Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy znacie typowego warszawskiego słoika, wywyższającego się w swojej wsi?

Polecane posty

Gość gość

Bo tyle się mówi o tym "zjawisku", a ja jakoś nie zaobserwowałam poza jednym jedynym przypadkiem mojej koleżanki, która jak tylko kogoś pozna to drugie co robi po przedstawieniu się to schodzenie na temat pracy i chwalenie się swoją karierą " " w jednej z warszawskich korporacji. Jest to jeden ciąg chwalenia się co to nie ona, ale ona przynajmniej nie mówi "jestem z Warszawy", tylko od razu mówi, że z miejscowości 100 km od stolicy. Ale podejście "paniska" aż od niej bije.

Gość gość
Nie ale znam kilka krakowskich słoików

Gość gość
a z jakiego miasta 100 km od stolicy?

Gość gość
tak,znam i to wielu. mam takich kilkoro W pracy. ja byłam warszawianka z tzw dziada pra dziada. moja rodzina od wielu pokoleń mieszkała w Warszawie zarówno od strony mamy jak i taty. ja tez całe życie na Ochocie. aż wreszcie gdy zaszlam w ciążę postanowiłam uciec w bardziej zielone tereny-Łomianki. kilka miesięcy temu zaczęłam nowa pracę i tu wszyscy wiedzą ze jestem spoza Warszawy. no i ileż to ja się nie naslucham tekstow-bo u nas w Warszawie-a mówią to ludzie którzy jeszcze kilka miesięcy temu mieszkali w pcimiu dolnym...

Gość gość
Wszyscy przyjezdni.

Gość gość
nie znam

Gość gość
ja znam goscia, który po poaru latach jest bardziej warszawski niz rodowity warszawiak. Przyjechał do swojej rodzinnej miesciny na impreze rodzinna i pytał o drogę którą dobrze zna, dodał "czy macie tu taksówki" hahaha