Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TV 65 cali jaki wybrać?

Polecane posty

Gość gość

Witam I bardzo proszę o pomoc. Wybór tv mnie przerósł. Jak już obcykałam, że mógłby być duży, z 100 Hz, z dużą liczbą wejść itd. to doczytałam, że daleka odległość od tv /te 5-6 m/ daje mi opcję full hd. Nie chciałabym rezygnować z 4 k, ale już i to wzięłam pod uwagę. Ale znowu te matryce, czyli czerń i kąty! Chcę ogladąć filmy wieczorem, you toube, korzystać z neta, oglądać zdjęcia. Czy może mi ktoś doradzić czym się pokierować przy wyborze? Rozważam samsunga lub sony. Tak ok.7tyś. Ale wybór modelu też jest trudny. HELP!!!

Gość gość
bierz jak leci, potem sobie zmienisz, i następnego będziesz wiedzieć jakiego chcesz

Gość gość
Dzięki. Porada miałaby sens, gdyby nie duża kwota, która powinna rekompensować udany zakup. Czytam o tych telewizorach i oprócz tego, że boję się tych pustych pikseli czy rozwalajacej obudowy w samsungu czy problemów w sony innego typu to mam świadomość że potem sama reklamacja frustruje. Nie wiem pewnie o innych parametrach które są ważne. A poza tym zgłupiałam jesli chodzi o wybór między Full hd a np. 4 k bo ten pierwszy niby jest ok na długie odległości ale idzie do lamusa, rynek zalewają 4k czy oledy. Liczę że może ktoś mi pochwali sie swoim tv z którego jest zadowolony. Ale spamerom z góry dziękuję / noe o takie chwalenie mi chodzi.

Gość x15
OLED. Sam mam plazme Panasonica, ale tego już nie produkują. OLED jest godnym następcą plazmy. Precyzyjnie oddaje kolor i ma idealna czerń. 4K chyba tak, chociaż nie wiem czy ma to znaczenie przy oglądaniu TV.

Gość gość
No tak, ale oled to już przy 65 calach np. Samsung czy Sony to kwota, której nie udźwignę. I pozostaje dylemat czy brać 4k skoro z 5-6 metrów nie będzie,podobno, efektów które są dostrzegam z bliska. A może jednak warto? Czy ktoś może już testuje/ cieszy się tv 65 cali? Mam już jakieś typy ale to i tak są dylematy.

Gość prawictwo pospolite 114
zaraz ci doradzę jaki model poczekaj chwilę

jeszcze napisz z jakiej odległosci bedziesz oglądać TV 55 cali to jest tak naod 2 do 4 metrów

Zapisz sobie nazwę modelu który ci podałem Samsung SUHD UE55KS7500S Curved cena to 6 tys zł , idz do sklepu i sobie go obejrzyj .... Potem pozostaje ewentualny zakup

pomłka w zapisie oczywiscie chodziło mi ze 55 cali mozesz oglądać od 1 metra do 4 metrów Najlepsza odległosc dla telewizora 55 cali wynosi dokładnie 2 metry Z tej odległosci widać najlepiej szczegóły obrazu dla 65 cali będzie to 2,5 metra

Gość gość
Dzięki. Jak napisałam powyżej , od tv do kanapy nam 5-6m. Celuję w 65cali.

65 cali ? To wybór moze być tylko LG

Gość gość
wg mnie sony bravie maja najladniejszy obraz

Gość gość
Tak czytam, ale nikt nie zachwala swojego telewizora. Same reklamy? Trudno będzie skorzystać z takich porad. Czy ktoś może ma jakiś fajny tv 65 cali? To i ja bym coś skorzystał.

Gość gość
Na co Ci telewizor? Kto będzie miał czas go oglądać?

Gość gość
Oledy tak potaniały, serio? Czy to w ME takie ceny?

Gość gość
Potaniały, ale wiesz: co niskie ceny to niskie ceny ;)

Gość gość
Ten oled z media expert to moim zdaniem jedna z lepszych opcji bo masz piękne czernie

Gość gość
Ja bym brał coś takiego www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-sony-oled-kd-65a1baep,id-816182

Gość ademusa56
tylko oled lg z media expert. 4 tysiace a oglada sie jak w kinie

Gość tiger

Taki duży to tylko ultra hd! no i z androidem tv, zobacz sobie tutaj masz opisane na co zwrócić uwagę https://www.tophifi.pl/aktualnosci/jaki-telewizor-4k-ultra-hd-kupic

Gość drok

Oj to już nie są tanie rzeczy, a najlepiej jest to dobrać wg preferencji, czyli głównie tego co oglądasz, czy podłączasz konsolę, dvd, laptopa etc. Najlepiej idź do Media Expert, tam podejdź do działu RTV i zagadaj do fachowca, są bardzo uprzejmi i pomocni. Ja w ten sposób kupiłem swoje TV, zaoszczedziłęm czas na gmeraniu w ofertach, bo na rynku masz całą gamę różnych modeli