Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przygotowania do starania

Polecane posty

Gość gość edytka
agaape miałas racje żeby odczekać gin też mi to powiedziała że bezpieczniej tak bedzie

Edytka to widzę, że obie będziemy szaleć w maju :P planujecie z partnerem jakiś wyjazd i wtedy się starać czy raczej nie myślicie jeszcze o tym?

Gość gość edytka
myśleliśmy na początki czerwca wyjechać nad polskie morze

Ponoć takie wyjazdy sprzyjają. My myślimy o majówce ze znajomymi w Karpaczu albo nad morzem a później we wrześniu urlop w spa :)

Gość gość
Agape, czyli w luxmedzie masz badania genetyczne?

Gość Agaape
Gościu wiesz, że nie wiem ... ale raczej nie

Gość gość edytka
ja oprócz starań o dziecko na wiosne to myślimy o zakupie mieszkania takiego 60m żeby maleństwo miało fajne warunki- a jak u was dziewczyny sprawy mieszkaniowe pod kątem dziecka?

My na razie wynajmujemy kawalerkę, ale chcemy wynając jakieś dwa pokoje a na wiosnę 2018 chcemy kupić mieszkanie tak jak wy do 60 m z trzema pokojami.

Gość gość edytka
my na wiosne myslmy o zakupie własnego m ale budowa jest planowana przez dewelopera latem tego roku a odbiór mieszkania wiosna 2018 r wiec jeszcze trochę czasu jest do spełnienia tego marzenia ....

Gość gość edytka
do agaape - a ty myślałaś tak teoretycznie czy wolisz mieć chłopca czy dziewczynkę ? ja dziewczynkę chociaż jak będzie chłopak to też mocno będę go kochac

Edytka my właśnie też upatrzyliśmy mieszkanie u developera ale chyba nie będzie nas stać :) Co do płci to jak rozmawiamy o dziecku to zawsze mówimy, że Izabelka to Izabelka tamto :D po cichu licze, że będzie dziewczyna i boje się, że jak się nie uda to będę zawiedziona...

Gość gość edytka
do agaape - mam podobnie jak ty odnośnie płci ale mam tez świadomość że do końca nie mamy na to wpływu , możemy w sumie stosować diete na dziewczynkę i jeść określone produkty ale i tak los może inaczej zadecydować najważniesze aby było zdrowe...

Szczerze to ja w tą diete nie wierzę, bardziej skłaniałabym się do starań przed owulacją.

Gość Agaape
Hej dziewczyny, zaglądacie tu jeszcze? Co u Was słychać?

Gość gość edytka
ja powoli czekam na wiosne , dziś pijąc kawe pomyślałm jak to fajnie by było na koleją zimę lub wiosne mieć maleństwo - czekam na reszte wyników swoich badan zrobionych 19-tego a jak u was ? agaape już przyszła @ do ciebie jak dobrze pamiętam miałaś kończyć ostatnie 4 tabl ?

Gość gość
miło was poczytać dziewczyny :) co prawda sama jeszcze nie planuję dziecka, ale ostatnio zaczął mi się budzić instynkt macierzyński i nie wiem, co ze sobą zrobić :D mam 22 lata i długo mówiłam, że nie chcę mieć dzieci. Coś się zmieniło - opiekowałam się moją dawno niewidzianą siostrzenicą i totalnie skradła mi serce... i choć upłynęło od tamtego czasu 2 miesiące, ja nagle łapię się na myśleniu o słodkich bobasach :D ale jeszcze nie czas, trzeba studia chociaż skończyć, znaleźć stałą pracę, większe mieszkanie, ogólnie - dorosnąć! powodzenia dziewczyny, dbajcie o siebie :)

