Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straciłem sympatię do koleżanki z pracy gdy dowiedziałem sie że uwielbia PIS...

Polecane posty

Gość gość
14.31 nie, nie będę pisać o Smoleńsku. Tylko dziwi, że już następnego dnia po katastrofie ogłoszono oficjalnie winę pilotów. Jest tyle filmów dokumentalnych o katastrofach lotniczych, o komisjach badających kazdy wypadek, i NIGDY nie powiedziano w zadnym przypadku, juz na drugi dzien po katastrofie, ze to wina pilotów, lub czegos tam innego, tak autorytarnie, bez drobiazgowego śledztwa. Czasami takie śledztwo trwało 2-3 lata. Holendrom zajęło to rok intensywnej pracy. A pamiętam z dokumentów, że obsługa naziemna lotniska w Smoleńsku podała pilotom inną odległość do lotniska, niż była rzeczywiście. Lecieli na przyrządy, bo byla mgła. Czy to nie dziwne??? Po 6 latach wrak należący do Polski nadal jest w Rosji. Czy to nie dziwne? ?? Który kraj tak robi, i nie oddaje czyjejś własności. Dlaczego??? W kryminalistyce funkcjonuje takie zdanie "ten pierwszy podejrzany, kto miał korzysc". Proszę myśleć samodzielnie.

Gość gość
13:28 Jak można wnioskować o czyjejś inteligencji patrząc jedynie na same poglądy polityczne? Jest to jedynie niewielki wycinek postrzegania lub wyznawanych zasad ale niewiele musi mieć wspólnego z poziomem IQ. Staram się rozumieć przyczyny popierania różnych partii i szanuję własny wybór do którego ludzie mają prawo, to właśnie takie myślenie, że ktoś inny musi automatycznie oznaczać gorszego powoduje konflikty, ja nie narzucam swojego poglądu innym i proszę o to samo w moim kierunku.

Gość AgNi123
Ciekawą dyskusję o PiS znalazłam na forum http://betania.pl Można naprawdę inaczej spojrzeć na ten temat...

Gość gość
gość dziś ...Proszę myśleć samodzielnie... x Najlepiej zacznij od siebie :). x Wina pilotów polegała na tym, że podporządkowali się woli kogoś, kogo wy oskarżyć nie pozwolicie. Obsługa lotniska NAKAZAŁA odlot na lotnisko zapasowe i załoga lądowała na własną odpowiedzialność. Nie lecieli piloci, którzy to lotnisko znali, bo żaden nie chciał lecieć z tym kimś, kto do katastrofy doprowadził. Gdy podczas wojny w Gruzji Rosja ZABRONIŁA wlecieć na swoje terytorium, to ten, kto za katastrofę smoleńską odpowiada, chciał zmusić pilotów, do zignorowania tego zakazu. Potem oskarżył pilota o zamach na prezydenta. Są nawet stenogramy wystąpień sejmowych, gdzie wasi przywódcy usiłowali zniszczyć tego pilota. x Żaden kraj, na miejscu Rosji, nie wydałby wraku psychopatom, którzy za wszelką cenę, usiłują wmówić innym, nieistniejący zamach. Mogliście prosić o międzynarodowe ekspertyzy. Zrezygnowaliście z nich, gdy zaczęły potwierdzać wersję Rosjan.

Gość gość
Polityka mnie nie pasjonuje, w ostatnich wyborach nie brałam udziału z powodu delegacji zagranicznej i szczerze mówiąc nie wiedziałam na kogo głosować. Ale gdy dzisiaj ktoś mi deklaruje że popiera PO czy .N to naprawdę patrzę na tego czlowieka podejrzliwie. Bo to oznacza, że akceptuje zlodziejstwo, zdradę, okradanie własnych dzieci, nie szanuje rodziny, polskich tradycji..... lista jest dluga. Na partnera bym takiej osoby nie wybrała. Mam w pracy koleżanki, wielbicielki .N i powiem tak, prywatnie to one wyznają zasadę " róbta co chceta" czyli imprezy, ostre picie, ćpanie, seks po kiblach, lewym dochodem nigdy nie wzgardzą. Generalnie dwie twarze jedna dla stałego partnera i rodziny a drugie życie w ukryciu. Moralne bagno.

Gość gość
gość dziś Matoły z PiS-u nawet podszywać się pod normalnych ludzi nie potrafią :(.

Gość gość
O Komorowskim nie ma co pisać, bo prawdziwy Komorowski dawno nie żyje, a ten fałszywy jest złodziejem tożsamości. Nazywa się Szczynukowicz. x Pisowskie brednie pisowskiego przygłupa.

