Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wooow Beata

Co spakować do szpitala na poród? Co się przydało, a co było zbędne?

Polecane posty

Gość gość
U mnie z rzeczy, o których nie pomyślałam i mi dowożono to kubek, bardzo dużo wody bo nie dość, że na oddziale gorąco, to po porodzie bardzo chce się pić i mała poduszka, bo w moim szpitalu dawali takie płaskie i bardzo ciężko mi się na nich spało (nawet gdy podniosłam tę część pod głową) a i czasem łatwiej było karmić podpierając dziecko poduszką.

Gość gość
Miałam cesarkę i niezbędne były: koszule na każdy dzień, majtki z siatki, podkłady, ręczniki papierowe do podcierania się, mydło, żel itp., wkładki laktacyjne i biustonosz do karmienia, sztućce i kubek, dużo wody i soku jabłkowego, do jedzenia herbatniki i biszkopty. Dla dziecka miałam chusteczki, pampersy i krem do pupy, do ubrania kaftaniki, pieluchy tetrowe były szpitalne, rożek też.

Gość gość
Gumki i spinki do włosów, podczas porodu się spocisz i mokre strąki będą się miotać po twarzy i szyi.

Gość gość
Ja tam dużo ubranek bym nie brała bo ja wzięłam dużo i nic się nie przydało. A że ubranka w szpitalu sprane to co? Po co brudzic swoje? Dziecka od razu nie kapia a zresztą w szpitalu było tak gorąco że mała była cały czas w bodach i jeszcze było za ciepło. Jedzenia też dużo nie bierz bo za bardzo czasu nie ma by jeść no chyba że będziesz miała spokojne dziecko. Moje ciągle plakalo i prawie wszystko do domu przywiozłam. Wkładki laktacyjne mi się w ogóle nie przydały dopiero w 4 dobie dostałam pokarm a stanika w ogóle nie zakładałam bo trzeba później to wszystko ściągać do karmienia

Gość gość
Ja się nie pocilam bóg wie jak. Nie wiem kto się tak poci jak na filmach a chyba logiczne że trzeba włosy spiac.

Gość gość
Ja miałam cesarkę więc się nie pocilam podczas ale po porodzie bardzo, zwłaszcza w nocy. Nasz szpital nie daje ubranek więc trzeba własne, ale dla mnie było wygidnie jak dziecko miało tylko kaftanik a nóżki owinięte w pieluchę tetrową i całe w rożek, wygodniej do przewijania tak było, żadnych zapięć ani nogawek. Rodzilam latem więc kocyk też był zbędny. Wzięłam swój rożek z wkładem kokosowym ale to niewypał jak dla mnie, lepszy jest miękki. A własna mała poduszka też mi się przydała. Co do jedzenia to tak jak pisałam wcześniej, poza szpitalnym to tylko herbatniki i biszkopty.

Gość gość
Jeśli nie będziesz miała kogoś, kto będzie Ci donosił jedzenie, to radzę zaopatrz się dobrze. Ja w pierwszy dzień po porodzie dostałam dwa małe gotowane ziemniaki, takie w całości, prosto z wody, bez soli, łyżkę tartej marchwi i gotowaną kurzą szyję :/ Zapytałam salową czy przypadkiem mojego talerza z obiadem nie pomyliła z miską z odpadkami... Nawet nie raczyła skomentować, chyba przyzwyczajona już do takich komentarzy.

Gość woow Beata
Wiecie co... Byłam dzisiaj w szpitalu upewnić się co muszę mieć ze sobą do porodu. I prócz tych podstawowych rzeczy mam mieć ze sobą kartę ruchów dziecka prowadzoną od 30 tc. Pierwsze słyszę. Prowadziłyście coś takiego?

Gość gość
Na pewno podpaski poporodowe i jednorazowe majtki ale w moim przypadku najlepsze byly takie siateczkowe

Gość gość
Ja myślę, że na pewno przyda się ładny, ciepły kocyk. Zerknijcie na https://polskiedzieci.pl, bo propozycji mają tam całe mnóstwo.