Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wapno podawac na zapalenie krtani

Polecane posty

Gość gość

Hej moja 6 letnia corka ma pirwszy raz zapalenie krtani i tak szukam po necie informacji i zgpupalam juz bo lekarz przepisal wapno 3x5ml a wypowiedzi niektorych mam sugeruja ze przy krtani sie wapna nie bierze,corka ma tez sterydy do inchalacji i syrop dopladla ja krtan przy zwyklym przeziebieniu

Gość gość
pierwsze slysze, wapno na pewno na swedzaca skore, wysypke itp ale na zapalenie krtani? o.O

Gość gość
Zwykle przy zapaleniu krtani podaje się cos antyhistaminowego zeby zapobiec obrzekowi ( Clemastinum, Aerius, Zyrtec itd) niektorzy uwazaja, ze wapno w duzej dawce dziala podobnie... Ja osobiscie mojemu 3,5letniemu krtaniowcowi podaje Clemastinum.

Gość gość
Ona dostala nebbud do nebulizacji,cotrahist syrop o 19 i wapno. Nie ma napadow dusznosci tylko kilka razy zakaszlala tak jakby polknela gwizdek i ma chrypke po jednym dniu zazywania lekow juz nie ma gwizdka ale ma chrypke i powiedzcie mi ile taka choroba moze trwac? Zakrecilam grzejniki aby bylo tak 19-20st i nawilzam powietrze ale nie wiem ile procent to nawilzenie ma wynosic bo normalnie to do 60% a teraz to nie wiem man hydrometr ibtym sie kieruje i mam teraz 59. Czy moge z nia normalnie wyjsc? Pytam bo jutro musze zrobic zakupy (jestem sama z corka) i musze ja dac do babci.

Gość ta w miare normalna
skoro lekarz przepisał to się podaje ,chyba ze ktorakolwiek z was "MAM" skonczyla medycyne....bo juz nie da sie tego sluchac,a jak nie chcecie to nie podawajcie, jak skonczy dziecko w szpitalu to problem mozecie miec tylko do siebie;]Pozdrawiam!

Gość gość
Zapalenie krtani to już infekcja bakteryjna i powinna być leczona antybiotykiem.

Gość gość
Też kiedyś miałam zapalenie krtani (wtedy jeszcze nie wiedziałam że to zapalenie krtani), próbowałam domowych sposobów. Niestety było coraz gorzej, wapno nic nie pomagało, po kilku dniach straciłam głos (gardło nie bolało) i udałam się do lekarza który od razu postawił diagnozę bi zapisał antybiotyk duomox. Po trzech dniach mogłam mówić, po pięciu dniach już było po sprawie. Bez antybiotyku wogole sobie nie wyobrażam jak bym z tego wyszła tym bardziej że jeszcze dołączył okropny kaszel duszący.