Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rossmann C.D.

Polecane posty

Gość gość
Widzę, że na tym forum nie ma sensu zadawać pytań i na nie odpowiadać.

Gość gość
O widzę ze więcej bratanic i siostrzenic zostaje szybciutko kierowniczkami w Warszawie

Gość gość
Nie musi koniecznie zatrudniać. Ale chyba dobrze, że pomiędzy 3/4 a całym etapem jest coś jeszcze, żeby dostać wyższą premie. Bo nie zawsze się da zrobić ten cały etat, a zawsze trochę więcej do wypłaty jest. Ale dla niektórych to tych parę złotych to i tak za mało. No niestety to nie od nas zależy.

Gość gość
Powie mi ktoś jak się pracuje na małym sklepie w niedużym mieście (takim gdzie jest tylko jeden R.) Ile osób jest na zmianie, czy macie nocki jak sklep jest zamykany o 19, czy tylko do północy? Ile jest asystentów? I czy to prawda że na takim sklepie nie ma zastępcy? Pracuję w galerii i dlatego zastanawiam się czy duże różnice i czy na plus czy minus (oczywiście po za godzinami otwarcia)

Gość gość
Kochana ja Ci polecam, przenioslam sie z wysokobrotowca i jest zupelnie inna jakosc pracy. Nasz zespol liczy 11 osob , jest zastepca i trzech asystentow. Godziny otwarcia nie sa uzależnione od otwarcia centrum handlowego wiec jest czynny krocej. Dostawy sa dwa razy w tygodniu i robota jest do zrobienia. Na bieżąco layouty, masz czas towarowac i porzadkowac towar. Jest nas mniej na zmianie i praca inaczej sie rozklada ale ja nie wracam taka zmeczona jak kiedyś. Dostawy kończymy najczesciej po kilku godzinach i rozkladamy nawet kolorowke, zwykle mamy 8 boxow. W poprzednim sklepie mialam dostawy 3-4 razy w tygodniu po 20 boxow i pracowalo sie cala noc na najwyższych obrotach. Towarowanie na wariata, wszystko na szybko i byle jak. Wciaz kolejki, ciężko z czasem na przerwe. I to wszystko za dodatek okolo 100 zl za sklep wysokoobrotowy wiec stwierdziłam ze w d***e z tym.

Gość gość
Czy ktoś wysyłał dzieci na kolonie w roos? Ile taka kolonia kosztuje?

Gość gość
ile zarabiacie w tym rossmanie ?

Gość gość
6000

Gość gość
kolonie- masz info na pracujewrossmannie.pl zakładka socjalna tam są podane widełki i wysokość opłaty za kolonie uzależnione od zarobków... Moje dziecko jest zachwycone koloniami, mam nadzieję wysłać ją po raz 3.... miała 7 lat jak pojechała pierwszy raz i dała radę:)

Gość gość
Czy ktos moglby mi wytlumaczyc jak wyglad kwestia ubezpieczenia w Rossmannie? Pracuje od niedawna a u nas na sklepie nikt nie chce niczego wyjasniac nowym pracownikom. Czy automatycznie z momentem podpisania umowy jestem ubezpieczona czy mam cos sama podpisac zeby byc? Jezeli tak to gdzie to wypelnic, jak to wyglada?

Gość gość
Pytania zadawać warto ale nie 50 raz to samo:) pozdrawiam!!

Gość gość
Do 22:45 a nie pracowałaś nigdy na umowę o prace, ze takie troche głupie pytanie zadajesz? Pracowała odprowadza składki na ubezpieczenie za Ciebie wiec chyba logiczne, ze jestes ubezpieczona, nawet wystarczy zapytać wujka gogle. Możesz sie sama dodatkowo ubezpieczyć w warcie jest to grupowe ubezpieczenie

Gość gość
To jest moja pierwsza praca dlatego pytam bo nie wiem. Nie wiedzialam, ze to bedzie taki problem dla Was, zeby udzielic mi odpowiedzi... A jest jakas roznica miedzy ubezpieczeniem ktore mam dzieki umowie o prace a tym dodatkowym w warcie?

Gość gość
Hej jesli mozecie napiszcie mi jak mam sie zalogowac na innym sklepie i skad mam miec nr kasjera. Z gory dziekuje.