Gość gość
Ach, no tak, normalny to ten kręcący interesy nie zawsze legalne, ten unikajacy płacenia podatków, wyludzający niezależny VAT, ten popierający piramidę finansową typu Amber Gold, popierający rozbrojenie armii, wyprzedaź majątku narodowego łącznie z zakładami o znaczeniu strategicznym dla państwa, popierający multikulti, walczący z chrześcijaństwem, wysmiewajacy zasady moralne, Dekalog.. Do wyboru lub wszystko razem.. Dziękuję za taką "nomalnosc". PO 100kroć wolę być wyborcą prawicowym, czyli według ELYT, debilem i oszołomem:):)

Gość gość
18.47 istnieją dokumenty. Do Twego poziomu się nie zniżę. Z braku kontrargumentów inwektywy. A Twój idol Tusk nie raz mawiał, że "patriotyzm to obciach". Ciekawe, ze tylko w Polsce za jego rządów. Ale mu się nie dziwię, PO powstało za niemieckie pieniądze, i jest partią proniemiecką.. Wizja silnej i suwerennej Polski Niemcom się nie podoba, chcieliby mieć tu swoje latyfundia, tania siłę roboczą, maksymalny udzial w rynku, miec wplyw na to co,, i jak sie mówi w telewizji, gazetach. Mają 90%polskich gazet i czasopism. A Polacy u nich? Zero. Obwinianie L. Kaczyńskiego o katastrofę jest poniżej mułu. Wrak jest własnością RP, i kazdy inny,cywilizowany kraj zwrócilby czyjąs wlasnosc. Moj dziadek przezyl przemarsz rusków, i mawiał , że co ruskowi w łapy wpadnie, to już nie wypadnie. Szli i rabowali jak szarańcza. Taka nacja, z dzikiego wschodu.

Gość gość
do gość 18:40, uśmiechnęłam się czytając Twój post, bo takie to przewidywalne, pisałam o 18:13 o moich koleżankach z pracy, one reagują tak samo jak Ty. Dużo mówią o wolności słowa i przekonań ale jakoś każdy myślący inaczej niż one to dla nich MATOŁ! Uważają się za nowoczesne, światowe, błyskotliwe a tak naprawdę to są bardzo zagubieni ludzie z ogromnymi kompleksami. Ostatnio w biurze wywiązała się dyskusja na temat naturalnych futer, jedna z wielbicielek .N była nieslychanie oburzona jak można zabijać zwierzęta, że to nieludzkie. Tylko powiedz mi jakim trzeba być hipokrytom aby krytykować kogoś za noszenie naturalnego futra a samemu się wyskrobać bo ciąża kolidowała z urlopem na Bali? Dodam jeszcze, że jej partner o ciąży do dziś nie wie. To jest właśnie taka nowoczesna mentalność.

Gość gość
No, nieźle. Może autor o takiej lasce marzy, bzykanko bez zobowiązań, sam też pewnie lubi coś wciągnąć nosem i parę kibli wyszlifować. Dla takiego stabilna dziewczyna myśląca o rodzinie była by kulą u nogi. Bo wiesz, wpadki nie wyskrobie i co alimenty trzeba płacić.

Gość gość
Ach, no tak, normalny to ten kręcący interesy nie zawsze legalne, ten unikajacy płacenia podatków, wyludzający niezależny VAT, ten popierający piramidę finansową typu Amber Gold, popierający rozbrojenie armii, wyprzedaź majątku narodowego łącznie z zakładami o znaczeniu strategicznym dla państwa, popierający multikulti, walczący z chrześcijaństwem, wysmiewajacy zasady moralne, Dekalog.. Do wyboru lub wszystko razem.. Dziękuję za taką "nomalnosc". PO 100kroć wolę być wyborcą prawicowym, czyli według ELYT, debilem i oszołomemusmiech.gifusmiech.gif x Jak zwykle świat jest tylko czarno-biały dla pisowskiego przygłupa.

Gość gość
Istnieją dokumenty. Do Twego poziomu się nie zniżę. Z braku kontrargumentów inwektywy. x Daj jakikolwiek link do tych "dokumentów" pisowski przygłupie.

Gość gość
gość dziś Przewidywalne są teksty każdego PiS-owca :(. Dla mnie wolności słowa i przekonań ma tak duże znaczenie, że gdy mój przyjaciel startował do wyborów samorządowych z listy PiS-u, to całą firmę (w centrum miasta) okleiliśmy jego plakatami wyborczymi. Pomimo tego, on doskonale wie, co ja o PiS myślę. Pomogłem mu, bo to jest mój przyjaciel, a przyjaźń jest dla nas ważniejsza od politycznych poglądów. Jego uważam za inteligentnego i dobrego człowieka. Nie zmienia to jednak moich spostrzeżeń, że spośród znanych mi osób, PiS popierają głównie jednostki ubogie intelektualnie. W gronie przyjaciół, tego który startował z listy PiS, od zawsze uważamy za osobę bardzo porządną, dobrą, ale równocześnie niesłychanie naiwną. Z jego wypowiedzi wnioskujemy, że to właśnie naiwność, jest przyczyną jego poparcia dla PiS-u :(.

