Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość gośćmadzia
Dobrze znaczy w tym miesiącu czekam na paranoję słoneczka i em. Dobrze hihi. Słoneczko nie mozesz tak myśleć. Wiadomo że bedzie stres ale pozytywne myślenie działa cuda podobno. Hana ja tak miałam i beta była malutka jeszcze przed terminem @ nawet w dniu @ kreski nie były tak samo mocne a tu bach bliźniaki...

Gość gośćhana
Madzia, w takim razie gratuluję podwójnego szczęścia ! Zawsze chciałam mieć bliźniaki. Miałaś w rodzinie? U mnie to dopiero początek a już mam dosyć swojego samopoczucia i sama ze sobą ledwo wytrzymuje.

Gość Emenemsik
Słoneczko to my ten sam etap i może nam się uda razem : * jak masz Instagrama to podaj :)Madzia tak życz mi tego! Haha

Gość gośćIza
Ja z tydzien po planowanej @ robiłam test na prezent dla tatusia i kreska też nie była zbyt mocna :-p Słoneczko Madzia dobrze mowi, musisz być dobrej myśli. Uda się przecieZ, czy teraz czy za miesiąc. Uda się na pewno :-) Emenemsik tak samo :-)

Gość Emenemsik
Mój się śmieje że w ciąży jestem bo wiecie przez te serce źle się czuje, Ale dalej nie wie że to już koniec tabsow. Myśli że ostatnie opakowanie mam :) nie mowie mu i powiem jak się uda, nie chce żeby mnie nakręcal bo to on panikuje. A ja czuję że uda nam się i to naprawdę już niedługo :)dzisiaj jeszcze mam krwawienie ale od jutra działam :) 8 powinnam mieć owu,moge o to zapytać lekarza gin?bo mam wizytę tego dnia, zawsze mam usg dopochwowe bo miałam te torbiele i zawsze sprawdza mi dobrze wszystko, to mogę chyba zapytać o jajeczko tak?w sumie nie pytałam nigdy wcześniej ani nie mówiła mi nic takiego...

Gość gośćIza
Pewnie ze zapytaj! Normalnie wprost :-) że chcesz sie starac i już :-) Ja poszłam do lekarza i normalnie od razu powiedziałam że po to przyszłam i mi powiedział że za 2 dni mam męża zaciągnąć do łóżka i tak się sprawdziło :-) spryciula z Ciebie ze swojemu nie powiedziałas :-D ale dobry pomysł. :)

Gość gośćmadzia
Em tylko żeby facet zawału niedostal jak się uda haha. Ja dziś na badaniach byłam w poniedziałek wizyta u lekarza zobaczymy co będzie. Za 2 tyg chyba usg genetyczne. Jutro idziemy do sklepu zobaczyć wózki bliźniacze żeby wiedzieć czego szukać w necie. Czasem kocham to miasto nigdzie nie musze szukać tylko wszystko gdzieś się znajduje niedaleko... Lwica a co u ciebie?

Gość gośćhana
Dziewczyny, to znowu ja. "Wpadłam" żeby powiedzieć, że dziś kreska jest o wiele bardziej wyraźna. Czytan wasze wypowiedzi i jakoś nastrajaja mnie pozytywnie. Musze jeszcze czekać na wizytę u lekarza ok 2 tyg, Zwariuje.

Gość Emenemsik
Iza widzisz jaka ja cwana haha Madzia też o tym myślałam, chociaż myślę że jego ojciec i mama chyba dostaną jak się dowiedzą :) oni jako jedyni nie pytają o dziecko, o ślub owszem.. Są bardzo Kościelni...nieslubne dziecko? Skandal haha Hana! Gratuluję, myślę że udało Ci się na 100% . W sumie jestem pewna! :)dbaj o siebie do czasu wizyty :) Będzie wszystko dobrze, planowałas tak? :)

Gość Lwicapolska
Jestem ;) ostatnio nie mam na nic siły nawet na necie nie chce mi się siedzieć. Ja mam wizytę następna za 2 tyg i juz się nie mogę doczekać :) Hania gratulacje :) Em pamiętaj ze za duża presja w niczym nie pomaga wiec na luzie. Chłopak nie wie ze nie bierzesz tabletek wiec będzie u niego totalny lajcik i ty tez musisz tak do tego podejść ;) Madzia badania genetyczne są obowiązkowe ? Jak to wygląda ? Słoneczko za ciebie tez trzymam kciuki na pewno się uda :)

Gość gośćhana
Dziękuję :-) Staram się dbać, tylko jakoś nie czuje tego, że jestem w ciąży. No poza objawami. Trochę się stresuje tą wizytą czy potwierdzi i czy wszystko w porządku. W sumie ja z reguły jestem panikara, wiec stres mnie nie opuści. .

Gość gośćmadzia
Lwica genetyczne nie sa obowiązkowe robi je normalnie lekarz prowadzący ale moja ginekolog jest zwolenniczką podwójnej kontroli. W poniedzialek dowiem się czy ona mi jeszcze zrobi teraz usg czy najpierw prywatnie pójdę. To genetyczne jest bardzo ważne bo mogą sprawdzić przeziernosc karkowa tylko do danego tyg ciąży.

Gość Emenemsik
Lwica wiem hehe:) było przytulanko ale w dzień miałam olśnienie dosyć mocne i po stosunku też wyleciało wszystko z krwią :(chyba owu będzie później :(

Gość gośćmadzia
Miałam wczoraj taka fazę ze o 20 mąż po ogórki kiszone szedl. Zamówiłam już sobie takie mega kwaśne u rodziców żeby na bazarku kupili i ciasto konkretne bo taka mam ochotę... Paranoja jakaś. Prawdziwa baba w ciazy.

Gość Emenemsik
Madzia to już mąż wrócił? :) ja niby nie stresuje się ale bardzo bym chciała żeby się udało! :) co drugi dzień przytulanko , mam nadzieje ze niedługo zobaczę dwie kreski :) a jak tam u Was?:)

Gość gośćmadzia
No przyjechał ale tylko na kilka dni na stałe wróci na święta. Musimy uzgodnić co robimy i zacząć działać. Żeby w kwietniu już z mieszkaniem podzialac. Strasznie szybko czas leci. Em miną teściów katolików może być bezcenna hihi.

Gość gośćIza
Lwica ja robiłam genetyczne 2 razy u innego lekarza niż prowadzący. Możesz sobie wybrac, to jest dla Ciebie . ja poszłam tam gdzie najlepszy sprzęt i najlepszy lekarz. A swojemu pokazałam wyniki do wglądu i już. Tylko Lwica jak chcesz to już się rejestruj bo to tylko do 14tc a czasem z terminami ciężko. Kosztuje w granicach 200-250zł. Madzia Ty masz banie na kwaśne a ja na słodkie :-p mama robiła bigos i nie zjadłam bo mi ciężko po kapuście . a jak Twój brzuszek? Hana wiosna idzie, fasolka zasiana - wszystko prawidłowo :-)

Gość Emenemsik
Iza jak Ty to ładnie ujęłaś na koniec! :)widziałam brzusio lwicy,tez ładny :)a ja dzisiaj poczułam coś jakby pękło w lewym jajniku ,aż się zlapalam i wystraszyłam ... Pierwszy raz coś takiego poczułam.

Gość gośćmadzia
Iza gorzej ja chcialam jeść truskawki razem z ogórkami albo sernik z ogórkami. Hihi. Więc słodkie i kwaśne jednocześnie. No terminy są ciekawe... Więc lwica jak coś to się orientuj ja mam luz bo u mnie w ciągu tygodnia są terminy. Więc w przyszłym tyg się umowie na 13 tydzień....

Gość gośćmadzia
Zobaczymy zapisałam się na usg jako prezent dla męża żeby był ze mną ale niewiem czy lekarz niepowoe że za wcześnie... Najwyżej się przepisze i niestety jego nie bedzie. Naprawdę to miasto ma zalety termin na ... Poniedziałek.. niestety we wtorek lekarza nie bylo... Zobaczymy mam nadzieję ze mój gin powie że mogę już iść.

Gość Emenemsik
Jak ja mam się nie wkurzac !!! Dzisiaj jest jakiś cholerny dzień :(najpierw kilku klientów tzw.fikołów ,zorali mi beret totalnie . Później przyszła mojego W. byłej dziewczyny matka... Byla bezczelna i niemiła !wrrr.... Jej odzywki w moim kierunku itd.masakra. dobrze że tej jej córeczki nie było... Później szefowa "tyle zrobiłaś hajsu?masakra" bo mam podstawe i prowizje która wynosiła 900 zł... Mówi dzisiaj w rozmowie do mnie "mam nadzieje ze nie zajdziesz mi teraz w ciążę ani nie zrezygnujesz bo kogo ja znajdę? "

Gość słoneczko31
Czesc dziewczyny. Ja niestety musze sobie odpuscic drugie dziecko. Pare dni temu skonczyl mi sie okres i myslalam ze dalej bedziemy sie starac a moj maz na pytanie dlaczego nie odpowiedzial "nie bo nie" i koniec tematu. Mam juz dosyć . W jednym miesiacu sie zgadza a za chwile sie wycofuje. Juz sama nie wiem co mam robic, bo zadne argumenty do niego nie docieraja

