Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana 21 latka

Jestem w ciąży. Muszę usunąć...

Polecane posty

Gość gość
to dziewczyna ma na siłę urodzić i wychowywać niekochane dziecko? chciałybyście być niekochanym dzieckiem?

Gość gość
Ja jestem ciekawa jak twój chłopak zareagował gdy gumka pękła.Wpadł w panikę?

Gość gość
A dlaczego nie wzięłaś tabletki dzień po ??? Wytłumacz to, bo nie wierze że dwa razy nie pomyślałaś co robisz. Raz jak sie bzykałaś i pękła guma i drugi że tabletki dzień po wzięłaś. To chyba nie przypadek, bo nie wierze że można dwa razy spieprzyć sprawe. Za pierwszym razem to jest błąd, za drugim to już wybór. To teraz dziewczyno nie rób syfu tylko weź odpowiedzialność za istniejącego już człowieka. Trzeba tylko porządnie pomyśleć jak to rozegrać i sie tego trzymać, ale da sie przeżyć tylko trzeba samozaparcia. Niejedna była w twojej sytuacji i dała rade. Ty też możesz. Jak abortujesz to nakładasz sobie na swoje sumienie paskudną sytuację. Takie rzeczy lubią się odzywać po latach. A nawet jak są zimne ryby które twierdzą że ich to nie rusza to i tak je strach na łożu śmierci obleci.

Gość załamana 21 latka
Troche wpadł w panike, ale na pewno nie był przerazony. Co do mnie to mi się to zdarzyło raz, a nie dwa razy. Nie wzięłam tabletki po bo liczyłam na szczęscie no i się przeliczyłam... Decyzja jednak została już podjęta.

Gość gość
Nie usuwaj, będziesz żałować. Da się pogodzić studia i dziecko. Studia możesz mieć indywidualne, i w sumie wygląda to tak ze studiujesz przez Internet. Dostaniesz 1000 zł kosiankowego, 500+, coś z Mopsu, stypendium rente. Mieszkanie mozesz wynajac na pół z jakąś inną mamą. Poszukaj ogłoszeń, mnóstwo jest kobiet które chcą wynająć z kimś mieszkanie. I przynajmniej będziesz miała może kogoś do pomocy. Przemysł sprawę

Gość gość
gosc powyzej ma racje. Teraz usuniecie wydaje sie najlepszym rozwiazaniem. Jesli to zrobisz to kiedys wroci mysl o tym co zrobilas.i bedziesz myslec co byloby gdyby.

Gość gość
Mam 30lat. Syn ma dwa i pol roku, drugi syyn trzy miesiące. Mając 23lata usunęłam farmakologicznie ciążę. W 6tc. To nie byl moment na dziecko. Oboje z mężem (wtedy jeszcze narzeczbyn) nie mieliśmy warunków na rodzicielstwo. Po latach zdecydowaliśmy sie świadomie na dzieci i dzis mamy wspaniałych synów. Nie zsluje tamtej decyzji. Trzymaj sie

Gość gość
do 23.08 a mnie by sumienie meczylo. A jesli po smierci spotkasz swoje nienarodzone dziecko to powiesz mu ze w zlym momencie zostalo poczete??

Gość gośćejjfjfjjnfn
Przestancie dziewczynie pierdzielic bzdury ze sobie poradzi z dzieckiem. Ona nie ma rodziny. Ma chlopaka ktory moze sie na nia wypiac, niestety czesta sytuacja. Autorko rob jak uwazasz, nie czytaj juz tych madrych na kafe, kazdy doradza ale jak jego problem nie dotyczy. Jesli czujesz sie na silach to urodz dziecko, jesli nie - przerwij ciaze. To Twoje zycie, Ty poniesiesz konsekwencje swojej decyzji, niezalenie od tego jaka ona bedzie. Trzymam kciuki. Szkoda mi Ciebie, gdybyś miala mame wszystko mogloby wygladac inaczej :(.

Gość gość
Mam dziecko czteroletnie. Planowane. Okolo 10lat temu pekla mi gumka z takim typem ze gdyby dzis mialo byc dziecko to bym sie zachlastala. Nie dziecko mnie przeraża bo mialam rodzicow i skończone studia. I jeszcze innego chlopaka mialam. Z tamtym tez mi pekla. Jeden okazal sie ze bil babcie a drugi bral psychotropy i palil trawe. Dzis na szczescie mam dziecko z kims normalnym. Chyba bog nademna czuwał. I wcale bym sie nie skrobala. Bo mowie mialabym wsparcie. Ale jak moznaschrzanic sobie życie i uwiazac sie alimentami i walka o dziecko z narkomanem i psycholem. Tego bym sie bala.

Gość gość
To po co z nimi uprawialas seks? to nieodpowiedzialne

Jak juz podjęłaś decyzję to nie pozostaje nic innego jak trzymać za Ciebie kciuki. Mam nadzieję, że nie będzie to miało konsekwencji w przyszłości, kiedy przyjdzie odpowiedni czas i zapragniesz być mamą. Trzymaj się dziewczyno!

