Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tesciowa wyrzucila mnie z domu

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem czy prowo czy nie ale jest to dobry temat dla ludzi którzy żyją na takich warunkach tzn . mieszkają z treściami którzy są właścicielami domu.Po sąsiedzku mam taki układ młodzi remontują opłaty wszystko na pół przekopali cały dom nowe co.okna dach elektryka ogrodzenie elewacja ze starego domu to tam zostały tylko mury po 12 latach małżeństwa zapisali dom na syna no to teraz w razie w......żona jest zabezpieczona ale te 12 lat to niestety ale w każdej chwili mogła pójść z torbami

Gość gość
Niestety ale żyjemy w takich czasach ze nie powinno być sentyment ów jeśli rodzice chcą to dać któremuś z dzieci powinni zapisać od razu a dwa sami powinni się zabezpieczyć ze mogą mieszkać do śmierci w razie podobnej sytuacji jak u autorki no załóżmy że dom byłby zapisany na jej zmarłego męża i mieliby dzieci wtedy to teściowa byłaby w sytuacji synowej czyli zostałaby z niczym

Gość gość
09:44 nie wiem czy teraz twoja sąsiadka jest zabezpieczona bo w razie rozwodu nie ma nic bo dom jest odrębnym majątkiem męża

Gość gość
Prawo spadkowe jest głupie i myślę że ktoś to dopadnie i dopracuje. Autorka nie jest rodziną a powinowatą i wiem że to PROWO ale trudno się dziwić tesciowej ktora miałaby trzymac w domu synowa i jeszcze moze jej nowego gacha.