Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy może być to ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 19 lat, od 4 grudnia zazywam tabletki anty lesminelle (wzięłam pierwszą tabletkę normalnie w 1 dzień miesiączki). Po 7 tabletce kochałam się z partnerem i skończył we mnie. Miałam na początku tabletek lekkie plamienia oraz na końcu pierwszego blistra. Kolejny raz kochalismy się w dni płodne i także skończył we mnie. Nie miałam krwawienia po odstawieniu addosłownie plameczke jedna może dwie na majtkach jestem już przy drugim blistrze i spóźnia mi się okres. Czuje jakbym miała go dostać ale nie dostaje, czasem mnie mdli i bolą mnie piersi. Ogólnie jakoś tak szybciej się męczę i jest często słabo oraz występują zawroty głowy, ogólnie takie samopoczucie dziwne. Czy to mogą być oznaki ciąży? Proszę o odpowiedzi :)

Gość gość
Zrób test ciążowy a się przekonasz.

Gość gość
Czekaj, szukam szklaną kulę

Gość gość
Ja na tydzień przed spodziewana miesiaczka byłam pewna w 60% że jestem w ciąży bo zaczęły się mdłości rano i wieczorem

Gość gość
A i gdzieś czytałam że przez pierwszy miesiąc brania tabletek antykoncepcyjnych powinno się dodatkowo zabezpieczać prezerwatywa bądź jakimiś globulkami

Gość taco
Tabletki mogą być źle dobrane, to czasem skutkuje zanikają okresu. Zwróć uwagę na piersi, jeśli rosną to bankowo jesteś w ciąży. Zrób test, to tanie, łatwe i będziesz miała pewność. Nie bój się, to nie jest tak straszne jak się wydaje, życie jest ciężkie, czy masz dziecko czy nie, więc polecam lecieć z prądem:))

Gość gość
No faktycznie lec z prądem zrób dziecko i nie miej za co żyć. To że rodzą na potęgę w tym roku to nie znaczy że powinna być w ciazy ona ma dopiero 19 lat ja w tym wieku to nie myślałam o dzieciach

Gość taco
ja tam myslalam, ale tylko, ze nie chce ich miec. chodzi mi o to, ze jesli jest juz w ciazy to co ma zrobic? usunac? dzis to nie jest takie proste w kraju a i tez nie kazda kobieta chce to robic..... to az tyle nie kosztuje i nie jest az tak straszne, wiec chyba lepiej mlodej dziewczynie w ciazy powiedziec, zeby sie nie martwila i leciala z pradem, niz biadolic ze wpadla i zmarnowala sobie zycie, ze nie bedzie miala z czego pieluch kupic, bo to nie prawda, a zaradna i silna mloda kobieta ze wszystkim sobie poradzi... nie mowie zeby zachodzic w ciaze masowo, tylko, ze gdy sie jest juz w ciazy, warto sie z tym pogodzic. radze kurs czytania ze zrozumieniem, bo widze ze wiele dziewczynek tutaj tylko zaczepki szuka, a nie rzeczowej wymiany opinii. pozdrawiam

Gość taco
ona nie pyta czy ma zajsc w ciaze, tylko pyta, czy moze juz w niej byc, pewnie sie boi i mysli , ze jej zycie sie konczy. urodzilam pierwsze dziecko w wieku 21 lat... wczesnie, ale nie zmienilabym tego gdybym miala szanse. mam dobre zycie, nie jest leko, ale nigdy nie jest i tyle

Gość gość
Zawsze jest ciężko ale po co robić sobie dodatkowe kłopoty seks jest fajny ale trzeba przy nim myśleć. Ja urodziłam w wieku 22 lat również wcześnie tylko ze chciałam tego dziecka a czy coś bym zmieniła? Pewnie tak. Wolała bym się więcej dorobić czy więcej pieniędzy odłożyć by teraz się nie martwic czy będę miała na pieluchy i mleko. Powracając do pytania dziewczyny możesz być w ciazy zdarzają się różne rzeczy tabletki mogły nie zadziałać najlepiej zrób test i będzie jasne