Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

orzeszek88

Wczesne objawy ciąży pomocy cz2

Polecane posty

Gość gość
Czy wczesnym objawem ciąży może być straszna ochota na sex? 29 dc przy cyklach 33-35 dni.

Gość Orzeszek88
I to jest właśnie to płacimy tyle kasy zabierają nam z wypłat a jak jakieś badania to prywatnie nie umiem tego pojąć klra współczuję ci bo pewnie to nie jest tanie. Ale nasi posłowie jadą za nasze na wakacje brak słów. Ostatnio w przychodni laska się popłakała bo ma coś na piersiach a lekarz do niej że ma sobie zrobić badania prywatnie. Izunia ale zleciało pamiętam czasy jak miałyśmy razem testować może i mi się kiedyś uda pewnie znowu się załamie jak @ przyjdzie i tak w kolo. Idę dzisiaj na ten monitoring ciekawe co tam zobaczy oby był ładny pęcherzyk ✊

Gość Lwicapolska
Orzeszek trzymamy kciuki dawaj znać po wizycie :) Iza nawet Ok nie licząc pewnych wyjątków np go ze mam skoliozę wiec już zaczynam odczuwać kręgosłup w niektórych partiach co mi strasznie przeszkadza i cokolwiek nie zjem boli mnie strasznie w lewym boku pod żebrami o tez nie wiem skad to się bierze :/ ale ogólnie kest dobrze mam dużo energi na razie na wadze +3 kg choć brzuszek już urósł :) A jak Madzia u ciebie ??

Gość gość
U mnie dziś 1 dc. Masakra jakaś. Te badania na początek okolookolo 1000. Poczekam do czerwca. Miesiąc mnie juz nie zbawi. Bo oprocz tych będą pewnie inne a tylko jedno na rok można więc skoro te już się należą to niech zrobią. A inne już prywatnie. Klara

Gość gośćmadzia
Klara całe to panswto jest do d..... Za badania plac my się do przedszkola nie dostaliśmy więc będą odwolania itp co tam bede z 3 dzieci siedzieć w domu ale 500 plus jest.... Super .... Bo przecież 6 łatki zostają w przedszkolu wr.... Nfz to już wogole najgorsze co jest.moje pilne skierowanie do specjalistów to 2 tyg i to załatwiane po znajomości. Jutro mam badania i czuje przez skórę ze cały ten tydzień będzie do d... teraz Przytulanki w ciągu 2 tyg zrobiłam się ciążowa. 5 kg chyba już jest ale chłopaki są duże i razem już prawie 1 kg ważą. Nie mam w ogóle czasu odpoczynku więc wieczorem padam .

Hej byłam u ginekologa mam 3 ładne pęcherzyki jeden zmierzony i 1.25 a mam dopiero 10dc :) nawet dostałam ich zdjęcie

Gość gośćiza
Bardzo się cieszę orzeszku!!!!!! Lwica mnie też bolały plecy, w 20tc. Co do bolu po jedzeniu to może macica coś uciska. Mnie czasem boli brzuch, kłuję. Wtedy wiem że muszę na kibelek. Właśnie pewnie jelita maja mało miejsca.

Gość gośćmadzia
Orzeszki no to dzialacie rozumiem hihi. Ja już po wizycie i przed następnymi ogolnie mam wyjątkową ciążę wymagająca kontroli kilku specjalistów. Damy radę. Musimy. Iza odliczanie trwa? Lwica a co u ciebie? Jak brzuszek?

Gość Lwicapolska
No brzuszek Madzia rośnie jest już widoczny ale gdybym bardzo się postarała to bym go mogła ukryć ale to przez moja posturę :) ja mam wizytę w poniedziałek :) a jak u was dziewczynki?

