Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sąsiadom wszystkoprzeszkadza

Polecane posty

Gość gość

Niedawno kupiliśmy mieszkanie w bloku i postanowilismy je przebudować. Zajmie to nam jakieś kilka miesięcy. Problemem są sasiedzi, którzy często mi narzekają, ze im przeszkadza remont. Prace prowadzi firma przez 7 dni w tygodniu- by było szybko, od rana do 18. No i sasiedziskarżą się, ze np z nocki ktoś przychodzi i spac nie może lub że sie uczyć dzieci nie mogą. Dlaczego ludzie sa tacy?

Gość gość
Bo jest to uciążliwe tempa babo. Siedź za ścianą od rana do wieczora i słuchaj jak robotnicy n*******laja!

Gość gość
Ty to jesteś głupia od urodzenia czy ktoś ci za to płaci?autorko p******a.

Gość gość
kilka miesiecy , calymi dniami? mi tez by to przeszkadzalo. rozumiem kilka dni.

Gość gość
Masz prawo zrobić remont, wkoncu to sie kiedyś skończy.

Gość gość
Ale to powinni zrozumiec, ze remont trzeba zrobić. Nikt nie broni sąsiadowi po nocnej zmienie spać lub dzieciom się uczyć. W końcu nie robi się przez 24 godziny na dobę. W dodatku robotnicy pracuja na 4 wiertarki udarowe, by było szybciej i krócej trwało.

Gość gość
Blok jest z wielkiej płyty, mieszkanie było nie remontowane jakieś 10 lat, my je postanowilismy wyremontować i przebudować, więc to nie jest robota na kilka dni.

Gość gość
Nie no odpuscila bym chociaz niedziele.

Gość gość
7 dni w tygodniu od 8-18 walą wierkami we 4? To co wy tam robicie skoro to twa już kilka miesięcy?

Gość gość
Ja bym z sąsiadami wzywala policje. Rozumiem remont ale bez przesady. To jest uciążliwośc notoryczna a na to jest paragraf.

Gość gość
Wszystko od podstaw robimy, wszędzie dajemy płyty gipsowe, wykuwamy futryny, bomimy całą instalację elektryczną nowa i wodno kanalizacyjną. Blok ma 30 lat, więc to wszystko trzeba od podstaw robić

Gość gość
I uważasz że to w porzadku że tak od rana do wieczora hałasują i to świątek, piątek i niedzielę? Chciałabyś sama żyć w takich warunkach?? Niedzielę to już odpuścilibyście ludziom!

Nie dziwię się, że im to przeszkadza. Ja bym Cię dodatkowo pozwał - uprzejmie informuję, że jest zakaz prowadzenia takich prac w weekendy.

Gość gość Ola
Co da wymiana instalacji, jak w całym bloku jest stara, a ty wymienisz tylko u siebie rury albo fragment instalacji elektrycznej? Ja nie na temat, ale czy opłaca się kupić tańsze mieszkanie w starszym bloku i total remont, taki jak autorka pisze, wymiana okien też, czy lepiej dobrać kredyt i coś nowszego? Koleżanka pytała co myślę, bo na stare mieszkanie ich stać, a takie lepsze kosztuje jakieś 40 - 50 tys i więcej, niż takie w bloku z betonowej płyty, w dodatku do remontu. Ja bym chyba wolała wziąć ten kredyt, bo remont też sporo kosztuje, co myślicie?

Gość gość
Kapitalny remont trzypokojowego mieszkania to koszt ponad 80tys.

Gość gość
To oczywiste, że ludzie chcieliby w weekendy odpocząć, mają do tego prawo.

Gość gość
Ale to jest jakaś prowokacja, kto kupuje stare mieszkanie w bloku z płyty aby je gruntownie remontować wraz z wymianą całej instalacji, ten remont przekroczy wartość mieszkania, te bloki z płyty mają terminy ważności. Ja bym w życiu tak nie ryzykowała, po za tym kto potem za taką cenę by kupił te mieszkanie? Po za tym prace od 8 do 18, 7 dni w tygodniu i mają potrwać kilka miesięcy? Albo jakaś ekipa naciągaczy której płacicie za godziny, albo temat jedna wielka ściema.