Gość Agaape
Edytka, tak już jestem po i czekam co dalej się wydarzy, bo bez tabletek mam strasznie nieregularne cykle. Ja się już nie mogę doczekać wiosny i starań i ciąży i ogólnie całego tego szału :) Edytka a kawę ograniczasz? Ja nie pije w ogóle bonie lubię, ale postanowiłam odstawić całkiem alkohol i zmienić w końcu nawyki żywieniowe. Gość, witamy :) Ja też długi czas mówiłam, że nie chcę dzieci, a w ogóle to najpierw studia, praca, kariera i wiesz co ... poszłam na te swoje magiczne studia, po semestrze zrezygnowałam i od października poszłam na kolejne, które tez po roku rzuciłam, bo doszłam do wniosku, że studia to nie dla mnie. Obecnie kończę roczną szkołę policealną na kierunku grafik komputerowy i może rozwinę z mężem firmę. Skończyłam 21 lat i doszłam do wniosku, że ja nie chcę robić żadnej wielkiej kariery, dobrze mi w roli kury domowej. Zaraz kończę 22 lata, pracuję jako sklepowa i wiesz co uwielbiam to, mimo, że nie jest to praca bardzo dochodowa ani dobrze płatna. Mieszkanie na razie wynajmujemy malutkie, na pewno będzie trzeba wynająć coś większego a z czasem jak będziemy mogli to weźmiemy kredyt i kupimy coś własnego. Dopiero w wieku 21 zrozumiałam, że nic nie trzeba, wystarczą chęci. Wcześniej też myślałam, że trzeba skończyć studia, mieć dobrą prace i kupione mieszkanie. Teraz rozumiem, że jedyne co trzeba to żyć zgodnie z sobą i swoimi przekonaniami i robić to co się lubi. Także nie utożsamiaj dorastania z rzeczami materialnymi tylko z stanem swojej świadomości. Ja mogę powiedzieć, że dorosłam w wieku 21 lat i tobie też życzę, żebyś się w życiu odnalazła :)

Gość gość edytka
hej , pije kawe jedną dziennie ale dlatego ze mam bardzo niskie ciśnienie , wole ją niż łykanie tabletek

Hej :) to tak jak ja :P 60/90 przeważnie, ale ja się akurat niczym nie muszę wspomagać, ew. magnez/żelazo jak mi spada i robię się śpiąca

Gość gość edytka
ja w tym roku bede miała 27 ,mój mąz 29 , a o dziecku to od jakiegoś roku myślimy ale miałam wcześniej problemy zdrowotne , a teraz jestem gotowa na powiększenie rodziny

Gość gość
ja to jestem taka trochę perfekcjonistka ,lubie planować i jestem cierpliwa jak trzeba na coś zaczekć dłużej, ale czasem lubię iśc na żywioł ot taka ze mnie kobietka

Gość gość edytka
to ja wyżej pisałam

Edytka ja za to jestem w "gorącej wodzie kompana" :d jak coś postanowię to tu już teraz i nie ma zmiłuj, dobrze że mąż umie mnie opamiętać. Ale jestem też strasznie leniwa, więcej jak coś wymaga wysiłku czy systematyczności, to nie mam problemu żeby z tym zaczekać :D taki ze mnie kanapowiec

Gość gość edytka
agaape już masz umówiony konkretny termin na badania gin w lutym?

Nie mam, dopiero od 17 lutego będę mieć pakiet i wtedy będę się umawiać. Na razie tylko umówiłam się do dentysty. Zastanawiam się, czy nie lepiej będzie najpierw iść do rodzinnego i poprosić o skierowania na badania i z badaniami iść do ginekologa, czy w tym samym czasie tu i tu... nie wiem ile badań wypisze mi internista

Gość gość edytka
mi internista zlecił ogólne , robiłam tez zelazo, białko crp, - czy nie toczy się stan zapalny w organiżnie , fibrynogen -watroba bo przyjmowałam pare lat tabl. antykoncepcyjne, wapń, badanie przeciwko toksoplazmozie ,grupe krwi bo mamy niezgodnośc grup z mezem,

Gość gość edytka
ważne sa tez badania tarczycowe ,t3 t4 tez robiłam

Ja poza ogólnymi, chciałabym magnez i żelazo, grupę krwi bo nie wiem jaką mam, przeciwciała różyczki bo nie jestem pewna czy nie będę musiała się zaszczepić do tego wszystko co wymieniłaś i co się robi w standardzie. Do tego konsultacja alergologa, dermatologa i ortopedy w tym może rtg albo usg kręgosłupa i kolan no i może kontrolnie konsultacja u kardiologa.

No i hormony koniecznie i cholesterol bo jak kiedyś badałam to miałam dość wysoki, więc warto było by to skontrolować.

Gość gość edytka
robiłam jeszcze prywatnie takie badanie amh czyli ocena rezerwy jajnikowej tzn jaką mam rezerwę ile czasu mi pozostało przy planowaniu macierzyństwa koszt około200 zł ale mam już 27 lat , moja przyjaciółka ma 25 zrobiła takie badanie i okazało się już ze niska rezerwa u niej i trzeba się spieszyć- to badanie można wykonać w dowolnym dniu cyklu nie ważne czy bierze się antykoncepcje czy nie -jest to badanie z krwi czeka się około 2-3 tygodnie