Gość gośćIza
Madzia jeden bobasek chcę słodkiego a drugi kwaśnego :-D a który masz teraz dokładnie tc?lwica ma już brzuszek??:-D Emenemsik czemu Ty się przyjmujesz tekstami tej baby od byłej dziewczyny? Badz dla niej miła to niech ona wscieka :-) sco do szefowej to nie ona Ci układa życie więc olewaj takie teksty. Kiedyś miałam praktyki w sklepie odziezowym i miałam też taka szefowa. I do pracownicy też ciągle mówiła wręcz jej nie pozwalała zajsć w ciążę a dziewczyna się przyjmowała chociaż była już po 30 i mieli problemy z zajściem a tu jeszcze szefowa presję. W końcu udało jej się a szefowa mało zawału nie dostała. Ale co, znalazła się kolejna. Także nikt nie jest niezastąpiony a Ty spokojnie układaj sobie życie. Praca to tylko praca , ważniejsze jest to co poza pracą. Ja wczoraj też miałam spine z moim... Poszłam pod prysznic poplakac... :-( i do tej Pory mi smutno. On w pracy a ja chyba się nie odezwę pierwszą...

Gość gośćIza
Słoneczko współczuję Ci. :( ale faktycznie musicie wyjaśnić i ułożyć wasze relacje bo ciąża w takiej sytuacji to dla Ciebie mogłaby być smutna sprawa jakby się udało a mąż jakieś dziwne ma jazdy :-( Cisnij go. Niech się wygada co mu leży na sercu, może się martwi nie chcę się zawieść...

Gość gość
Ja byłam pewna że już mi się udało .... Bolące sutki, bóle janika, zawroty, wzmożony apetyt... Nigdy piersi mnie nie bolały a wtedy dotknąć nie mogłam.. powiem tak nie patrzcie sie na to zróbcie test żeby nie było rozczarowania .

Gość gośćmadzia
Słoneczko przyjdzie czas. Obydwoje musicie być gotowi bo ciąża to nie czas na wyjazsnianie takich spraw. Iza u mnie 11 tydzień i już widzę po sobie ze jest mnie więcej w obwodzie. Na szczęście w szafie mam rozmiarowke z której schudłam więc pewnie jeszcze ze 2 miesiące pociagne w niej znaczy o spodnie chodzi głównie bo uwiera mnie wszystko. Dziś apap musiał wziąść bo tak mnie ciągnie na dole lekarz mówił że wiezadla mogą boleć gorzej niż za 1 razem z racji na dwójkę... W poniedziałek wszystkiego się dowiem i wyniki badań i w ogóle. Iza niekluccie się. Bez sensu faceci i tak nierozumieja. Taki jakiś dziwny gatunek.

Gość gośćIza
To już pewnie będzie zależeć od lekarza czy się zgodzi już na badania. Są dziewcZyny które robią w tym czasie a mi np. Powiedzieli że za wcześnie i musiałam czekać do ponad 13tc. Ah biedna już od początku odczuwasz podwójnie :-* Masz rację Madzia, oni mają swój świat... Ja się zastanawiam myślę , czasem jestem za dobra i bezproblemowa... Ale koniec wycofuje się i odpuszczam... Niech się on wykaże...

Gość Lwicapolska
Iza nie ma sensu w twoim stanie się denerwować. Wiem ze łatwo mowic ale po prostu no stres :) ja też miałam wczoraj mała sprzeczkę i po wszystkim poprostu nic się ie odzywalam żeby się nie denerwować i przyszedł bo nie chciał żeby była taka nerwowa atmosfera :) mnie meeega ciągnie do wszystkiego co ostre kwaśne solone i takie tam a ostatnio miałam ochotę na truskawki ale bratowej powie działa ze truskawki w ciazy szczególnie te sprowadzane mogą spowodować toksoplazmoze i opuściłam. Madzia pewnie będzie parka :) Em nie przejmuj się szefowa wiem co mówię tez opuściłam i teraz lajcik :) mierzyła temp ? Słoneczko jeśli mąż nie chce to odpuść na jakiś czas jak zobaczy ze zrobiłaś się obojętna to może poskutkuje i sam dojrzeje ostatecznie do tej decyzji :)

Gość Emenemsik
Bo ja taka jestem ze się przejmuje i biorę do siebie :(my wczoraj w zgodzie ale teściowa z teściem wkurzyli nas :( dlatego była kijowa atmosfera:(Lwica,nie bo chyba bym się bardziej nakręcala :) Oj słoneczko Ci faceci :(

Gość Lwicapolska
Ok ok a więc spontan :) mój mąż mnie zabije jak się dowie ale zaraz po pracy jadę do maka :) taka mam ochotę na te świństwo ze nie ma bata :D a w końcu raz na 3 miesiące nie zaszkodzi :)