Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tylko patologia pije kawę w szklance

Polecane posty

Gość gość

poza caffe latte oczywiście, a i to w specjalnej wysokiej szklance. natomiast normalni ludzie piją kawę z filiżanek!

Gość gość
ja pije w słoiku

Gość gość
to już patola poziom: pshemo czyli absolutne ekstremum :D

Gość gość
gdyż?

Gość gość
gdyż albowiem kulturalni ludzie spożywają kawę z porcelanowych filiżanek

Gość gość
takiej odpowiedi włąśnie sie spodziewałem. wynika z niej jasno że norma definiowana jest przez patologie. sama norma ma ograniczoną wiedze na temat siebie samej

Gość gość
krótko mówiąc robi sie z was weki. im dalej od ścianek słoika tym ciśnienie wieksze. pokrywka też nieprzezroczysta dlatego gówny nacisk jest skierowany własnie na nią

Gość gość
tzn inaczej ale że nie chce mi sie być w zgodzie z fizyką to sobie trzasne włąsny model

Gość gość
kooorfa nie wiem na czym sie mam skupić bo czuje że to trzeba wszystko równocześnie ogarnąć

Gość gość
Ja pije kawe z kaczki

Gość gość
sie ma

Gość gość
znaczy sie wie

Gość gość
Autorka chlala z wiadra ale przyjechała do miasta i teraz wie jak się pije.

Gość gość
chciała wiadra ale nie mogła udwignąć i tera twierdzi że to norma

Gość gość
KAWA TYLKO BEZ MLECZKA Z MLEKIEM TO PROFANACJA!!!

Gość gość
ja np właśnie zalałem sobie herbate wodą w kóej gotowałem jajka

Gość gość
tak szczególnie ekskluzywnych restaurcjach dla elit typu mc donald. wystarczyło pare lat pustych półek w sklepie nawet bez głodu i już polacy łażą tam przepłącac za kawe podczas gdy na zachodzie żrą tam tylko narkomani i bezrobotni

Gość goś¿
Dobrze że nie tą w której myłeś jajka. A co do tematu, to jak mamy pić zbożową ;p

Gość gość
cięzko pozbyć sie wiary przodków

Gość gość
tą w któej myje jajka zalewam kawe gosciom z szacunku dla nich i moich jajek

Gość gość
Rosjanie od lat pija w szklankach kawe i herbate. Zarowno biedni jak i elity. Masz problem?

Gość goś¿
@09:07 A ty niedobry, ty ;p @09:19 Da, ale elyty burżu, Rosjan nie uznają za dobry przykład jako kontrargument. No ale co my tam wiemy. Ja to już w ogóle, bo pijam w szklance (takiej przezroczystej) gotowane mleko, zalewam ziołową zbożówkę, dodaję nieco cykorii i kakao (niemieckie bo polskie przecukrzone) tak do smaku, oraz ciutkę miodu spadziowego (nawet i ciut syrop klonowego pasuje). Bomba. Ale hej, ja to placki ziemniaczane szamam z keczupem. Więc możem dziwny.

Gość gość
pproblemem są definicje.

Gość gość
zakładam że nikt sobie sam kawy nie parzy w filiżance zaem kształt ie odgrywa roli w jakimś procesie mającym wpływ na smak trunku. ogólnie filiżanki charakteryzuje więksy stosunek powierzchni płynu do objętości czyli ilości kawy w środku. również inne wymiary zyskują kosztem objętości: wysokość, szerokość otworu wlotowego. jak rzechylisz szklanke o ół centymetra to ci sie uleje troche kawy jak przechylisz o pół centymetra filiżanke to spora masa która wypłynie na te szerokie rejony porcelany staje sie mało sterowana i częso sie wylewa.

Gość gość
akurat naczynie z którego się spozywa na smak MA wpływ. I tak jak piwo inaczej smakuje z butelki inaczej z kufla, a jeszcze inaczej z cienkiego szkła; tako i kawa najlepsza jest z cienkiej porcelany o kształcie filiżanki

Gość gość
trzeba przy tym wykonywać spokojne ruchy i nie zasysać kazwy zbyt łapczywie. ma to swoje zalety bo z kawą można przesadzić ale zeby trktować to jako przejaw kultury i za to dodatkowo łacić to już lekie przegięcie. to taka iluzja optyczna. zanim to kooora wypijesz to ci pół wyparuje. dlatego rozuimem, że standardy kultury i picia kawy w niektrych kręgach oznaczają ze ktoś lubi jak sie go oszukuje. bo przecież jak ma za dużo pieniędzy o spokojnie mógłby nimi zasponsorować jakieś pozytecniejsze przedsięwzięcia niż przerastanie formy nad treścią. co innego z miską. tam duża powierzchnia w stosunku do objętości ma swoje zalety. nie każdy chce sie utopic podczas mycia albo jest tk wygimnastywkowany żeby zmieścić stoe do tykwy

Gość gość
no rozumiem. zaleja ci pół łyżecki kawy litrem wody pół wyparuje po drodze, pół ego co zostało podcas spożywania a tty będziesz piertoliła że kawa była wyjątkowo orzeźwiająca bo ci gębe wykrzywiło

Gość gość
A ja piję kawę z kufla i sram na to co inni definiują.

Gość gość
poza tym kawy nie pije sie dla smaku. pod wiedniem zrobili całą kampanie reklamową tego trunku.

Gość gość
Każdy niech pije w czym mu smakuje, tylko patola wymyśla takie bzdury ad filizanek