Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiedzcie mi dziewczyny chodzi o czop śluzowy !

Polecane posty

Gość gość

Termin mam na dziś ... chodzi o to ze w dzień miałam skurcze przepwoiadajace ale już się uspokoiło . Jednak wróciłam ze spaceru do domu i coś mi poleciało patrze a tam taka galaretka jakby żółta. Czy to czop ? To znaczy ze mam jechać do szpitala ? Juz ? Jak to było u was ?

Gość gość
Czop może odejść nawet kilka dni przed porodem. Ja miałam taką maz żółta zabarwiona krwią. Także spokojne czekaj na skurcze regularne.

Gość gość
Ok dziękuję bo juz sie martwilam ze może wody zaczęły się sączyc Dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
To dopiero początek tej meczarni :-) Ale dasz radę. Ja jestem w 32tc z drugim dzieckiem. Wszystko przede mną. Głowa do góry. Oby maleństwo było zdrowe.

Gość gość
No nie, wody nie są w formie galaretki :P To może być czop, u mnie wyglądało to jak taki zbity mocno śluz, podbarwiony krwią. Ale odszedł dopiero 2 tyg przed porodem.

Gość gość
Tak czop to taki glut. Podbawiony krwią zapowiada szybki poród. Mi czop odszedł na 2 tygodnie przed terminem.

Gość gość
A poza tym... jesteś w terminie porodu, i nie dowiadywałaś się dalej kiedy, w jakiej sytuacji należy jechać do szpitala? Bo chyba najwyższy czas doczytać, możesz też prosić o wizytę swojej położnej, jeszcze w czasie ciąży.

Gość gość
Wiem kiedy jechać do szpitala. Chodziło mi o to ze leciala mi wydzielina i każdym szczególe się przejmuje . Wiem ze wody to nie ta galareta. . Ale panicznie boję się tego porodu i tak chciałabym to odwlec ... a wiem ze nie ma ucieczki :D

Gość gość
U mnie odejscie czopa bezposrednio rozpoczelo porod, wiec badz czujna!:) I powodzenia:)

Gość gość
Mi czop odszedl podczas wieczornego prysznicu. Nastepnego dnia pojechalam do ginekolog i po sprawdzeniu ktg pielęgniarka oznajmila, ze mam skorcze co 5 min mimo iz nic nie czulam. Popoludniu bylam juz w szpitalu a w nocy urodzilam :).