Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie umiem wybaczyć zdrady

Polecane posty

Gość gość

Wykryłem romans żony. Ona zerwała z kochankiem zaraz jak jej o tym powiedziałem. Ona mnie przeprasza, mówi że to wielki błąd z jej strony, że chce to naprawić, że żałuje. Ja nie umiem tego wybaczyć. Czuję się oszukany, poniżony. Czuję się jak szmata. Nie wiem co z tym wszystkim mam zrobić. Czuję się od czasu tej zdrady bezwartościowy. Nagle bliska Ci osoba zamienia Cię na kogoś innego, a potem mówi, że żałuje i chce to naprawić. Nie wiem co mam robić.

Jak to, co masz zrobić? Skoro nie umiesz wybaczyć, to składaj papiery rozwodowe.

Gość gość
Jak jej natura - biologia uważa Cie za słabego samca, tego juz nie zmienisz. Wybaczysz - Będziesz żył w kłamstwie .

Gość gość
Nie dziwie sie ze nie umiesz wybaczyc, to zupelnie naturalne. Musisz przemyslec wszystko na zimno, dac sobie czasu i jesli dojdziesz do wniosku ze nie jestes w stanie wybaczc , odejdz.

Gość gość 555
Przezyłam pierwsza zdrade w dlugoletnim zwiazku , teraz jestem mezatka , i wszystko wskazuje na to ze drugi raz powtorzy sie to samo . Tylko czy Wy macie dzieci ? O wiele latwiej rozstac sie , gdy nie patrza na to dzieci . Ja jestem w ciazy i nie mam zbyt kolorowej sytuacji , wiec masz dwa wyjscia . Albo rozmawiac i mowic co Cie boli , albo odejsc

Gość gość
jeśli nie jesteś w stanie jej wybaczyć i ponownie zaufać, to może po prostu lepiej się rozstać?

Gość gość
Rozstanie po zdradzie to chyba szczęśliwsze rozwiązanie , bo ja jestem ze zdrajcą i to jest koszmar , nie wiem jak długo dam jeszcze radę .

Gość gość
Śą też tacy, co doskonale wiedzą o zdradach drugiej połówki i żyją ze sobą długie lata,no cóż ...,takie życie!

Gość gość
Zdrady nie wolno wybaczyć... Nigdy! Ktoś właśnie potraktował Cię jak z premedytacją śmiecia i to nie byle kto. To osoba której prawdopodobnie ufasz najbardziej na świecie a Ty rozważasz możliwość wybaczenia? Więcej szacunku do siebie samego!

Warto wybaczyć i pracować nad odbudowaniem poczucia własnej wartości. Ale wybaczenie a bycie z osobą, która zdradziła zaufanie, to para różnych kaloszy... ;) Zwłaszcza, że u żony Autora to był nie tyle przypadkowy błąd, a zaplanowane oszustwo z premedytacją. Być może mógłbym być z kimś, kto sam przyznałby się do wykrytej zdrady. Ale osoba przyłapana raczej nie jest szczera.