Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 21 latka

Jestem w ciąży. Muszę usunąć...

Polecane posty

Gość gośćewr
Powiem tak....Gdybyś się ch*jem nie bawiła i książki otwierała a nie nogi rozkładała to byś nie napuchła od ,,chujozy rozporkowej":

Gość załamana 21 latka
Nie chcę rezygnować ze studiów, na zaoczne nie ma szans. Jestem na drugim roku. Naprawdę nie widze siebie teraz w roli matki. Ja nie wiem nawet czy chcę z nim spędzić resztę życia. To mnie przerasta po prostu.

Gość gość
Nie ma sprawiedliwosci ty nie chcesz,a masz ja latam po lekarzach 3 lata staran,leki mawet nie pomagaja popadam w depresje,modoe sie bo juz cud pozostal i nie mam

Gość gość
Nie usuwaj,wez dziekanke dasz rade masz chlopaka nie jestes sama.Jak moglas o tym pomyslec,serce Twojego dziecka pewnie juz bije.Wyobraz sobie lekarz usuwa,a Twoj dzidzius cierpi.

Gość gość
Chcesz to ja moge zaadoptowac,byle nie usuwaj

Gość gość
A moim zdaniem autorka powinna myśleć jakby własnie byłą sama z tym problemem. Bo świetnie to widać - facet może umyć rączki, rzucić 200-300zł miesięcznie i tyle wyszło ze zrzucania odpowiedzialności na niego. I co wtedy? Zapomogi na długo nie wystarczą (przy okazji - nawet uczelnia chyba może dac zapomogę w trudnej sytuacji - warto się dowiedzieć) Ja do niczego nie namawiam - autorka powinna posłuchac siebie - bo to ona będzie głownie ponosić konsekwencje tej decyzji.

Gość załamana 21 latka
Nie no adopcja nie wchodzi w grę, bo chłopak by się nie zgodził. Jesli usune to nic mu nie mogę powiedzieć:(

Gość gość
Ale przemysl to,bo jesli usuniesz mozesz zniszczyc sobie tym psychike

Gość gość
Nie masz pewności czy nie będąc w ciąży w ogóle byś skończyła te studia, bo to różnie bywa ?Może ci coś nie pójść i zawalisz studia. A zresztą po co ci studia nich utrzymuje cię chłopak i jego rodzice

Gość gość
To jak wiesz co chcesz robic to po co dyskutujesz ?

Gość gość
E, to dopiero początek drugiego roku studiów :p a ty tak rozpaczasz!Ja myślałam że gdzieś czwarty rok !Daj sobie spokój ze studiami,załóż rodzinę.

Gość gość
Wiesz ja poronilam rok temu i nie ma dnia,zebym o tym nie myslala,ile masz lat? Ja pierwsze dzievko urodzilam majac 20 lat,tyle,ze u mnie bylo bardzo chciane,staralam sie z mezem o nie rok czasu.W miedzy czasie kupilismy mieszkanie.Dorabiamy sie,jesli czegos chcesz zawsze dasz rade

Gość gość
Ja bym wolała siedzieć w domu i zajmować się dzieckiem niż studiować czy pracować .

Gość załamana 21 latka
Tyle, że ja wolałabym skończyć studia.Nie chce zakładać rodziny, nie było to nigdy moim priorytetem.

Gość gość
czy wy nawet nicka nie umiecie przeczytac?:O jak moze byc na 4 roku skoro pisze, ze ma 21 lat? Tak samo glupio pytacie o wiek:O

Gość gość
To po co się P I E R D OL I Ł A Ś suko? po co zadajesz tu pytania skoro chcesz się skrobać wygodna małpo?

Gość gość
a co seks jest tylko dla tych ktorzy chca sie rozmnazac? ja tez zaliczylam wpadke i usunelam. I to nie raz, a dwa razy. Tabletek brac nie moge, raz zawiodla pigulka po, a raz tez nie wzielam no i co? mialam sobie zycie marnowac? Z tym chlopakiem, z ktorym wpadlam 2 razy nie jestem i bardzo dobrze, bo to bylaby pomylka. Obecnie mam dziecko, wiecej nie chce wiec maz sie poddal wezektomii.

Gość gośćjegomosc
Ale po co Ty tu piszesz. Nie chcesz dziecka nie masz co do tego watpliwosci to jakiej Pomocy szukasz? Jakiej rady bo nie rozumiem

ciężka sytuacja ;/ mimo pomocy państwa i tak będzie ciężko, ale z drugiej strony może zamiast usuwać mogłabyś urodzić i oddac? Jest mnóstwo par które chętnie zaadoptują maluszka. Jeżeli jednak zdecydujesz sie na zabieg to partner ma prawo wiedzieć...

Gość załamana 21 latka
Chcę się po prostu wygadać, nie mam komu się zwierzyć. Chłopakowi nie mogę powiedzieć, bo on się nie zgodzi na aborcję, będzie mnie przekonywał, namawiał, nie wiem co może mu do głowy strzelić. Pisałam dlaczego adopcja odpada.

Gość gość
Szkoda mam 70 km do warszawy :( W takim razie zaufaj chlopakowi i powiedz mu ma prawo wiedziec

Gość gość
Pogadaj powaznie z chlopakiem. To uczciwe

Gość załamana 21 latka
Nie powiem, bo zdecydowałam się jednak na kupno tabletek... Nigdy się nie dowie o tej ciąży

Gość gość
a ja sie zapytam tak teoretycznie. zakladajac ze autorka powie chlopakowi on sie na aborcje nie zgadza i co? Przeciez nie zabroni jej a moze moglby jakos temu przeszkodzic? jak to wyglada z punktu prawa?

Gość gość
Dziecko to cud i ogromne szczescie. Dasz rade, wierze w to:-))

Gość gość
nic taki chłopak nie może zrobić. Co najwyżej zgłosić na policję dokonanie aborcji, ale i tak dziewczynie nic nie grozi.

Gość gość
Usun ta ciaze, to twoja decyzja i wybor .Zycie masz jedno jak nie chcesz zmarnowac sobie zycia przez wpadke to usun. Koszt aborcji od 2000-4000 w ostrowie wlkp usuwaja..

Gość gość
Dostaniesz z dwie tabletki o nazwie arthrotec, jedna do o***tu druga do pochwy. Zabieg wykonuje sie nadczczo i dostaniesz znieczulenie. Ja sie wyskrobalam ,bo zaszlam z psycholem co na mnie seks wymuszal. Jesli jestes zdecydowana na 100% zabieg wykonuje sie jak najszybciej z tym sie nie zwleka czym szybciej tym lepiej po zabiegu bedziesz jeszcze z trzy dni krwawic lekko.

Gość gość
Odpowiedzialność.....to jest to czego uczę dzieci od małego. Na skróty nie przeżyjesz życia. Myślisz autorko tylko o "dzis" a z tej sytuacji jest wyjście bez zabijania i klamania.

Gość gość
Jeśli czujesz że nie dasz rady to musisz szybko działać to jeszcze nie dziecko narazie zarodek więc nie mów nikomu im mniej ludzi wie tym lepiej będzie Ci z tym lepiej żyć jestem z Tobą co kilwiek zrobisz