Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja wiedza proszę państwa która może doksztalce bo pewnie tak zrobię

Polecane posty

Gość gość

1.krajami mającymi problem z wyprowadzeniem demokracji w państwie były kraje podlegające ZSRR czyli Estonia , Ukraina , Łotwa , Kazachstan , Białoruś problem polegał ze byli pod rządami ZSRR 2.po 1 wojnie światowej pomimo zwycięstwa ludzie we Włoszech nie byli zadowoleni kraj był zniszczony gospodarka tez panowało bezrobocie 3.zwiazek weteranów utworzył mussolini 23 marca 1919 roku w Mediolanie 4.glownymi założeniami fasci potem czegoś było przywrócenie kary śmierci oraz przywrócenie kary śmierci 5.czarne koszule to borówka licząca 25 rozbojnikow która służyła mussolini mussolini jako armia dzięki niej doszedł do władzy w 1922 roku od 1923 roku była to milicja faszystowska służyła jako policja 6 mussolini przeja władze we Włoszech przy użyciu swojej bojówki czarnych koszul która wkroczyła do Rzymu w 1922 7.dyktatura mussolini stworzył państwo monopartyjne zostawił jedna partie , ograniczył wolność słowa , podporządkować sobie rząd , sądownictwo oraz parlament s teraz Stalin co umiem

Gość gość
1.po śmierci Lenina Stalin przeprowadził "wielka czystke " eliminując polityków i dowodcow wojskowych czyli rywali do władzy która zdobył w 1938 2.wielka czysta to ludobójstwo ludzi którzy zagraża li stalinowi w wejściu do władzy 3.gulga to obóz pracy rosyjski dla skazanych kryminalistów i polityków

Gość gość
Nie pisze matury powinni mi zaliczyć nie jestem głupszy od tych dziewczyn