Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wychodzicie w taki nróz

Polecane posty

Gość gość

Na sanki z dziećmi?

Gość gość
Jasne

Gość gość
Tak. Teraz co prawda pogoda nas nie zdazyla przyzwyczaic do mrozu i od razu zapodala dosc duzy mroz. Organizm sie szybko przyzwyczaja i tak jak na początku wydaje sie ze -5 to zimno , potem jak spadnie ponizej 10 te -5 wydaje sie nam calkiem znosne.

Gość gość
Tak, byłam dzisiaj z córką na sankach. Niestety, wiecej było samego ubierania i szykowania, niż przejażdżki, bo po 10 minutach mała stwierdziła, że wracamy do domu, bo jej zimno. Mimo wszystko mówiła, że było fajnie :-)

Gość gość
Tak, a właściwie mąż wychodzi bo ja nie przepadam za zimowymi spacerami. Synek lubi bez względu na mróz.

Gość gość
Jasne, że tak. Ile takich dni ze śniegiem będzie...? Szkoda w domu siedzieć ubrać się ciepło i tyle. Dzisiaj to jeszcze ciepło ale jak jutro będzie odczuwalna temperatura prawie -20 to nie wiem czy wytrzymamy na tym dworze.

Gość gość
Ja niestety jestem uwięziona w domu z 11 dniowym noworodkiem. Byłam pewna, że cała zima będzie ciepła i normalnie po jakim czasie wyjdziemy na spacer. Nawet sobie tego nie wyobrażacie jak mi brakuje wyjścia na zakupy.

Gość gość
no faktycznie jesteś uwięziona z 11 dniowym noworodkiem. 2 tyg nie minęły a już jęczy

Gość gość
Było rodzic na wiosnę albo jesień bo latem to byś narzekała, że upały nie dają ci z domu wyjść.

Gość gość
Ty z tym noworodkiem to tez na sanki chcesz wyjść? Bo o to było pytanie.

Gość gość
wlasnie wrocilam z dwulatkiem, bylismy 40 min. bylo fajnie

;) jak byłam mała to tata tygrys brał sznurek od sanek w pyszczek i woził mnie po parkach i ulicach jak się dało:) CAŁY BOŻY DZIEŃ nie ma że zimno ZAPIERTALAMY jak chcemy mieć tygrysa!

Gość gość
Nie, nie cierpie mrozu a śniegu u mnie ani grama ( dolny Śląsk , jak mi zimno to siedzę w domu, nikt mnie nie wyciagnie, bo ' tak trzeba ' .dzieci mam troje, rzadko chorują

Gość gość
Jasne

Gość gość
Czy 11 dniowe dziecko nie może wyjść na spacer .Raczej może nawet musi .

Gość Jedynaczka4
Wczoraj byliśmy z dwójką naszych dzieci ale na krótko.Tylko 15 minut i wróciliśmy do domu.Było -5 stopni, jednak temperatura odczuwalna była znacznie wyższa.Dziś siedzimy w domu.

Gość gość
My byliśmy i wczoraj i dzisiaj. Dzisiaj jednak tylko raz i na godzinę (u mnie -10). Potem o 16 chcieliśmy jeszcze raz iść ale mąż wyszedł na chwile z psem i stwierdził, że lepiej w domu już siedzieć.

Gość gość
U mnie dziś było -10 i byłam z 2 miesięcznym dzieckiem na 45min spacerze. Chodzę w każdą pogodę

Gość gość
Jedynaczka temperatura odczuwalna byla chyba nizsza a nie wyzsza?

Gość Jedynaczka4
Do gościa godz.21, 37 Słuszna uwaga.Faktycznie temperatura była niższa.To własnie miałam na myśli:D Każdy rozsądny wie o czym mowa.Niczym szczególnym nie zabłysnęłaś.

Gość gość
Ja nie byłam. Dziecko chore. Ma katar i kaszel.

Gość gość
-14 stopni, 2 godziny na spacerze w lesie, dzieci 4 i 6 lat, nawet nie zamarzliśmy.

Gość gość
Uwielbiam mróz ,szczególnie jak nie ma wiatru , to moja ulubiona aura

Gość gość
Czyli z 8 miesięcznym też mogę wyjść? A jak ubrać? Dodam, że jeszcze mała jeździ w gondoli.

To jak ubieracie te dzieci ze po 10 minutach im zimni?:/ Mój syn 35 m i byl z godzinę na sankach i wracać nie chcial a mąż chcial do domu bo nie mial za ciepłych rękawic. do gościa co z 2 miesięcznym niemowlęciem wychodzi to jak unierasz na takie mrozy?

Gość gość
W gondoli, bo nie siedzi sama, a nie chcę przemęczać jej kręgosłupa. Tak mi też doradziła rehabilitantka do której chodzę w związku ze wzmożonym napięciem.

Gość gość
a jak ubrać 8 miesięczne dziecko

Ale w spacerowce nie musi zaraz siedziec tez:) A mieści sie w tym kombinezonie? Nie denerwuje sie ze tak Malo widzi? Bo moja 5 muesieczna ma jyz bardzo ciasno

Ja przy temp do -2 to ubieralam body i getry albo rajstopy i cieple skarpety i kombinezon. Na to koc i oslonja od wiatru wozkowa Teraz chyba doloze jeszcze jedna warstwę