Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawikzewsi

Co może zrobić toksyczna osoba

Polecane posty

Gość prawikzewsi

żeby przestać być toksycznym. Często słyszę w domu że gdyby mnie nie było to byłoby lepiej i że wprowadzam złe emocje. Że mam problem.

Gość gość
mam analogiczny problem tylko na szczęście ze znajomym a nie w domu - najlepsza rada to się po prostu odciąć bo taka osoba zatruwa wszystko w najbliższym otoczeniu.

Gość gość
przestać pić, wziąć się za poszukiwanie pracy i pracować, przestać przesiadywać na kafeterii, żyć w realnym świecie i - bardzo ważne - zrobić coś dla kogoś nie oczekując niczego w zamian. wszystko, a jednak dla niektórych zbyt wiele :P

Gość prawikzewsi
Nie piję dużo a na ostatnie parę miesięcy postanowiłem w ogóle do Bożego Narodzenia, pracuję z rodzicami w gospodarstwie, załóżmy że się wyprowadzę. Czy przestanę być toksyczny? czy raczej zacznę być toksyczny wobec innych ludzi np współlokatorów i w pracy. Nie jestem zadowolony ze swojego wyglądu, mam mnóstwo poukrywanych żali i pretensji. Jak widzę szczęśliwe młode piękne kobiety cieszące się życiem to robię się zły że dla innych życie wygłąda inaczej. A telewizja i propaganda obniża mi poczucie wartości bo zawsze brzydki, słabo zbudowany, zniewieściały facet jest przedstawiany jako zły charakter w filmach, kobiety im pogardzają i odrzucają, główny bohater go bije, on zawsze zostaje sam jeśli go nie zabiją, nie ma szans na seks a jeśli ma ambicje i zarobi pieniądze albo coś osiągnie to wszyscy chcą mu to zabrać nikt nie rozumie że to mu zastępuje miłość na którą nie ma szans. Wszyscy mają pretensje że on w ogóle istnieje. Mam wrażenie że nikomu nie jestem potrzebny i tylko przeszkadzam gdzie się nie pojawię.

Gość gość
Ile masz lat?

Gość prawikzewsi
27

Gość gość
za dobrze ci jest to sobie wmyslasz problemy

Gość gość
Odetnij sie od osob ktore twierdza, ze jestes toksyczny.

Gość gość
myślę,że nie byłoby zle gdyby jakoś sobie zaczął sobie radzić sam i dał spokój rodzinie,która ma już pewnie dosyć jego dziwnych faz

Gość gość
więc jeżeli jest możliwe to do realizacji to super pomysł z tym odcięciem

Gość prawikzewsi
Jak się odetnę i będę sobie radził sam to przestanę być toksyczny? Czy tylko moja rodzina odetchnie.

Gość gość
myślę,że nie przestaniesz być toksyczny,rodzina odetchnie

Gość prawikzewsi
Boję się świata ale chyba muszę odejść bo to jest dobre. Myślę że jakbym przestał pisać na kafe to wielu by się ucieszyło bo i tu jestem czasami toksyczny albo trolem.