Gość Emenemsik
Hej dziewczyny! Madzia dacie rade ,jesteście silni! :) Iza wszystko już masz gotowe? :) Lwica a jak tam się czujesz ?:) Orzeszku Ty wiesz ze ja trzymam mocno kciuki :* ja to się przeziębiłam i raz że ogólnie źle się czuje, mdłości,wymioty co któryś dzień, brak apetytu ,wstręt do mięsa to jeszcze gardło mam zawalone i czuję się jakby mnie ciężarówka przejechała :( szefowej dziecko jest chore więc nawet nie myślę o wolnym, ostatnio wszystko mnie wkurza:( najbardziej to w pracy .... Nie rozumiem jak można być tak podlym dla kobiety w ciąży, śmiać się i mówic "po co Ci urlop jak i tak nie pojedziecie bo nie macie kasy,dziecko w drodze, mieszkanie robicie " mam nadzieje ze karma wróci! :( wizytę mam 13 czerwca. Mam nadzieje ze wszystko dobrze i że szybko zobaczę swój brzuszek :)

Emm no faktycznie ta szefowa to masakra :( . A ja byłam dzisiaj u gin 12 dc i mój pęcherzyk ma 1.32 ( 10 DC byłw1.25)mam się codziennie kochać i idę w on 16 DC znowu

Gość gośćiza
Ale się cieszę orzeszek super wiadomości!!! Dobrze ze udało się monitorować no tak to byś o niczym nie wiedziała i się denereowala. ☺️ Madzia uważaj na siebie. Musi być dobrze ☺️ Ja już mam właściwie wszystko ☺️czekam. Ale też mam n a dzieje ze Antos posiedzi w brzuchu równo do terminu. Lwica nie ukrywaj brzuszka. To najpiękniejszy czas ❤️

Gość gośćmadzia
Ja mam tylu lekarzy co 2 tyg wizyty a w sumie to co tydzień teraz bede miała wolne ale za to w następnym tug 3 lekarzy w 2 dni... Czuję się już przebadane na samą myśl. Lwica ja już nieukryje... Wg lekarza mam macice jak normalnie w 28 tyg dzięki blizniakom. Mam nadzieję ze do września poczekają chociaż szanse są raczej małe. Iza jeszcze miesiąc masz na pewno potem będzie wyczekiwanie. Em dbaj o siebie mdłości w końcu przejdą. Orzeszku korzystaj tylko nieprzesadz wczoraj spotkałam kobietę w ciąży z 3jaczkami!!!

Gość Emenemsik
Będzie dziewczynka! Na 90% każdy mi mówi że ja dziewucha wyglądam haha w dodatku mam tak pryszczata twarz że szok :)Lwica nie zakrywaj ! U mnie już malusi widać :)

Gość Lwicapolska
Iza nie ukrywam cieszę się nim każdego dnia ale pisze ze gdybym musiała to bym jeszcze może zakryła go :) Em wiem jak to jest sama miałam wredna szefowa i popiepszylam to i teraz jestem szczęśliwa przyszła mama na chorobowym :P orzeszek mocno trzymam kciuki :) dziewczyny macie Snapchat ? :)

Gość Emenemsik
Ja leżę chora :(strasznie się czuję, szczerze to nie pamiętam kiedy byłam tak chora :( wylądowałam na pogotowiu,w najgorszym wypadku połoza mnie na patologie ciąży. Dostałam antybiotyk na zas ale nie mam go brać od teraz tylko jeśli będzie cały czas tak samo po 3 dniach, bo mówią że po 5 dobach będzie albo lepiej, albo gorzej albo bez zmian. Gorączkę miałam 38,5 najwyższa to co 2/3 h kazali brać zimny prysznic żeby ja zbić. Poprosiłam szefowa o wolne, napisałam rano a odpisała mi po 20 żebym przyszła w poniedziałek na 16 do 18 a we wtorek mam wolne cały dzień bo mam maturę o 16 . Oni są naprawdę bardzo dziwni. Nie mam tej umowy tylko smieciowa zlecenie ale no naprawdę robię dla nich dużo, pilnuje dziecka, wioze go do przedszkola czasami, No kurde robię wszystko i nie gadam.... Wiem ze źle bo sama sobie narobiłam problemow ale czekam tylko do końca września i zwijam się jak najdalej. Nie chce nic od nich, bez kitu. O ile nie zwolnią mnie wcześniej bo mam takie przeczucie. Musiałam się wygadać...

