Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarek1973

Ból pod lewym żebrem podczas kaszlu

Polecane posty

Gość jarek1973

Witam bardzo mnie boli-uciska podczas kaszlnięć pod lewym żebrm co to może być .Iść od razu do lekarza czy coś zarzyć - tylko na co. Tak mnie boli już od dwóch dni w nocy nie daje spać. Proszę o jakąkolwiek rade. Pozdrawiam i dzięki

Gość gość
Iść do lekarza i zadać rtg płuc,póki co zażyć coś przeciwbólowego. Nie olewaj sprawy,jestem blisko osoby u której zdiagnozowano raka płuc trzy miesiące temu. Młody chłopak jest w trakcie chemioterapii. Też się zaczęło niewinnie. Nie życzę absolutnie nic złego,ale idź na przeswietlenie dla świętego spokoju.

Gość gość
ale tylko podczas kaszlu? To bez przesady, przejdzie jak sie wyleczysz przeciez ;) Z reguly w czasie takiego szarpiaco duszacego kaszlu boli, pod zebrem, jednym drugim, zoladek. Jak czujesz, ze prawie pluca wypluwasz to jak ma nie bolec. Wiec jakie sily wtedy dzialaja?

Gość gość
Tu nie ma żadnej przesady,jeśli rtg będzie ok.to wtedy można mówić o przesadzie. Zdajesz sobie sprawę ile nowotworów płuc diagnozuje się zbyt późno? A to dlatego że lekarze leczą objawy grypopochodne lub zapalenie płuc zamiast odrazu dawać skierowanie na rtg. Ja nie wyrokuje tylko zachęcam do zrobienia badania które powinno się wykonywać co dwa lata,przynajmniej.

Gość gość
Przeciez wystarczy, ze jej kaszel przejdzie i jak jej przejdzie to przestanie bolec. Od kaszlu z reguly boli tam :D Nigdy nie kaszlalas/es? ;)

Gość gość
Oj dziecko,poczytaj trochę. Owszem miałam kaszel,z tą różnicą że kaszel kaszlowi nierówny,zwłaszcza ten przewlekły i sprawiający ból.

Gość gość
Oczywiscie, ze sa rozne kaszle. Ale akurat taki bol jest powodowany przez kaszel. Bardziej niepokojacy jest wlasnie ten kaszel (zwlaszcza jesli przeszedl w przewlekly) niz sam bol, ktory tak tu demonizujecie. Trudno, zeby nie bolalo jak sie pluca wypluwa. Jak jestem chora to mnie czasem glowa bol, czy to znaczy, ze mam guza mozgu od razu? Nie kazdy bol to rak, zwlaszcza, ze rak czesto nie boli (zwlaszcza na poczatku).

Gość gość
Idź do lekarza , teraz jest okres grypowy i jakiś wirus zapalenia oskrzeli szaleje , sama go złapałam .Mimo że nie mam temperatury mam zapalenie oskrzeli i antybiotyki lekarz przepisał. Moja siostra też miała a dziś znajoma poszła się przebadać bo kaszle i też zapalenie oskrzeli więc nie lekceważ tych objawów.

Gość gość
tyle, ze autorke nie martwi sam kaszel, a ten bol... W zwiazku z kaszlem powinna isc do lekarza, co by nie dostac zapalenia oskrzeli/pluc. Ale ten bol to tylko nastepstwo przedluzajacego sie kaszlu...