Gość gość
Wszystkim gumki pękły yyy...dziwne to

Gość Sara 01
Hej. Popieram cie w tej sytuacja. Kazdemu latwo mowic dostaniesz 500+ i jakis tam zasiłek.. jebnijcie sie w leb. Ja wam dam te np 1500 na miesiac ciekawe czy wam by to starczyło. A ty jak chcesz to zrob aborcje bo masz prawo ale oczywiscie legalnie za granica. Ja zrobilam aborcje tego roku w listopadzie i ciesze sie nie nie mam dziecka bo jestem mloda i mam prawo decydowac o swoim ciele. A ci co wypowiadają się negatywnie co do aborcji zapraszam do kościoła

Gość gość
Ja nie zaluje!!!Bo wiem że to nie było jeszcze dziecko co wy Chrzanicie za każdym razem gdy plemnik ginie to strata więc musiała bym za każdym razem po stosunku płakać

Gość gość
Trzymam kciuki i napisz jak Ci poszło jestem z Tobą

Gość Roxana8881
Kobieto.... Poszłam na studia 7 lat temu i zrezygnowałam bo dziecko ważniejsze jak studia... Studia robię teraz, mając dwójkę dzieci. Jedno ma roczek. Za 500plus wynajmujesz nianie. Serca nie masz? Rozumiem jakby było chore....Ale to co innego. Moja siostra poroniła 3dni temu... Ciągle płacze. Ty masz szansę mieć inne życie...

Gość gość
Czyli jak dziecku bije już serce to nie dziecko? Sorry ja miałam 19 lat jak urodziłam córeczkę skończyłam szkoły że dzieci moje mogą być ze mnie dumne.Kiedys mając 17 lat zapytałam się mojej mamy co by zrobiła gdy bym jej powiedziała że jestem w ciąży a ona że by zostało usunięte a ja do niej żeby miała świadomość że ja ucieknę z domu i nie wrócę. Moja mama mając 21 lat usunęła ciążę a w wieku 32lat zachorowała na raka i była wtedy w 4 miesiecznej ciąży miałabym brata lecz lekarze usunęli raka i jego .W życiu nie jest lekko już tyle przeżyłam że nic mnie dzis nie zdziwi sama obecnie jestem w 4 ciąży i modlę się by dziecko urodziło się zdrowe nie powiem bo gdy byłam w ciąży z 3 córka przeszły przez głowę myśli by usunąć ale ja psychicznie bym nie dała radę i wiesz co moja córka urodziła się z zaćma wrodzoną oka lewego i zrostami w tym oku walczyłam o to by miała operację i obwinialam się że to przeze mnie bo do głowy przychodzily takie myśli a dziś jest prawdziwa dziewczynka która robi co chcę jest soba. Pamiętajcie że bez przyczyny się nic nie dzieje ja w październiku byłam na laparaskopi torbiela i jeszcze doszedł guzek i źle mogło się to wszystko skończyć a dziś jestem w 9tc której w ogole się nie spodziewaliśmy zamiast brać silne leki przez pół roku to nosze w sobie nowe życie i może to dziecko mnie uratowało bo nie wiadomo jak mój organizm by zareagował.W życiu mieliśmy biedę i to konkretną ale nasz związek wzmocnił jeszcze bardziej i jesteśmy jeszcze silniejsi niż kiedyś a żyjemy dla naszych córek choć moja pierwsza nie jest mojego partnera obecnego od prawie 9 lat.

Gość gość
autorko...to ciężka sytuacja. Nie będę ci mówić co masz robić bo to twoja odpowiedzialność. Powiem tylko tyle, że miałam wątpliwą ''przyjemność'' doświadczyć straty niechcianego dziecka. Poronienie zatrzymane. Ból, żal i smutek... Kolejne dziecko także pojawiło się szybciej niż planowaliśmy. Dziękuję za każdy dzień ( nawet ten ciężki) z nim. przy pierwszej ciąży byłam po studiach bez pracy, na szybko znalzałam pracę w podrzędnym fast fodzie. Przy drugim inna sytuacja: stała praca, pensja, mieszkanie.

Gość gość
"Moja mama mając 21 lat usunęła ciążę a w wieku 32lat zachorowała na raka i była wtedy w 4 miesiecznej ciąży miałabym brata lecz lekarze usunęli raka i jego ." X To wolałabyś mieć brata a nie mieć mamy?

Gość gość
Autorko, byłam w podobnej sytuacji! Napisz do mnie, wesprę Cię rozmową i doświadczeniem. jakoś znajdziemy rozwiązanie tej sytuacji! odezwij się pilnie aleks.andras@o2.pl

Gość gość
cześć czytam tu ładne teksty jak usunac dziecko pozwulcie, że przetocze wam historie jednego czlowieka który mial kobiete i ona zaszła w ciaże poniewaz wcześniej jej mówił że niechciałby dziecka a ona sie o tym nasłuchała i jak on wyjechał usuneła dziecko i wyobraździe sobie że dopadły go wtedy nasiona karmiczne, które wprowadzaja w czlowieka poważna depresje ponieważ zabraliście komuś życie, ten czlowiek wiele lat sie potem zmagał z problemami jakie go w zyciu spodkały i lata to pokutował, nastepna historia była kobieta która usunęła i puźniej lata sie leczyła bo wróciła doniej konsekwencja jej czynu wydała wiele pieniędzy by jej zmysły powróciły do normy. kobiety wy nawet nie wiecie na co sie piszecie pozbawiajac dziecko zycia ja wam juz współczuje jeśli którakolwiek podejmie taką decyzje. ja rozumiem jak potem wyglądaja konsekwencje tego czynu czy wy nie wiecie, że zabijajac kokoś życie zabijecie własne dziewczyny chyba wiece że istnieje tez inny swiat którego nie widzicie a zabijając kogos wylądujecie w najnizszym obszaze świadomości naprzykład dla przykładu obejrzyjcie nasz dom na you tube caly film lektor.