Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nagły wstręt do alkoholu u alkoholiczki

Polecane posty

Gość gość

mam takie pytanie, być może ktoś się spotkał z czymś takim.. Mam problem z alkoholem, piłam intensywnie przez 5 lat i po wielu próbach zerwania z nałogiem po prostu przestałam z dnia na dzień. Nie była to kwestia silnej woli, terapii itd tylko nagłego, bardzo silnego wstrętu do alkoholu. Nie pije już ponad rok i jak tylko pomyśle o alkoholu robi mi się niedobrze. Szczerze mówiąc przez ten czas nawet nie zastanawiałam się nad przyczyną, po prostu cieszyłam się trzeźwością i próbował poskładać moje życie ale od pewne czasu się martwię, że powodem jest jakaś choroba. Niedawno w podobny sposób przestałam palić. Nie wiem, może coś nie tak z wątrobą? Miałam robione wszystkie badania, próby wątrobowe, usg wątroby i tarczycy itd i wszystko jest ok. Jeżeli o czymś takim słyszeliście to napiszcie proszę, dodam, że choruje też na nerwicę i depresję i strasznie mnie to ostatnio martwi :(

Gość gość
A co lekarze na to?

Gość gość
interniście mówiłam, że piłam, ale stwierdził, że skoro wątroba ok to tylko się trzeba cieszyć.. nie chodzę na terapię aa, tylko indywidualną i szczerze mówiąc nie przyznałam się terapeutce do problemów z alko :o

Gość gość
po prostu zbrzydło Ci i tyle. To samo jest z żarciem .

Gość gość
Czemu zaczelas pic? Ja pije od roku przez zle przezycia, chce przestac a nie moge :(

Gość gość
nigdy sobie nie radziłam w życiu, ciągłe lęki, depresje zagłuszałam alkoholem :( przestałam pić i znalazłam pracę, wspaniałego faceta, układam sobie życie. Mój chłopak mi mówi, żebym się nie martwiła, bo pewnie ta niechęć to moje podświadome pragnienie trzeźwości i ułożenia sobie życia, a ja sama nie wiem :/

Gość gość
Skoro masz wyniki ok i nic ci nie dolega to ja bym sie nie martwila. Szkody w organizmie sa odwracalne. Zrob detox, dbaj o diete bo to bardzo wazne! Jak najmniej lekow za to duzo sokow domowych z owocow i warzyw bez dodatkow cukru. Gwarantuje ci ze wszystko naprawisz. Pij tez duzo wody. Co 7 lat kazda komorka w organizmie sie regeneruje wiec masz szanse uzdrowic cale cialo

Gość gość
Nigdy juz nie pijesz ani kieliszka?

Gość gość
dziękuję za dobre słowa :) mam nadzieję, że to rzeczywiście wstręt do nałogu, przez który tak dużo straciłam..

Pięc lat piłaś to znaczy, że jesteś alkoholiczką I nie próbuj siebie wybielać, za chwilę kolejny raz zalapiesz pijacki cug, jestem tego pewien.