Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leczenie dziecka u gastroenterologa

Polecane posty

Gość gość

Drogie mama. Czy któraś z Was była ze swoim dzieckiem u takiego specjalisty w celu zdiagnozowania niedowagi? Dziecko 8 miesięcy kp. Jak wygląda wizyta u takiego lekarza i jakie badania robią dzieciom?

Gość gość
Byłam ale z alergią na mleko. Badał rękami brzuch na każdej wizycie. Zlecał badania krwi i usg brzucha.

Gość gość
Dzięki za wpis. Synek ma badania krwi i moczu dobre. USG też nie wykazało nic niepokojącego. Boję się że lekarz ten zechce robić gastroskopię lub inne inwazyjne badania.

Gość gość
Lekarz pewnie przepisze ci jakieś bardziej specjalistyczne mleko i tyle.

Gość gość
Ja byłam z córką Zarobili badanie w kierunku celiakii. Córka wcześniej miała bedana krew, mocz i kal. Dostała kolorie w proszku. Nic nie pomogło. Dalej jest bardzo drobna -waga 3 centyl czasami poniżej. Wzrost 10 centyl Byłam z nią u endokrynologia i mówił ze taką drobna już zostanie. Ma 9 lat teraz i póki co nie skoczyla z wagą czy wzrostem.

Gość gość
Mój syn miał gaatroskopie w znieczuleniu ogólnym. Ale tylko dlatego że cierpiał z powodu boli brzucha przez dwa lata. Okazało się ze ma zapalenie żołądka. Później mu przeszło. Z powodu niedowagi nie zlecaja gastroskopii .

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi.