Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam 500 plus i nie mam za co żyć

Polecane posty

Gość gość

bo mój dochód to jałmużna za pracę tj. 1350 zł + alimenty, razem 1650 zł, co mam zrobić z dzieckiem

Gość gość
Przykro mi :( U nas podobnie, nie dostaję 500 + a niedawno zabrali mi pielęgnacyjne na niepełnosprawne dziecko (autyzm i padaczka, dziecko 7 letnie nie mówiące). Ale moja sąsiadka (oboje pracują, on jest dyrektorem w szkole, a ona z-ca dyrektora w Zusie, więc mało nie zarabiają, dostają na dwójkę)

Gość gość
Poszukaj lepszej pracy. Ja też nie mam 500+ bo jestem singlem :(

Gość gość
bo Szmidta dostaje i ma przynajmniej za co baba jeździć na sylwestra za granice, dla biedaków w naszym pieprzonym pisowskim kraju pieniędzy nie ma, bo bogaci muszą żyć jeszcze na lepszym poziomie jak żyją.

Gość gość
Ach, szkoda gadać. Dali 500 zabrali 600, zaraz zrobi się z tego 700

Gość gość
Łatwo powiedzieć, znajdź lepszą pracę. Rada za tysiaka, myślisz, że gdyby to było takie łatwe pracowałaby za 1350 zł!!!!!!! Empatii trochę

Gość gość
ciekawie gdzie znajdę pracę, jak u nas w okolicy to taka jałmużna, w ogóle karzą się cieszyć ,że ma się pracę.

Gość gość
dali 500 i jakie 600 zabrali, nie rozumiem, jeżeli tak to tylko stracisz 100, a ja tracę 600 nie dostając 500 z tej swojej jałmużny

Gość gość
Posłuchaj. Masz o ok. 400zł wiecej niz niektore osoby w identycznej sytuacji. To, ze nie masz wiecej kasy to z powodu Twojego braku umiejetnosci, pomyslowosci, efektywnosci. Skoro w okolicy nie ma pracy to się wyprowadź albo zamiast siedzieć na Kafe naucz się programów i pracuj zdalnie. Zrzędzenie CI nie pomoże.

Gość gość
jak pieprzone piswoce dają bogatym np. szmidtowej na wyjazdy sylwestrowe to nie rozumiem dlaczego tym biednym nie dają, jak jest dochód na pierwsze 800 zł to i na kolejne winien być brany dochód. By te cholery pisowoskie raz na zawsze szlag trafił

Gość gość
Do autorki : Ale 500+ jest od niedawna. Nie można zwalić wszystkiego na brak 500. A Jak sobie radzilas wcześniej?

Gość gość
Nie rozumiem co poniektorych z WAS. Slaba pensje i brak pieniedzy na zycie zganiacie na brak pomyslowosci, szkolen, pomyslow, kreatywnosci... A prawda jest taka, ze w panstwie powinna byc taka placa, ktora zapewnilaby godne zycie kasjerce, sprzataczce, mechanikowi, itd... Jesli czlowiek pracuje jako kasjerka w sklepie, to z tej pracy powinna miec mozliwosc godnego zycia, a nie ciagle glowkowac o szkoleniach, studiach, kreatywnosci... Co by to bylo, gdyby kazdy mial takie aspiracje, by ciagle wyzej i wyzej... Nie mialby kto wykonywac najprostszych zawodow, a przeciez one rowniez sa wazne. W panstwach starej Unii jest tak, ze nawet pracownik w fabryce, ktory pracuje na linii i pakuje kawe do torebek, ma taka wyplate, ktora pozwala mu na godne zycie, bez myslenia, czy starczy, i jeszcze na wakacje zagraniczne pojedzie... To nie ludzi wina, ze tak malo zarabiaja, a systemu w panstwie. Szkoda mi ludzi, ktorzy nie dostaja 500+, chociaz powinni. I to nie tak, ze takich zasilkow nie powinno byc. Powinny, bo w kazdym cywilizowanym panstwie sa. Zanim stwierdzicie, ze niedlugo te kraje zbankrutuja przez wysoki socjal- jesli zbankrutuja przez socjal, to nie dlatego, ze byl taki wysoki, a dlatego, ze zaczeli dawac pieniadze ludziom spoza Unii. Milionom uchodzcow. Gdyby Unia dbala wylacznie o obywateli wspolnoty, to na pewno by starczylo. Naprawde nie kazdy czyha tylko na to, by kase z zasilkow brac.

Gość gość
500+ nie jest dla ludzi którzy maja 1 dzieco . Tj program który ma wspomóc rodziny wielodzietne a nie panny dzieckiem :(

Gość gość
A my wlasnie mamy 1 dziecko i dostajemy pieniadze. Nie jestem panna z dzieckiem, ani patologia.

