Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po ilu godzinach zaczyna sie krwawienie po cc

Polecane posty

Gość gość

pytanie jak w temacie, czytałam ze 12 godzin po cc się lezy bez ruchu z cewnikiem, potem sciagniecie cewnika i wstawanie z lóżka, moje pytanie kiedy zaczyna sie krwawienie czy jeszcze jak jest cewnik zalozony czy po scignieciu cewnika?

Gość gość
Krawaienie zaczyna sie od razu praktycznie. Podczas operacji oczyszczaja macice i zaczyna sie obkurczac.

Gość gość
ok, ale czy odrazu zaklada sie te podklady poporodowe czy te specjalne podpaski poporodowe jak jest ten cewnik?

Gość gość
od razu po operacji, nie po 12 godzinach

Gość gość
Zaraz po cc. Leżysz, czujesz skurcze macicy i krwawisz. Ja jak wsalam po 12 godzinach to podkład byl do wymiany. Ten na którym leżałam. Te małe wkłady położna wymieniała co jakiś czas.

Gość gość
Tak od razu klada cie na podkladach poporpdowych. Pozniej polozna cie podmywa i wymienia podklad.

Gość gość
jak kobieta jest znieczulona po zabiegu to jak zalozyc te podklady czy podpaski poporodowe odrazu i to jeszcze z cewnikiem?

Gość gość
ok rozumiem, a te podklady to sa na cale lozko? jakiej wielkosci?

Gość gość
jak kobieta jest znieczulona po zabiegu to jak zalozyc te podklady czy podpaski poporodowe odrazu i to jeszcze z cewnikiem? X Normalnie. Z cewnikiem to i pampersy dorosłym zakładają.

Gość gość
Ja się tylko zastanawiałam kiedy usunęli mi czop śluzowy z szyjki macicy. Czy podczas czyszczenia macicy wyciągnęli go z łożyskiem? Czy wypłynął z krwią?

Gość gość
60x80ppdklady. Jak zolzyc no normalnie. Przwciez to ty jestes znieczulnoa a nie polozna..

Gość gość
po operacji położne ci zakładają podkłady i podkładają podpaski

Gość gość
Jedne to są podkłady na łóżko, są mniejsze i większe. Drugie to już są podkłady- podpaski poporodowe. Tego i tego się używa jednocześnie.

Gość gość
Zakłada je położna zaraz po cięciu i kładą cię na duży podkład. Po kilku godzinach pielęgniarka cię podmyje i zmieni podkłady. A jak wstaniesz to chlupnie z ciebie, jak z fontanny. Nie to, że chce straszyć, tylko opisuje rzeczywistość. Przesyłam to dwukrotnie.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi, to juz wiem prawie wszystko, jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia czy te podklady i podpaski trzeba samemu kupic i juz miec ze soba do szpitala czy szpital to ma w wyposazeniu i nie trzeba sie martwic?

Gość gość
Zobacz na stronie swojego szpitala. Powinna być lista co potrzebujesz. Wiekszość szpitali nie zapewnia podkładów.

Gość gość
musisz sama kupic i już na porodówkę zabierasz je ze sobą.przynajmniej ja tak miałam, wątpię, żeby jakikolwiek szpital to zapewniał.