Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

POMOCY Ile spia wasze niemowlaki w dzien?

Polecane posty

Gość gość

Nasza coreczka bardzo ladnie przesypia noce - spi od 19 do 7:30 z dwoma krotkimi przerwami na karmienie. Budzi sie wyspana, zadowolona i promienna. Mamy jednak ogromny problem ze spaniem w dzien. Spi chetnie w samochodzie i w wozku na spacerach, jednak tematem sa jej drzemki poza tymi srodkami transportu :). Poza tym spi malutko, niechetnie. Jedyny sposob by dluzej pospala to polozenie sie z nia w lozku i karmienie jak tylko sie przebudza... czyli wtedy ja jestem wylaczona, z piersia na wierzchu i tak sobie lezymy. Wiem, ze nie powinnam na to pozwalac, bo dodatkowo ja ucze, ze w srodku dnia spi sie tylko przy mamie i przy piersi, ale czasami nie mam juz sily. Jest marudna, bardzo placze, wybitnie chce sie jej spac, ale nie moze zasnac. Przed 19 jest juz tak spiaca, ze sie przelewa przez rece. Jak to u was wyglada jesli chodzi o drzemki tak malych dzieci? Czy macie jakies rytuały w tym zakresie? Ile srednio spia? A moze ktoras z was tez miala takie problemy i podzieli sie swoim doswiadczeniem? Bede wdzieczna za kazda pomoc.

Gość gość
dodam ze mala na 3 miesiace. jakims rozwiazaniem jest jeszcze usypianie jej w chuscie, kiedy po pol godzinie marudzenia przewaznie zasypia. marzy mi sie jednak godzina przerwy w opiece nad nia (jest bardzo absorbujaca) kiedy moglabym zrobic obiad, posprzatac czy chociazby na spokojnie napic sie herbaty. jak to osiagnac? :)

Gość gość
Ty się ciesz.Moja ma 8 miesięcy i od urodzenia w dzień śpi 2 razy po 15-30 minut, a w nocy budzi się co pół godziny albo godzinę, a czasami jak się obudzi o 2 w nocy to ciągnie tak do 7 i zasypia na godzinę. Ja już padam na twarz i nie mam na nią pomysłu. Nic z nią zrobić nie można, bo jak się nią nie zajmuję to ryczy i tak w kółko.

Gość gość
ojej, to naprawde kiepsko. to jest takie bledne kolo, bo im bardziej dziecko nie spi, tym jest bardziej marudne. czytalam, ze jak przegapi swoje "okienko spania" to potem trudno mu juz zasnac. ja widze, ze jak mala czasami dobrze pospi w dzien, to jest zupelnie innym malenstwem. nie placze, zajmuje sie np ogladaniem karuzeli nad lozeczkiem, usmiecha sie. a jak jest zmeczona, to nic tylo ryk i noszenie na rekach. jestem ciekawa, ile spia dzieci innych mam. jaka jest norma jesli chodzi o sen dzieci kilumiesiecznych

Gość gość
Mialam podobna sytuacje moja spi w dzien ale musze ukolysac w wozku przy wlaczonym okapie w kuchni.Teraz ma 9 miesiecy i dalej tak spi ma dwie drzemki o okreslonych porach i spi po1,5 godz.co prawda w kuchni nic wtedy nie zrobie ale ta cisza bezcenna