Gość gość
gość dziś Dostaniesz link do artykułu w Gazecie Polskiej :P

Gość gość
do gość 20:33 Mieszkam w dużym mieście i pracuję w korporacji więc nie ma w moim otoczeniu "typowych pisowców". To raczej dotychczasowi wyborcy PO, ale teraz jest odczuwalny jakiś przesyt, niesmak, wstyd niewiem jak to nazwać. Niektórzy zaczynają nieśmiało przebąkiwać, że takie hedonistyczne życie do niczego nie prowadzi, bo jak się tak zastanowić to puste to wszystko. Zauważyłam, że najbardziej zajadłe są te osoby, które się najbardzej zeszmaciły, rozwodnicy co przeczołgali swoje dzieci, mężatki gościnne dla polowy biurowca. Brną nadal w tą "nowoczesność", ale ich żarty jakby mniej śmieszą, opowieści o podbojach nie budzą już zazdrości a raczej niesmak. To jak z tą Ewą Tylman, młoda, wykształcona, partner w domu a ona na baletach, trzecia rano napita, naćpana zatacza się po chodnikach z kolegą gejem. Czyż to nie "nowoczesne"? Kraść, oszukiwać, ćpać, zdradzać, bo jest na to społeczne przyzwolenie, tylko jeśli tak wszyscy będą robić to raczej droga do nikąd, tak nie da się żyć. Może czas zmienić tą "normalność", może zasady naszych matek, babek nie były takie złe, może zamiast wyzywać się od pisowców warto się zastanowić nad tym wszystkim.

Gość gość
do gość 20:33 Myślę, że nie doceniasz tego Twojego kolegi. W moim mieście dostanie się na listy PSI-u to był wyczyn, wiesz ilu było chetnych? Teraz lokalni działacze PSL, PO aż przebierają nogami, żeby zmienić barwy ale Kaczyński podobno farbowanych wyjątkowo nie trawi.

Gość gośćpieknanietwojakolezanka
wszystkie przekręty po-wskie macie wywalone na tacy ,absolutna korupcja sądów prokuratorów samobójstwa podwykonawców dróg olbrzymie zadłużenia z czasów po złodziejstwo i oszustwa tusk sprzedał was kilka razy a dalej nic nie dociera do waszych pustych łbów,nie przepadam za księżmi ale ślepa nie jestem ani głucha jak wy ,wy macie trociny zamiast mózgu

Gość gość
https://youtu.be/IJDocRaFJB4 x no no 2 dni pracy w miesiacu i niezla dieta poselska wpada :D i 30 tys. na biura poselskie, i kaska na paliwko. zyc nie umierac. niech pamietaja o zrzucie na te 2mln co to kosztowala ochrona sejmu :)

Gość gość
gość wczoraj Nad czym tu się zastanawiać ? Normalny człowiek nie uzależnia swej moralności od partii, na którą głosuje. To tylko ograniczone spojrzenie wyznawców PiS, którzy w każdym, kto nie popiera bezmyślnie ich bożka widzą, zdegenerowanego, pozbawionego moralnych zasad kosmopolitę. Postępują wg starej zasady: kto nie idzie z nami ten wróg. Zasady, która kierowali się głównie wyznawcy Stalina i Hitlera.

Gość gość
gośćpieknanietwojakolezanka wczoraj Trociny zamiast mózgu, ma ten, kto nie rozumie, że każda partia walczy o władzę, by móc okradać podatników. Różnica jest tylko taka, że niektóre partie pozwalają okradzionym ludziom przeżyć, a inne wykańczają ich do końca. Komuniści i hitlerowcy, na których wzoruje się pewna partia rządząca, zawsze mieli pojedynczych ludzi za nic. Zawsze też szukali dla tych ludzi wspólnego wroga, by nie zwracali uwagi, na ich własne przekręty. To właśnie komuniści i hitlerowcy organizowali publiczne procesy i czystki w prokuraturze, sądownictwie i wojsku.

