Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Czy wszystkie ma macierzynskim i l 4 ciaza dostaly juz pita na maila???

Gość gość
co sądzicie o tych gondolach sezonowych z chemią?

Gość gość
A skąd mają mieć tego maila?

Gość gość
Pity na maila wysłali. Sprawdźcie rownież w folderze SPAM, ja tam tego maila znalazłam, tak mi poczta moja przekierowała. :)

Gość gośćnznznnz
Cos pomylone chyba powyzej 3 lat jest za 20 zl lux med ...a ponizej 3 lat 64zl

Gość gość
Nie dostalam żadnego maila, może jeszcze nie wysylali. Najlepiej bedzie jak zadzwonię do kadrowej się zapytać i dam znac jak to jest z osobami na l4 i tymi którzy już nie pracują :)

Gość gość
Właśnie nie. Pracownicy powyżej 3 lat mają pakiet lux med opłacany w całości przez firmę. Nie muszą mieć nic potracanego z wypłaty.

Gość gość
Ja jestem na l4 ciąża i pita dostałam, ale wcześniej dzwoniłam upewnić sie, ze maja w ogole mój adres e-mail.

Gość gość
Co do przerw na nockach. Przeważnie jemy w biegu, żeby się wyrobić i szybciej o te 15 min. iść do domu. Ale ja czasami jak mam np. zupę to mówię , że idę na przerwę i już. Czasami gorzej potem jest po tej przerwie jak siedziałaś sobie i musisz iść biegać. Zaczynam wtedy odczuwać zmęczenie, więc wolę chyba być w biegu i te 15 min. wczesniej wyjsc.

Gość gość
Dziewczyny a jak pracuję powyżej 3 lat i jestem aktualnie na macierzyńskim to mogę zacząć teraz korzystać z bezpłatnego LuxMedu? Wcześniej nie korzystałam i w sumie nie interesowałam się tym. I czy mogę dzieci podpiąć pod to?

Gość gość
A jak jest z premiami na niskoobrotowym sklepie??pytam bo u Mnie za nic w świecie nie idzie się dowiedzieć dziewczyny robią łaskę jak się o coś pytam a nie pracuje długo więc to wszystko jest nowe...bardzo proszę o odp

Gość gość
mozesz dzieci pod to podpiac,ale juz odplatnie. za ciebie placi rossmann a ty musisz za dzieci.

Gość gość
Jaka jest opłata za dziecko? Rozumiem, że muszę wypełnić jakieś wnioski? Żebym ja mogła skorzystać to też muszę najpierw złożyc jakiś wniosek?

Gość gość
Tak musisz złożyć wniosek, na siebie jak i dzieci. Czeka sie to ok miesiąca, ale zazwyczaj jest wcześniej możliwość iść na wizytę a kartę dosylaja . Ty masz za darmo jak pracujesz powyzej 3 lat, a za dzieci męża itp musisz płacić chyba 66,50

Gość gość
Co do lux med nie jest całkiem za darmo...tak się 'przyjęło'...ale niestety nie jest tak do końca. Osoby pracujące pow. 3 lat mają i tak odtracany % od wypłaty, który średnio wynosi 19-20zl/ miesiąc. Jestem wieloletnim pracownikiem i dzwoniłam w tej sprawie do kadr i dopytywałam o ten drobny szczegół a też miałam wcześniej przekazywane że za darmo. Jeśli ktoś często korzysta z usług medycznych to warto. Co do przerw na dostawach..jak można samej sobie odmawiać pójścia na przerwę aby wyjść te 15 min wcześniej do domu? Czas i tak jest liczony co pół h, wiec czy naprawdę wam cos to daje ze rezygnuje cie z tego co wam się prawnie należy czyli na spokojne 'w miare' zjedzenie kanapki i chwile odpoczynku przy i tak ciężkiej dostawie w nocy???? Chore.

Gość gość
A jak u Was wyglądają przerwa w dzień. Bo ja mam dość takich warunków. Jest nas 3 na zmianie i jak idziesz na przerwę to co chwile dzwonek...bo kolejka,bo Pani potrzebuje pomocy przy farbach, bo trzeba coś tam poszukać na magazynie,bo kiero ma ważny tel itd. Przerwa to powinna być przerwa. Nie powinno mnie nic co nie ma wspólnego z bezpośrednim zagrożeniem życia interesować!! Wrzodów się można nabawić...weź szybko gryź i polykaj bo był dzwonek. I tak co dziennie jest ze nie możesz zjeść w spokoju. Powiedzcie gdzie to zgłosić żeby coś z tym zrobili..mam prawo do 15 min nieprzerywanych!!! I nie ważne czy to noc czy dzień.

Gość gość
do 8.09 wczoraj Dobry z ciebie robotnik tak trzymaj

Gość gość
A dla osób pracujących powyżej 3 lat? I co gwarantuje pakiet podstawowy?

