to robię i przeliczam, od lat.

Gość gość
taa już nawet czekolady zaczeli robić 90g a nie 100g jak było od wieków :D

Gość gość
18.08 masz rację. Ten syf udający chleb...Jem 2 (dwie) kromki dziennie prawdziwego chleba, z małej prywatnej piekarni. Jest drogi, bo kosztować musi, bez tych wypełniacze i przyspieszaczy.

Gość gość
Ja tez biore pieczywo z piekarni i wedline z miesnego, bo ta paczkowana tania wcale nie jest, a sklad, ze az oczy bola:O

Gość gość
piątnica nie ma karagenu w składzie to prawda poczytaj ulotkę .. A kto myśli , że śmietana nie będzie mieć żadnych dodatków jest stuknięty .. Każdy produkt ma w sobie chemię , tylko niektóre mniej niż inne