Gość gość Ola
Ja to pokażę koleżance, bo lepiej kupić coś lepszego, niż inwestować w bezsensowne remonty starych ruder. U sąsiada stare rury, zaleje cię i cały remont psu na budę. Trzeba myśleć pragmatycznie, a nie dopłacać do interesu, fakt :-)

Gość gość
Jedni robią takie głupoty jak autorka, pakują mnóstwo pieniędzy w kosztowne remonty i mieszkanie wygląda jak stodoła. Wyburzanie ścian działowych, a potem problem jak ktoś chrapie, nie ma drzwi, żeby zamknąć. Więcej kosztuje ogrzewanie i bardziej głos się niesie po takim mieszkaniu

Gość gość
Ten cały remont będzie nas kosztował ponad 50 tysięcy, a za mieszkanie zapłaciliśmy 120 tys. W mieszkaniu jedynie łazienka była wyremontowana,ale bez wymiany instalacji i także ją będziemy robić, bo po swojemu chcemy mieć, nie wanne,a kabine prysznicowa. Mieszkanie ma 2 pokoje

Gość gość
Masz prawo do remontu ale te wekendy odpusc bo sasiadow na cale zycie zniechecisz do siebie

Gość gość
W NIEDZIELE też o rana do 18 REMONT? No ciebie chyba pogięło

Gość gość
"Ale to jest jakaś prowokacja, kto kupuje stare mieszkanie w bloku z płyty aby je gruntownie remontować wraz z wymianą całej instalacji, ten remont przekroczy wartość mieszkania, te bloki z płyty mają terminy ważności." X Ja mogę potwierdzić, że coś takiego jest możliwe! Jak to kto robi remonty generalne od czapy? No nowobogaccy co wyżej srają niż dupsko mają! Mam takich sąsiadów piętro wyżej, straszne buce. Przez trzy lata nonstop, sześć dni w tygodniu robili remont, sami bez ekipy bo "wielcy państeo inżynierowie" niebędą zatrudniać ekipy jakichś tam tfu budowlańców. Gdybyś wiedział/a ile pozwów na nich poszło, ło jeju... i nic, wykupili mieszkanie na własność, więc spółdzielnia może im naskoczyć.

Gość gość
Oj chyba ekipa Was naciąga...moja mama robiła generalny remont podobnego mieszkania, również wszystko zbijane, stare glazury, wymiana futryn, wszyściutko i robił to jeden znajomy fachowiec ze swoim pomocnikiem - wszystko trwało niespełna 2 miesiące i robili w tygodniu po kilka godzin dziennie, bo mieli równolegle inna pracę. Gdyby siedzieli od rana do wieczora to pewnie 2-3 tygodnie i byłoby po wszystkim. Uważam, że niedziele to przesada, podobnie jak działania na kilka wiertarek ;-( My w nowym mieszkaniu, które kupiliśmy na zarobek wykańczaliśmy i musieliśmy w weekend skończyć, bo był już kupiec... no i przyjechał kupiec a za nim wtargnęli zdenerwowani sąsiedzi ;-) niedziela to nie dzień na hałasy ;-)

Gość gość
Masz sasiadow przyglupow ktorych nie stac na remont i zazdroszcza.no bo jak oni maja miec stara instalacja a ci nowi sasiedzi maja miec nowa instalacja?!przeciez przez to ich mieszkania traca na wartosci przy takim po generalnym remocie.olej tych pajacow rob swoje.tylko ciszy nocnej nie zaklocaj.

Gość gość
moi rodzice wymieniali okna i drzwi nikt nie miał pretensji jakiś rok temu wprowadzili się nowi robili też generalny z wymianą kaloryferów i też nikt nie miał pretensji sąsiad to co chwile coś wierci nie wiadomo co ale ponoć po pijaku lubi połamać meble i nikt nie ma pretensji wiadomo że słychać ale bez przesady ludzie to zawistni są

Gość gość
??? to co wy za remont mieszkania w bloku robicie, że to już trwa od kilku miesięcy, przez 7 dni w tygodniu? :/

Gość gość
Moze nowy blok obok buduja :-D

Gość gość
17.02 Aleś ku/rwa,głupia! Zazdrość o remont i o nową instalacje,rozwaliło mnie. Nie widziałem już dawno tak tępej dzidy! Ty jak coś zrobisz w swojej chałupie to pewnie pekasz z dumy i myślisz że mieszkasz w pałacu? Co za ciemnota,gdzieś ty się uległa kobito?

Gość gość
17:02 jestem facetem.