Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co przynosicie ze sobą na świeta dla gospodarzy?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem na wigilie u mojej mamy i ona kategorycznie nic nie chce zebym zrobiła albo przynosiła (bardziej dlatego ze ma wysokie mniemanie o swojej kuchni i jak jest bez wegety etc. to sie do jedzenia nie nadaje) wiec kupie wino i przyniosę swoje pierniki bo mojej mamie sie nie zdarza piec takich rzeczy a lukrowac to wcale. Na pierwszy dzien swiat idziemy do tesciow i mam prawdziwy problem co zabrać :/ pierniki tesciowa ma, wina nie pijają i w sumie alkoholu bo tam sie sporadycznie pija %. Myslalam nad zrobieniem śledzi w jakims ładnym słoiku z klamrą ale ona robi juz ze 4 rodzaje ryb :/ pozniej pomyslałam zeby zrobic łososia w sosie śmietanowo/serowym ze szpinakiem ale tam sie łososia nie jada a ona na obiad zrobi rolady i kluski wiec ni w piec ni w dziesięć ten łosoś. Sałatka z tuńczykiem?podpowiedzcie cos mamy. Za hejty z gory dzięki!

Gość gość
zrób sałatkę. albo upiecz ciasto. ja robię sałatkę z wędzonej makreli z kukurydzą, czerwona fasola, ogórkiem i piekę bułeczki z jabłkiem i serem oraz robię pierogi owocowe dla swojego dziecka.

Gość gość
Podrzuć przepis na tą sałatkę

Gość gość
ja robie piernik i jeszcze jakies ciasto- ( jakies fajne przekładane) oraz na wigile przynosze pierogi. Na Twoim miejscu do tesciow zabaralabym jakies ciasto plus salatke.

Gość gość
Wlasnie znalazłam przepis na tartę z kremem i karmelizowanymi pomarańczami-myśle ze bedzie ok. Sałatka z makreli mnie zainteresowała dość.