Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nachalny znajomy

Polecane posty

Gość gość

Hej, dziewczyny. Co byscie myslaly o takiej sytuacji: przyjezdza do nas pewien, hmm, znajomy. To znaczy od kilku lat, chyba 3, pracuje dorywczo u nas. On jest sporo starszy, bo ja mam 27 lat, maz 33, a on jest po 40-tce. Na poczatku przyjezdzal tylko do pracy,ale teraz mam juz go troche dosc. Dzwoni do mojego meza jakies 2 razy dzienie, to minimum. Czesto go prosi o to, by maz mu cos tam zamowil na internecie. Wczoraj wieczorem siedzialam w kuchni ze znajoma. Telefon meza byl w kuchni. Jakas godzine, moze 2 wczesniej maz rozmawial ze Zbyszkiem, bo oczywiscie tamten zadzwonil... No siedzimy, rozmawiamy a tu drrryn! Kto? Zbyszek. Nie odebralam, meza tez nie wolalam do tel. Dzwonil dlugo, przeszkadzal w rozmowie. Przestal. Za minute dryyyn! I znowu to samo. Wkurzylam sie i wyciszylam tel. Trzecim razem zadzwonil do naszej siostrzenicy, ktora mieszka z nami...Maz przyszedl wzial tel i oczywiscie oddzwonil... Kiedys przyjechal do nas o 9-ej rano, bo byl u znajomego wspolnego, ale nie bylo go w domu, wiec przyjechal do nas. Wypil kawe, pogledzil i pojechal. A maz mial isc na sanki z synkiem i maly sie nie mogl doczekac. Dzis juz sie zdazylam poklocic z mezem, bo synek wstal i przeszkadzal spac mezowi, a ten naskoczyl na niego. Nie wytrzymalam i wydarlam sie na niego, zeby odpieprzyl sie od dziecka, a do dziecka mowie: daj spokoj synku, nie odzywaj sie do tego buca, bo gdyby to Zbyszek dzwonil to twoj tatus juz by byl na nogach i by wiedzial, jak sie ma odezwac. I ze wcale sie nie zdziwie, jak dzisiaj ''wujo'' Zbyszek tez przyjedzie... Na to moj maz na mnie, ze jak by przyjechal to co. Mowie do niego juz z krzykiem: a gooowno! Obcy chlop, a przyjezdza jakby tu mieszkal, przy byle okazji. Jego zone widzialam raz. Kiedys byl majowy dzien, swieto niepodleglosci, wiec zaprosilam sobie kolezanke ze szkoly z mezem, i mialysmy pojsc na piknik, ktory byl organizowany u nas w miejscowosci. To bylo zaraz obok naszego domu, wiec siedzielismy sobie jeszcze u nas, a tu Zbyszek wchodzi ze swoja zona, ona trzyma w reku karkowke...Coz bylo robic? Wstawilam ta karkowke do pieca, ale nie zabrdzo mialam o czym z te zona rozmawiac, chociaz nie powiem, mila byla... Mam powoli dosc, a maz nie widzi problemu...

Gość gość
Najbardziej wkurza to, że nigdy się nie zapowiada. Rodzi to niezręcznie sytuacje, takie jak z tym piknikiem. Moja koleżanka czuła się niepewnie, bo o czym rozmawiać z obcymi ludźmi

Gość gość
Zjeżdżaj tą toyotą z tymi reklamami

Gość gość
Powiedz mężowi żeby ograniczył te wizyty... Co to w ogóle za pomysł, żeby przyjeżdżać do kogoś o 9 rano na kawę, bez zapowiedzi? O tej porze to się z mężem kawę pije po uprzednim porannym bzykanku... ;)

Gość gość
Nie wpuszczaj do domu

Gość gość
Na męża nie masz co liczyć, więc załatw sprawę sama - powiedz mu wprost, że taka częstotliwość jest dla was męcząca, a wpadanie bez zapowiedzi ci nie odpowiada, bo macie własne plany. Zamiast wyręczać go np. w zamawianiu - pokaż jak to się robi, i zaznacz, że wy nie macie czasu stale tego robić. Jak przyjechał o 9tej to trzeba było zwyczajnie go pogonić, a jak mąż miał iść z dzieckiem na spacer, to trzeba było przerwać pogaduszki i kazać mu iść. Pracuje u was, a zachowuje się jak szef...

Gość gość
sama to załatw, ja bym powiedziała szczerze ze przegina, ze za zcesto dzwoni ze nie zyczysz sobie wizyt bez zapowiedzi i tyle