Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do którego miesiąca ciązy piłyście alkohol czy może cała ciąże

Polecane posty

Gość gość
wolę być "moherową cnotką niewydymką" niż świadomie narażać zdrowie swojego jeszcze nienarodzonego dziecka. Bo jakim trzeba być człowiekiem żeby tak ryzykować i nie potrafić sobie odmówić alkoholu w ciąży...Biedne dziecko od początku skazane na głupią matke...

Gość gość
To jest czysta prowokacja w wy łykacie wszystko jak popadnie :/ masakra :D

Gość gość
To jest czysta prowokacja w wy łykacie wszystko jak popadnie :/ masakra :D

Gość gość
Ja piłam do 5 tc kiedy to dowiedziałam się o ciąży, czyli do 3tygodnia zarodka. Potem ani kropli, nie przebywałam wśród palących i odżywiałam się zdrowo. Chcę mieć mądre dziecko ;)

Gość gość
Lubię czasem wypić lampkę wina czy na imprezie drinka lub kilka kielonkow wódki. Popalam papieroska czasem po kawie czy przy drinku jak okazja jakas. Ale dwie ciaze i ani grama alkoholu czy papierosa.nie ma. Dziecko ważniejsze i tu nie ma dla mnie dyskusji. Mam szwagierkę co mówi ze nie może bez papierosa mimo ze jest w ciąży. Ja odstawiłam.jasne pokusa nieraz byla ale albo się charakter i charyzmę ma albo nie .

Gość gość
JA piłam ale gdy nie wiedziałam o ciazy jeszcze

Gość gość
Jak mozna nie wiedziec, ze jest sie w ciazy ? Uprawiasz seks bez zabezpieczenia i pijesz alkohol. Dla mnie to skrajnie glupie.

Gość gość
Ja p*****le jak można kogoś besztac od patologii tylko dlatego, że ktoś wypije odrobinę alkoholu w ciąży??? Dretwe przykladne mamuśki z kolkami w d***e jak nie pijecie w ogóle nie zależnie od stanu to bardzo dobrze. Zrozumcie jednak kobiety które nie odmawiaja sobie wszystkiego bo ciąża. Ja jestem właśnie w ciąży. Zawsze gdy mam ochotę napije się kilka łykow piwa od mojego partnera lub kieliszek wina by mu potowarzyszyc. Odkąd wiem że jestem w ciąży nie zaszumialo mi w głowie i nie uważam żebym krzywdzila tym dziecko. Po za tym żeby alkohol przeszedł do krwi dziecka matka musi być ostro zawiana. Znajoma, która jest w ciąży i nie potrafiła przestać palić usłyszała od ginekologa że do 8 papierosów dziennie jest bezpieczne. Także nie dajmy się zwariować i nie róbmy z siebie kalek będąc w ciąży. Pozdrawiam

Gość gość
od kiedy to mozna okreslisz palenie papierosow na sztuki-ile ich wypalic by bylo bezpiecznie? a skad ta wiedza ze do ośmiu to nic nie robi? bo jakis pan doktor powiedzial?A rozumu swojego to sie nie ma?! Kazda ilosc alko przenika do organizmu dziecka!! Nawet ten twoj lyk wypity od partnera.

Gość gość
A chlejcie wszystkie potem będzie milion tematów A czemu moje dziecko jest chore.

Gość gość
Dziecko w brzuchu i jeszcze jakis miesiac do kilku po urodzeniu ma niedojrzaly przewod pokarmowy i dlatego ma kolki od sporej ilosci potraw.Widac wtedy jak cierpi i placze.To wyobrazcie sobie jak musi na dziecko dzialac alkohol.Skoro doroslego czesto boli po nim zoladek.Picie w ciazy to jakas masakra. Poza tym niestety alkohol wplywa bardzo zle na rozwoj mozgu.Naprawde mozna nie pic przez rok ;(