Gość gość
Pierwszy raz wzieli się za złodziejstwo i korupcję, każdy kto to potępia sam jest złodziejem albo cymbałem, bo jak to inaczej wytłumaczyć. Dziwię się że nikt nie pyta każdego z osobna byłych rządzących, czy jest złodziejem czy tylko nieudacznikiem nie widzącym całymi latami co się dzieje dookoła, c.i.p.ą bojącą się przeciwstawić temu syfowi :-D Wasze plucie teraz na PiS jest tym samym, no to kim jesteście, złodziejami czy ułomni intelektualnie w stopniu znacznym? Co do PiS-u to jest w komfortowej sytuacji, bo co by zrobił najgorszego to i tak będzie to lepsze od tych skorumpowanych mongołów niedorozwiniętych, pozbawionych jakiejkolwiek moralności i sumienia :-D

Gość gość
do gość 00:25 Normalny czlowiek moralności od partii nie uzależnia ale partię od moralności jak najbardziej. Zawsze wybieramy to co jest nam bliskie, zgodne z naszyni przekonaniami, stawiamy na ludzi podobnych do nas, myślących naszym torem. Przecież czlowiek ceniący wartości rodzinne nie poprze Petru albo nie pójdzie skakać z Kijowskim. Ktoś kręcący lody na boku nie będzie głosował na Kamińskiego itd. Dlatego Petru mógł sobie pozwolić na wyjazd sylwestrowy bo wiedział, że dla jego wyborców to nic złego,to dla nich normalne, bo tak samo robią. Według ostatniego sondażu zaufania Petru ma nadal wysoką pozycję, ufają mu bo zachowuje się zgodnie z ich preferencjami. Wiesz co by zatrzęsło jego pozycją, gdyby Petru np. oglosil, że poniewaz bardzo kocha i szanuje swoją żonę, to chce odnowić śluby i powiększyć rodzinę o dwoje dzieci. Wiesz jaki dla jego wyborców byłby to kosmos?

Gość gość
do 00:32 Po co takie mocne slowa: stalinizm, hitleryzm, czystki? To wszystko na wyrost, nieadekwatne do rzeczywistości. Nazywajmy rzeczy po imieniu, jak zamieszasz kijem w szambie to i smród się rozejdzie. Obnażyli "elity" i teraz konsternacja bo szambem trąci.

Gość gość
ciekawią mnie ludzie którzy potrzebują psychopatów na swoich przywódców potrzebują twardej ręki ? potrzebują kogoś kto im powie co mają myśleć?

Gość gość
A to ciekawe, który z przywódców obecnej sceny politycznej jest dla Ciebie psychopatą? Osobiście kandydatów widzę wielu.

Gość gość
i bardzo dobrze ze dales dziewczynie spokoj. jakis czas temu tez z kims sie spotykalam i jak uslyszalam ze popiera nowoczesna to juz wiecej mnie nie zobaczyl. nie moglabym byc z kims kto popiera donosicielstwo, broni ubekow ktorzy zniszczyli zycie niejednemu normalnemu czlowiekowi, antypatriota dla ktorego jedyna wartoscia jest pieniadz, wypranemu mozgowi ktory w ramach poprawnosci politycznej da nawet wlasna matke zg****ic i zaszlachtowac ciapatym ...czyli jednym slowem nie moglabym byc z judaszem. ale judasz chociaz mial honor i sie powiesil a taki bolek czy michnik do tej pory tego nie uczynili.... :-O i zaznaczam z gory jestem antykoscielna bo uwazam watykan, unie europejska i ameryke jako trzy najgorsze organizacje i masonskie mafie ktorych glownym i nadrzednym celem jest nwo i zrownanie z ziemia m.in. panstw slowianskich oraz afrykanskich czy bliskiego wschodu ( to co uczynila ameryka krajom arabskim, do jakiej nedzy i ciemnoty te kraje doprowadzila to .... a wiadomo o co chodzilo. nie o dobro tych ludzi a o mamone, o rope). nie popieram ani multikulti zjednoczonej europy ani kosciola bo to jedna mafia o jednych pieniadzach i siedlisko pedofili i zarazy ktora toczy ten swiat.

Gość gość
i osoba ktora popieram z calego serca jest Kowalski. na kaczora glosowalam tylko dlatego zeby pozbyc sie tej zydo-komuszej zarazy jaka jest po itd. jak pozbedziemy sie za pomoca kaczora komuszej zarazy i rozliczymy komuchow, pozbedziemy sie s****wa to kolej przyjdzie na kaczora i jego pozbedziemy sie ze sceny politycznej (bez podtekstow o mordowaniu. po prostu poprzez wybory) a do wladzy dojda prawdziwi patrioci i narodowcy pokroju Kowalskiego.

Gość gość
8.36 bo jest ich kilku to jest ich czas

Gość gość
Miło poczytać mądre wypowiedzi, ale te mądre to głównie od popierajacych PiS, taka prawda.