Gość gość
koleżanka pytała pewnie o dodatkowe ubezpieczenie. Poproś o wydanie druków do Warty, podpisz i wyślij (daj do wysłania w teczce) i będziesz miała potrącaną składkę z automatu z pensji. Zakres ubezpieczenia również KS Ci może wydać a stawka- kiedyś było 28 zł teraz są 2 warianty CHYBA 30 zł i 35 zł ale nie jestem pewna...:) pozdrawiam

Gość gość
Pieniądze jakie odprowadzane są przez pracodawcę to obowiązkowe ubezpieczenie zdrowotne, składki zus, podatki itp. Dzięki nim masz możliwość korzystać z "bezpłatnej" opieki NFZ w przychodniach i szpitalach, z płatnych zwolnień lekarskich. Liczy Ci praca jako okres składkowy do emerytury, renty. Ubezpieczenie na życie watra (35 lub 50zł miesięcznie) to dodatkowe ubezpieczenie zupełnie inne od tego państwowego. Nie jest obowiązkowe, należy wypełnić deklarację. Nie daje możliwości korzystania z usług medycznych tylko gwaratuje wypłatę pieniędzy w określonych przypadkach losowych, np. urodzenie dziecka, śmierć rodzica, małżonka jednak największe kwoty są wypłacane w przypadku śmierci ubezpieczonego wiec jak sama nazwa wskazuje to ubezpieczenie na życie zabezpieczające finansowo rodzinę która zostaje(wskazujesz osoby które maja otrzymać pieniądze). Jest jeszcze u nas możliwość korzystania z prywatnej opieki medycznej Luxmed (ok 68 zł po 3 latach pracy tylko podatek od tej kwoty).

Gość gość
Jak miło, że ktoś tu jeszcze potrafi normalnie odpowiedzieć. Na większość z Was to nigdy nie chciałabym trafić w pracy.

Gość gość
Ja wlasnie na wiekszosc takich trafilam,dlatego juz tam nie pracuje.pare miesiecy dochodzilam do siebie po pracy tam,zeby tam pracowac trzeba miec naprawde mocna psychike...bo "kolezanki"potrafia bardzo uprzykrzyc zycie

Gość gość
Osoba funkcyjna musi wprowadzic Cie do systemu i nadac Ci haslo i wtedy logujesz sie juz normalnie, zamaist czynności związanych ze sprzedażą bierzesz opcje inny sklep, wpisujesz numer swojego macierzystego sklepu i tyle:) numer kasjera nadaje Ci sie automatycznie po zalogowaniu, pozniej musisz tylko ustalić hasło na kase:)

Gość gość
co to jest klub rossmanna cos takiego widnieje na monitorze ale u mnie nic nikt nie wie

Gość gość
do 8,23 dziś ale koleżanka pytała jaka jest roznica miedzy tym a tym dodatkowym ubezpieczeniem MATOLE

Gość gość
dla nie znających tematu etatów:3/4 to to samo co 7/8 ;) był kiedyś etat 5/8 ,ale już chyba go znieśli(w formie dziesiętnej 0,62),sama taki miałam

Gość gość
3/4 to nie to samo co 7/8.Chyba do szkoly nie chodzilas.7/8 to wyzszy etat.Podziel sobie 3:4 i 7:8 ojjjj.....

Gość gość
Przy etacie 160 godzin 3/4 etatu to 120 godzin do przepracowania, a 7/8 to 140 godzin, więc jednak 3/4 I 7/8 to jednak nie ten sam etap.

Gość gość
3/4 i 7/8 to co innego przy 3/4 jest za urlop 6h a przy 7/8 7h

Gość gość
Przy calym etacie 160 dla 3/4 jest 120 a dla 7/8 140 do szkoly radze sie wrocic

Gość gość
Półki promocyjne i standy były są i będą bo rossmann od firm dostaje spore pieniądze za wystawienie tego a tym samym promocję tychże produktów

Gość gość
Do 11:19 Pracując na innym sklepie wybierasz czynność " inny sklep " i wpisujesz nr sklepu na którym akurat pracujesz, nie numer sklepu macierzystego.

Gość gość
cup

Gość gość
Czy ktos jeszcze na l4 badz macierzynskim nie dostał pita.Ja nadal nie mam