Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juzsamaniewiem

Czy dajecie dzieci z katarem do przedszkola?

Polecane posty

Gość gość
Musisz robić jak uważasz, plus słuchać swojej intuicji, wiadomo że są różne opinie, jak na każdy temat :)...ale nie sugeruj się mocno tym co tu czytasz...to ty znasz swoje dziecko i wiesz co dla niego najlepsze.

Gość gość
Tak, jeśli dobrze się czuje i to tylko katar. Dostaje kropelki i śmiga się bawić.

Gość gość
Pamiętaj też że jest coś takiego, jak katar poinfekcyjny i to może się ciągnąć nawet kilka tygodni i to choroby nie oznacza :O

Gość gość
*kaszel poinfekcyjny...

Gość gość
Tak. Jeżeli nie ma gorączki, dobrze się czuje to chodzi do przedszkola. Kiedyś panie prosiły o zaświadczenie od pediatra, bez problem dawał. Bez przesady. Już widzę jak jedna z druga leci na zwolnienie bo złapała katar...

Gość gość
Na szczescie mieszkam w UK i tu wszystkie dzieci maja katar i nikt sie tym nie przejmuje. Katar nie jest traktowany jako koniec swiata.

Gość kosiaraumyslow
Tak póki nie ma gorączki normalnie chodzi do przedszkola Dla mnie katar i kaszel to nie choroba

Gość gość
Ja nie puszczam, ale tak jak pisała mama na początku - dla komfortu dziecka. Nie widzę powodu, dla którego dziecko miałoby się męczyć w przedszkolu z katarem i kaszlem. Nie mówię, że jestem przewrażliwiona, bo nawet jak zostaje w domu to prowadzimy normalny tryb życia (park, podwórko, świeże powietrze), ale Wy widzę niektóre to przesadzacie w drugą stronę, że katar i kaszel to nie choroba. A niby co? Nie robię z kaszlu i kataru nie wiadomo jakiej infekcji, bo nawet do lekarza z tym nie chodzimy tylko sama leczę, ale zlitujcie się nad tymi swoimi dziećmi, tym bardziej, że to dopiero przedszkole, a nie szkoła, i można sobie odpuścić.

Gość gość
No u mojego jednak często katar i kaszel to nie była choroba- bo pediatra dwukrotnie zlecała testy, okazywalo się że infekcji nie ma a wyniki wskazywały jedynie na możliwość alergii. Ale testy alergii nie potwierdzały. Tyle że u niego było to tylko kiedy w placówce był sezon grzewczy, i podejrzewam że po prostu od suchego powietrza (mieszkanie mamy ciepłe i grzejemy sporadycznie). Katar może być od grzania, od alergii właśnie, od zbyt wysokiej temperatury, kaszel- od kataru. Zostawał w domu kiedy źle się czuł, był słaby, nie miał apetytu. U niego chorobę widać od razu, bo zawsze infekcje przechodził tak samo, a właściwie przesypiał- nie jadł prawie wcale, nie bawił się tylko szedł na jedną drzemkę po drugiej. Wtedy widziałam że coś się dzieje. Tak samo jak zawsze rano wstawał z uśmiechem i bez problemu, rzadko coś pomarudził, ale jak widziałam że nie może się dobudzić i nie ma siły wstać to coś jest nie tak.