Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoras stosuje olej kokosowy do ciala i twarzy

Polecane posty

Gość gość

Czytam cuda na ten temat.Czy ktoras z Was moze napisac cos o dzialaniu tego kosmetyku po wyprobowaniu na sobie? Gdzie kupujecie i jak dlugo i do czego stosujecie?

Gość gość
Stosuje do włosów, do ciała, w kuchni, różnie. Odżywia skórę, nawilża, wygładza, łagodzi podrażnienia i pięknie pachnie.

Gość gość
Żadnych cudów nie robi, jak i nie robi żaden inny olej. W przypadku suchej skóry zapewni warstwę okluzyjną, która pomoże utrzymać wcześniej zaaplikowane nawilżenie. Skórę tłustą może tragicznie zapchać. Najlepiej sprawdza się w kuchni i na niskoporowatych włosach.

Gość gość
Ja tylko olejuję nim włosy.

Gość gość
Nie słuchaj kogoś wyżej że tworzy warstwę okluzyjna to robi tylko sztuczna parafina która nie pozwala skórze oddychać, olej kokosowy jest spoko, tylko nie lubię tego zapachh

Gość gość
U mnie sprawdził sie jedynie w mydle :) Robi mi siano z włosow, nie lubie zapachu kokosa i kokos w nadmiarze wysusza skore. Wole olej konopny, ze słodkich migdałow, avokado, sliwkowy czy różany. Te stosuje w swoich kosmetykach, które robie sama. Przynajmniej wiem czym sie smaruje bez wypełniaczy, parabenów, formalhetydów, pegów itp. :) A absolutnym hitem jest olej z rokitnika , poczytaj :)

Gość gość
Coś okropnego! Stosowałam. Wysuszył mi i dziecku skórę w ciągu kilku dni.

Gość gość
gość dziś A gdzie tam jest napisane, że skóra nie oddycha??? :O Zapycha, bo ze względu na rodzaj kwasów tłuszczowych jest komedogenny i nie jest wskazany do skóry tłustej czy nawet mieszanej. A warstwę okluzyjną tworzy, bo jest EMOLIENTEM. gość dziś Tu poczytaj dlaczego: http://kasiarowny.pl/2016/02/olejowanie-twarzy/

Gość gość
Stosuję od czasu do czasu samodzielnie na suche obszary ciała (np. łydki) a częściej jako olej bazowy, do którego dodaję olej różany. Na mojej cerze akurat nie zapycha porów, ale trzeba go sprawdzić na sobie, bo może być różnie. Na cerę lepiej jednak robi mi sam różany, tylko nie przepadam za jego marchewkowym kolorem, który zostawia na twarzy i za zapachem. Olej kokosowy go rozcieńcza i maskuje. Ostatnio zaczęłam też stosować na twarz olej z wiesiołka i skóra jest super mięciutka.