Gość gość
Hdjdjdj

Byłam dzisiaj u gin mój pęcherzyk 18mm w 16 DC nie wiem czy dobrze owu jeszcze nie było

Gość gośćmadzia
Hm ciekawe co u was. Ja już wymiekam.

Gość gość
Hhvccvnmmnbcccxxxvnmkkjhgccxxxcnjnvvvcccxx

Gość Emenemsik
Lwica ja mam !:)

Gość miczka2525
Izuś mały grzeczny, choć czasem jak to dziecko musi pomarudzić. Ogólnie śmiesznie jest i fajnie. Dziś np karmiłam go, oboje leżąc, a on nagle oczy w górę i patrzy na mnie i się uśmiecha. Boskie uczucie :) Orzeszku kciuki! Emenemsik co za szefowa, brak słów! zdrówka! jak się czujecie dziewczyny?

Gość Orzeszek88
Widzę że ucięło mój wpis a tyle się napisałam

Widzę że ucięło mój wpis :( ja idę w czawrtek do gin sprawdzić czy pękną pęcherzyk

Gość gośćiza
Emm ja też mam pryszczaty pyszczek cała ciąże Jak zdrówko? Orzeszku mi też ucinalo wpisy nie raz. Ciekawe czy pękł pęcherzyk. Jak coś to też są sposoby żeby pomóc w pękaniu prawda? Miczka fajny bobasek na pewno, Misski mały do niej bardzo podobny ☺️masz może instagram? Bo my się tu z kilkoma dziewczynami znalazlysmy ☺️ Ja już spakowana do szpitala. Hihi

Gość Lwicapolska
Iza pewnie dobrze ze się spakowałas masz z głowy a różnie to bywa :) ja na początki ciąży miałam mega pryszcze a teraz mam gładziutka buzie nawet jak wcinam słodkie to mi nic nie wyskakuje :) orzeszek wszystkie trzymamy kciuki :* ciekawe Madzia kiedy zobaczysz swoje maleństwa. Na pewno szybciej niż ja ;)

Gość Emenemsik
a ja wracam jutro do pracy :(maturkę ustna zdałam dzisiaj! :)kaszel mam dalej i katar, gorączka ustąpiła :)

Gość gośćmadzia
Zobaczymy lwica niby wszyscy mówią że to sierpień bedzie ale ja jakoś tak wewnętrznie chce wrzesień... Chociaż coraz więcej wkoło okazuje się naprawdę wczesnych porodów i zaczynam przygotowywać się by już w lipcu łóżeczko było złożone. Em co do plci to moja ciotka która zawsze zgaduje płeć jak zobaczyła mnie nie wiedzieć nawet ze jestem w ciąży to powiedziała ze jakbym była to by powiedziała ze dziewczynka bedzie. Krosty opuchniecie i wogle wszytko. Jakoś się niesprawdzilo.

Gość gośćiza
No właśnie Madzia tak jak mówisz. To się nie sprawdza. Mnie już irytuje takie gadanie, ostatnio dziewczyna w moim wiejskim sklepie zaczęła mi gadać że widać że chłopak bo zabrał mi urodę, że na chłopaka mama jest brzydka. Heh jak miło nie. Mówią że ksztalt brzucha, że skóra, włosy zgaga to na czupryne. Dla mnie to wszystko to głupoty. Nie ma żadnej reguły

Byłam u ginekologa 19 DC brak owulacji przepisał mi luteinę pod język na wywołanie okresu i znowu będę miała od nowa clo i luteinę tym razem od 15dc. Poryczalsm się jak wyszłam bo nie wytrzymałam.