Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona Smutna

Przykro MI,ze smieja sie z mojego,wygladu,mowia ze brzydka itp....

Polecane posty

Gość Ona Smutna

Przykro mi jest gdy inni ludzie,a zazwyczaj sa to Ci ktorzy sami nie sa idealni, smieja sie,obgaduja moj wyglad,mowia ze brzydko wygladam itp :( Ogolnie dbam o siebie,czasami tez sie komus spodobam,ale tez czasami zdarza sie ze mnie obgaduja,moj wyglad,podsmiewuja sie ze mnie :( widze to czuje to,ze nawet daja mi odczuc ze "jestem brzydka" Smutno mi z tego powodu,bo nie zasluzylam sobie na to...

Gość gość
Ludzi nie zmienisz,postaraj się nie zwracać uwagi na opinię innych,żyj dla osób które kochasz :)

Gość gość
I szczerych przyjaciół ;)

Gość gość
Kazdemu mozna cos wytknac,a najczesciej obgaduja,wysmiewaja czyjs wyglad Ci najmniej idealni :)

Gość gość
Nie smuc sie,a ich spotka kara za to...

Gość gość
Kochaj ich bardziej

Gość gość
a co jest nie tak z Twoim wyglądem?

Gość gość
Powszechnie uważa się że uroda jest dla kobiety wyznacznikiem jej wartości, więc gdy ktoś chce jakiejś dopiec, to uderza właśnie w to jak wygląda (mimo iż czuje on do niej niechęć z zupełnie innej przyczyny, bo jakoś nie wierzę żeby było aż tylu estetów). Często jest to wynajdywanie jakichś nieistotnych szczegółów-defektów na siłę, bądź też wyśmiewanie tego czego konkretna kobieta się w sobie wstydzi. Wielu ludzi ma też niestety skłonności do papugowania, brak im własnego zdania, boją się wygłaszać swoje, i bronić 'obgadywanej' więc jak ktoś (zwłaszcza osoba mająca autorytet w danym środowisku) powie że Anka jest brzydka, to inni powtarzają. Taka jest niestety pułapka łaknienia akceptacji przez innych (chodzi mi o łaknienie akceptacji wśród tych którzy powtarzają po 'autorytetach', i boją się stanąć w obronie obrażanych). Mam wrażenie że w tych momentach grupowej uciechy z czyichś defektów fizycznych (faktycznych czy nie) chodzi tak naprawdę o poczucie wspólnotowości (ludzie lubią czuć się połączeni, nawet czymś takim jak nić niechęci do kogoś), pragnienie roztopienia siebie, bycia takim jak inni, ulgi od bycia sobą, i lęk przed odrębnością, chociaż to może już zbyt daleko idące wnioski

Gość gość
Sa tez faceci ktorzy mowi o jakiejs kobiecie ze brzydka ze wyglada tak czy siak, a jego partnerka tez nie jest idealna kobieta,czesto tak naprawde to jego partnerka gorzej wyglada od " tej obgadywanej kobiety"- o ktorej on mowi ze brzydka itp. Zreszta on sam piekny idealny Adonis nie jest...

Gość gość
Jak ktos nie ma nic madrego do powiedzenia to uczepi sie wygladu...