Gość gość
Moment, bo czegos nie rozumiem. Skad w was ta zazdrosc? Przeciez 500+ finansowane jest z podatkow. A kto powiedzial, ze podatek sie placi tylko i wylacznie przy pracy? Podatek macie przy zakupie artykulow spozywczych, ubran, paliwa... Kazdy wiec w jakims stopniu podatek placi. Nawet pijak, ktory kupuje flaszke w sklepie. Wiec sie nie cisnijcie znowu, ze wy musicie na to pracowac, bo te matki, ktore siedza z 5 dzieci w domu musza kupic ubrania, jedzenie, duzo wiecej niz na przyklad rodzice plus dziecko. Im wiecej kupuja- tym wiecej pieniedzy wplywa do panstwowej kasy. A juz calkiem mnie rozwalilo, jak moja szwagierka, ktora prze 47 lat dnia w pracy panstwowej nie przerobila, tylko z dziecmi w domu siedziala i chyba umknelo jej, ze dzieci juz od jakiegos czasu dorosle sa,bo nie pracuje nadal, wypowiadala sie, jaki to zly program jest i jak to inni musza na to robic...

Gość gość
do gość dziś - no to twoim tokiem rozumowania to weź jak hitler tych wszystkich jedynaków nie dostających 500+ pod ścianę i ich powybijaj, bo to są niepotrzebne dzieci.

Gość gość
Ja zawsze mowie mogli dac po 200 zl na kazde dziecko i nikt nie miałby zalu. Ten program.podzielil ludzi i niepotrzebnie.

Gość gość
do gość dziś - pieprzona królico,, te z jednym też odprowadzają podatek kupując jedzenie, ubranie itp. i kuźwa nie dostają 500 zł, j****y rząd. To własnie te mające po kilkoro dzieci nie powinny dostawać, bo się pieprzą jak królice. Jak mają siłę chodzić tyle lat w ciąży, rodzić dziecko za dzieckiem, zapieprzać przy tym stadzie to jeszcze je winny być zaprzęgane do pługa, bo są nie do zatłuczenia w łóżku przez chłopów.

Gość gość
Ludzie byli, sa i beda podzieleni. Jak tylko nowa partia do wladzy dojdzie, to przeciwnicy i tak beda ujadac i mowic, ze wszystko zle. Co by sie nie zrobilo, to wszystkim sie nie dogodzi.

Gość gość
też nie mam 500 + a jeszcze co miesiac od wynagrodzenia brutto zabierają mi 1000 zł na złodziejskie podatki i zusy, a ja sama sie musze utrzymać wynająć pokój. Utrzymywanie się w pojedynke drożej wychodzi, często mi nie wystarcza do wypłaty :(

Gość gość
ale tu kuźwa chodzi o nasze wszystkich podatki, i wszyscy winni być jednakowo traktowani, a tym bardziej biedniejsi, a nie bogaci dostają 500+ na waciki uszu a biedota nie dostaje,, no nie, i to jest po katolicku, chyba u tych piswoców dół d**y rządzi rozumem

Gość gość
Hahaha, królico? Mam jedno dziecko, 500+ dostaje :). Aha, i dziecko miałam przed tym, zanim w ogole ktoś chocby o 500+ pomyslal w rzadzie. Wiec mi nie ublizaj, bo pieniedzy dziecka nie tknelam, leza sobie na koncie. I czekaja az wybudujemy sobie w koncu z mezem nasz domek, a to juz niedlugo,bo w tym roku planujemy sie wprowadzić. I pójdą na śłiczne mebelki do pokoju mojej córczki. Nie pozdrawiam cie, biedny, bo ubogi w kulturę słowa, człowieku.

Gość gość
do gość dziś - jedno dziecko i tak mały dochód, to pracujecie na czarno i oszukujecie państwo

Gość gość
Autorko, a jakie masz wykształcenie, doświadczenie zawodowe i kwalifikacje?

Gość gość
pieprzone pisowce katoliki a skłócają ludzi. To komuna niby niewierząca ale jak dawała w swoim czasie panowania rodzinne to dostawały wszystkie dzieci jednakowo, nie było, że jedno nie a drugie, czy odwrotnie. a TU MAŁPY WIERZĄCE A TAK SKŁÓCAJĄ LUDZI I TRAKTUJĄ ICH NIERÓWNO.

Gość gość
Autorko a jak nie było 500+to miałaś za co żyć? Jabteznnie dostaje na pierwsze dziecko pomimo że co miesiąc samego podatku to yebane państwo zabiera mi ponad 1000zl. Do tego ZUS. I co z tego że podniosą ci minimalna na 4000jak wszystko zdrozeje 3razy. Wiesz coś o ekonomii czy nic?

Gość gość
do gość dziś - a jak ci powie, że gimnazjum, zawodowe albo średnie to co, nie mają prawa takie osoby żyć. Litości, czy wam już całkiem odbija. A może piswoce niech wezmą jej adres i ich ubiją.

Gość gość
gość dziś też nie mam 500 + a jeszcze co miesiac od wynagrodzenia brutto zabierają mi 1000 zł na złodziejskie podatki i zusy, a ja sama sie musze utrzymać wynająć pokój. Utrzymywanie się w pojedynke drożej wychodzi, często mi nie wystarcza do wypłaty xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Gdzie miałaś rozum robiąc sobie dziecko na wynajmowanym pokoju? I do kogo masz teraz pretensje?

Gość gość
do gość dziś - ja pieprzę, jaka łucuna się znalazła Kolejna, która nadawałaby się do rządu, do tych bałwanów

Gość gość
19.35 ja rez mam.jedno dziecko i dostaje 500 zl. Woeszosc moich znajomych ma 500 na jedynaka i jak maja wiecej dzieci to na pierwsze tez dostaja. U nas w regionie zarobki sa niskie.