Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego wspiera się biedote z programów 500 plus by robiła bachory ?

Polecane posty

Gość gość
pieniądze należą się za pracę a nie za pieprzenie,

Gość gość
ja biedna nie jestem, stać by mnie było spokojnie na 3 dzieci. ze względów zdrowotnych mam jedno i powinnam się cieszyć ze choć ono jest. odprowadzam więcej podatku rocznie niż sąsiadka zarabia-co nie jest trudne bo ona ani mąż NIGDZIE LEGALNIE nie pracują. i co?Mają 3 dzieci, 4 w drodze i jak im zabiorą 500plus to gotowi z widłami wyjść na ulicę bo to ich i im się należy. po to było to całe 500plus żeby stworzyć WYZNAWCOW którzy fsnatycznie wykonają każdy rozkaz.

Gość gość
z tego co dowiedzialam się od kafe i to chyba prawda? to wiekszosc krajow zachodnich ma taki program pomocy dla rodzin z dziećmi, tylko my go jeszcze nie mielismy,czyli jest to w sumie norma europejska.

Gość gość
Do zawistnikow: mozecie sobie zmajstowac nawet piecioro dzieci i pobierac 500+ - nikt wam nie broni korzystac z programu. PS. Nie mam dzieci, ale uwazam ze to dobrze, ze jest jakas zacheta do rodzenia dzieci, bo Polacy naprawdę wymierają. :(

Gość gość
no wlasnie jak ktos się tak burzy ze inni dostają to neich sam sobie narobi dzieci. sorry ale tak jak autorka to mzoe pisac tylko osoba bezdzietna. autorka mysli ze ktos ma dzieci tylko przez 500 plus. dzieci to nie tylko wydatek rzedu 500 zł na miesiac.i to nie tylko pieniadze. ale rowniez i cały wolny czas ktory dziekcu poswiecamy bo dzieci sa ciekawe swiata, sa "głodni" bycia blisko mamy a my jako rodzice je kochamy i jestesmy przede wszystkim DLA NICH nie dla 500plus. to wiecej wydatkow niz sie na nie dostaje i dlatego ludzie nie robią sobie dzieci zeby dostac 500 plus ale dlatego ze je kochają.

Gość gość
A media rządowe trąbią że od czasu wprowadzenia 500+ wzrosła liczba urodzeń. To jak to jest z tym kochaniem drogie mamy? Jak wam dać 500 to kochacie sie bardziej? Czy chętniej? Czy częściej? Czy Mocniej? Chyba jednak coś w tym jest. Nie sądzicie?

Gość gość
500+ za pracę a nie za leżenie i pieprzenie się

Gość gość
część tych bachorów nie będzie nigdzie pracowała bo patologia tak ma, że z pokolenia na pokolenie nie pracuje

Gość gość
Demografia musi się poprawic żeby miał kto robić na nasze emerytury

Gość gość
"Demografia musi się poprawic żeby miał kto robić na nasze emerytury" ŻLE! Demografia musi się poprawic żeby miał kto zapier/dolić nasze emerytury.

Gość gość
bo są bardziej płodni

Gość gość
do gość dziś - ty się małpo nie przejmuj tak emerytami bo oni zapracowali na swoje emerytury, także daruj sobie, bo ci c**a tymi porodami gardłem wylezie

Gość gość
Czy przy np.trojce dzieci 1000 zl to taka rozpusta finansowa? Dla mnie nie. .Co prawda jestem w drugiej ciąży, ale te 500 to chyba na pieluchy. Bez przesady, że to taka duża kasa.

Gość gość
Poziom dyskusji jest żenujący,tak na marginesie. Plucie na rodziny z dziećmi, ktoś płacze nad przedsiębiorcami, którzy kombinują i kradną ile wlezi. Hmm.. :)

Gość gość
do gość dziś - a jak małpo za pracę po 40 latach pracy dostają po 1500 zł to dużo, za pieprzenie i rozmnażanie się nie powinniście ani grosza dostawać, wuj nas obchodzą wasze bachory, napieprzycie sobie to sobie na nie zapieprzajcie, myśmy emeryci zapieprzali na swoje, emeryci mają odłożone swoje pieniądze w tym cholernym państwie i niech cholerny pieprzony rząd odda im to co sobie uzbierali, cholerny rząd, oby ich szlag trafił

Gość gość
Tylko nie małpo chamie bez szkoły. Jak emeryci kradli młodym pracę, bo i emeryturka w młodym wieku i dorabianie, to oczywiście dobrze. ;)

Gość gość
Za pracę he he a co minka blednie, pewnie zarabiasz marne grosze i ci żal d**e ściska, że innym żyje się lepiej. Przyjmij do świadomości, że te dzieci na twoją emeryturę będą zapierdzielac, ciekawe czy ty byś był taki mądry, gdybyś nie miał co do garnka włożyć!

Gość gość
odpieprzcie się od emerytów, oni zapracowali, niech rzad odda im co odłożyli na konto od razu cholerny kraj upada,

Gość gość
PO miało w nosie nas wszystkich kradli ile się dało! A ten rząd robi swoje, dajcie im naprawić to co tamten zj***l! Fakt ucinaja innym dają ale przynajmniej coś próbują robić, muszą teraz zatkac dziurę którą wykopalo PO

Gość gość
Do emeryta. Trzeba było pracować na czarno, a kase odkładać na konto w Szwajcarii. Niby młodzi pracują w innym systemie emerytalnym? Z chęcią przyjmę 500 zł dla mojej niuniu na pieluszki, a potem będzie na przedszkole. :)

Gość gość
Szkoda mi tych osób które widzą czubek własnego nosa. Bo widać, że myślicie tylko o swoich potrzebach, masz wszystko ale nie pomyślisz, że jakieś dziecko może potrzebować np nowych butów a rodziców nie stać. Liczę, że wam kiedyś się łapa powinie i zobaczycie jak to jest żyć myśląc o kolejnym dniu, zmartwieniu, że zapuka komornik!

Gość gość
Komornik zapuka, bo pańsrwo mi zaje/bało 700 zł, żeby tobie dać 500.

Gość gość
Biedak. :(

Gość gość
żeby ta biedota stała się klasą srednią a rodziny z jednym dzieckiem biedotą

Gość gość
Gierek zadłużył kraj . Został usunięty od władzy. Dług państwa wyniósł 1 tys dol. na obywatela. Dziś wynosi ok 80. tys zł ~~ 20 tysięcy dol. na osobę. Zgadnijcie ile wyniesie za 4 lata? Nadal cieszycie się ze swoich 5 stówek/bachorka??

Gość gość
Tak. Nadal się cieszę :)

Gość gość
No to urodź jeszcze więcej bezwolnych i bezmózgich niewolników. Miłego rodzenia ;)

Gość gość
Dziękuję za dobre słowa dla mnie i mojego dziecka. Też się cieszę, że jestem w ciąży. ;)

Gość gość
Tylko mi myszy nie napuść!!! :)