Gość gość
Jeżeli chodzi o przerwy u nas było pismo od Kr, ze pracownik będący na przerwie ma nie reagować na żadne dzwonki i nie wykonywać żadnych innych obowiązków, osoby funkcyjne maja w tym czasie same sobie poradzić na sklepie, Te 15 minut jest dla Ciebie i jak sie sama nie postawisz to cały czas bedą to wykorzystywać. Ja nie raz mówiłam, ze nie pójdę bo mam przerwę a ja im na przerwach nie przeszkadzam, w końcu poskutkowało. Miałam to gdzies ze były wielce obrażone,

Gość gość
U nas również było takie pismo. Ale jak się to ma do rzeczywistości gdy na sklepie są 2 osoby i któraś ma wycofanie... Albo przecene. Co mam powiedzieć klientom ? Sory finkcyjna ma przerwę będzie za 15 minut :D?

Gość gość
Tak naprawde nie ma złotego środka na dogodną przerwe jeśli jest sie osobą funkcyjną. Logiczne jest, że jesli pacuje sie we 3 osoby na zmianie...2 kasjerki i funkcyjna to musimy reagowac na każdy dzwonek. Osoba bedaca na perfumerii nie moze opuscic swojego rewiru. Biedna funkcyjna, nieodsc ze odpowiada za caly sklep, prowadzi zmiane, czesto załatwia sprawy telefonicznie to jeszcze na biezaco musi uzupelniac dziury na calym sklepie. To wszystko jest nie do ogarniecia!!!

Gość gość
Widać macie zła organizacje, u nas jakos funkcyjna moze normlanie isc na przerwę bez dzwonienia i latania na sklep bo cos tam. A często na zmianie jesteśmy we 3. We 2 jesteśmy tylko rano do 11, wiec nikt z głodu nie umrze idąc na przerwę po,tej godzinie.

Gość gość
1. Co do przerw w nocy, to u nas dziewczyny po wyjściu z nocki obgadywały tą dziewczynę, która poszła zjeść, ponieważ przyjmuje leki, super koleżanki. Nigdy nie byłam w nocy na przerwie, zaś do toalety i napić się chodziłam według uznania. Gdybym dalej pracowała, na pewno byłabym mądrzejsza i robiła sobie przerwy wtedy kiedy ja chcę. Pamiętam raz sytuację kiedy układałam z boku herbaty, nie było mnie z dobre 20 min, bo był stek tych herbat, a już sypały się komentarze: myślałyśmy, że zasnęłaś, że się skitrałaś gdzieś. 2. Przerwy w dzień. Sporadycznie zdarzało się, że musiałam odejść od stołu, bo był dzwonek, ale w ramach tego siedziałam sobie w socjalu dłużej, ponieważ każde opuszczenie przerwy to nie przerwa. Mi przysługuje 15 min, a nie 8 przykładowo. 3. Wiecie może gdzie mam się zwrócić po pit? Nie pracuję tam już kilka miesięcy, a szczerze mówiąc, nie chce mi się jechać do Rossmanna specjalnie po papier, którego pewnie i tak mi nikt nie załatwi. Można jakiś telefon?

Gość gość
A o co chodzi z tą sekwencja sprawdź towar i wylogowanie się zaraz po, no nie rozumiem

Gość gość
Miałam takie sytuacje, że jak na nocce poszłam na przerwę i zostały kiedyś ze 2 kuwety to asystentka powiedziała ks, że nie wyrobiła się bo Zosia poszła na przerwe.Gdyby nie poszła to byśmy rozłożyły. I co potem się dzieje. Rozmowa z ks, że dziewczyny nie chcą ze mną pracować bo przeze mnie sie nie wyrabiaja z dostawą. Jakby same były super szybkie i uwazaja , ze są najlepsze. Dlatego wole jesc w biegu niż potem wysłuchiwać ks idiotki. I nawet nie wiecie , ale niestety mam taki stres w pracy, że z nerwow przed praca albo w pracy siedze na kiblu. Zapraszam do mnie do sklepu to zobaczycie co to znaczy mobbing, wyzywanie sie, zemsta. Nie ma pochwał u mnie. Rzygac mi sie chce tymi z***b. k+++ami w pracy.

Gość gość
Do 18.29 teraz widać jak czytacie instrukcje kasjerskie a potem milion pytań, bo czegoś nie wiecie a wszystko jest zapisane w segregatorach.

Gość gość
Kto pyta nie błądzi a pozatym nie ma nieomylnych ludzi. Chyba, ze Ty taka osoba jesteś to gratuluję i jeśli to jest dla Ciebie zbyt wielki wysiłek odpowiedziec to się nie wysilaj i nie pisz nic.

Gość gość
Sprawdź towar i wylogowanie jest sprawdzane, ponieważ może być tak że klient kupuje coś Ty robisz sprawdź towar po czym się wyloguj i wyda resztę a za towar schowa do kieszeni. Były takie przypadki dlatego każde takie zachowanie jest sprawdzane

Gość gość
Zrozumiałabym pytanie ktore nie jest zawarte w żadnej instrukcji ale pytać o takie podstawy to sorry ale widać kogo firma zatrudnia, skoro nawet czytać ze zrozumieniem ktoś nie potrafi i nie pamięta jednych z ważniejszych rzeczy. A potem o jejku rewizja o mnie pytała dlaczego.

Gość gość
Dziewczyny które dostały pit na maila możecie podać z jakiego adresu dostalyscie go bo ja nadal nic nie mam.