Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile chłopak powinien dostawać pieniędzy?

Polecane posty

Gość gość

Mój chłopak oddaje mi całą swoją wypłatę, ja nie pracuję ale studiuje, oboje się na to zgodziliśmy, on dobrze zarabia, a ja się mogę spokojnie uczyć. Zarządzam finansami (uważam że pod tym względem jestem bardziej odpowiedzialna). Ostatnio zarzucił mi że w ogóle nie ma na swoje potrzeby. Jak wygląda to u was, ile powinnam mu wydzielać na jego przyjemności?

Gość gość
Moim zdaniem dopóki nie jesteście małżeństwem powinien ci dawać tylko na mieszkanie i jedzenie

Gość gość
to on ci moze wydzielac, nie ty jemu

Gość gość
On by wydaał na głupoty, zamiast zaoszczędzić na naszą przyszłość .

Gość gość
Wredna! powinien cie w dupę kopnąć

Gość gość
5 złotych pod warunkiem ze nie przewali na glupoty

Gość gość
Jedzenie ma w domu, jak chce gdzieś wyjść z kolegami to dostaje pieniądze, jak chce sobie coś kupić to jedziemy do galerii i sobie kupuje więc na co mu jeszcze więcej, nie rozumiem go :(

Gość gość
Może porozmawiaj z nim na co mu potrzebne?

Gość gość
Prowo. Jak to całą? A jak chce zatankować, kupić wodę czy cokolwiek to Cię prosi czy wszędzie z nim chodzisz?

Gość gość
Przecież dostaje na benzyne i żeby sobie coś kupił w pracy, Jego wypłata wpływa na moje konto dlatego napisałam że całą

Gość gość
Ja mam 30 lat i idzie mi jakieś 500 zł miesięcznie. O ile nie kupuję nowych ubrań (bo np. w Październiku dałem 400 zł za nową kurtkę).

Gość gość
W Grudniu i w Styczniu kupiłem po jednej parze nowych glanów - każda 200 zł. Oprócz tego jedne nowe spodnie za 100 zł. Ale jeżeli nie kupuję nowych ubrań, to 500 zł na miesiąc jest OK.

Gość gość
Ale mi nie chodzi o zakup ubrań bo jak mu czegoś brakuje to jedziemy kupić razem, ale bardziej o takie"kieszonkowe"

Gość gość
Zależy co on kupuje za te "kieszonkowe". Jeżeli to kwestia samego jedzenia, to 500 zł jest OK. Chyba że chodzi tylko o jakieś totalne drobiazgi - drożdżówkę do pracy, piwo po pracy... wtedy wystarczy i 300 zł na miesiąc.

Gość gość
w sumie na 300zł mogła bym się zgodzić :) Jak wróci z pracy to znim o tym porozmawiam :)

Gość gość
Spox :)

Gość gość
daj mu chociaz te 500 na miesiac. teraz najmarniejsza prostytuta bierze od 150 w gore. skad ma na to miec?

Gość gość
Ty nie masz zadnego prawa do tych pieniedzy.twoj facet to idiota.jakby chcial ci je dac w formie darowizny to ty musialabys zaplacic podatek.to sa jego pieniadze i moze nimi rozporzadzac wg.wlasnego uznania.

Gość gość
Ja mojemu daje 100zł na tydzień. Też na drobiazgi typu piwo,gumy do żucia itp.

Gość gość
A jak zerwiecie ze soba?to co?jak zabierzesz chociaz jedna zlotowke to bedzie to kradziez.i mozesz wyladowac w sadzie.

Gość gość
On dobrze wie że jak będzie chciał je trzymać i mi wydzielać to od niego odejdę bo wie jaka jestem, lubię zarządzać domem i takiego też chce faceta który mi to umożliwi, wiedział o tym jak mnie poznał i się na to zgodził więc nie wiem czemu tak piszecie o naszym układzie, owszem on pracuje ale to nie znaczy że to tylko jego pieniądze...

Gość gość
what?! mam nadzieję, że to prowokacja i nie ma takich kolesi :D

Gość gość
"Ja mojemu daje 100zł na tydzień. Też na drobiazgi typu piwo,gumy do żucia itp." A u was jak to wygląda ? Pracujesz, uczysz się, zajmujesz się dziećmi, czy po prostu tak się umówiliście że on pracuje :) ?

Gość gość
18:24 wlasnie ze to sa jego pieniedze tylko.prawnie tylko jego.i prawnie nie nalezy ci sie nawet 1grosz z tych pieniedzy.chyba ze facet sporzadzi darowizne a ty zaplacisz podatek od darowizny.

Gość gość
Prawnie może tak, ale w naszym związku nie

Gość gość what
gość dziś owszem on pracuje ale to nie znaczy że to tylko jego pieniądze... x x a czyje jeszcze? :O

Gość gość
W przypadku jego smierci nie bedziesz spadkobierca tych oszczednosci ktore trzymasz.bedziesz musiala wszystko oddac jego rodzicom albo rodzenstwu.

Gość gość
Jak wezmiecie slub to te oszczednosci to jest jego wklad w malzenstwo a nie wasz wspolny.wiec w razie rozwodu te pieniadze nie pownny byc dzielone ale wszystkie zostaja u faceta.

Gość gość
Ludzie ale czy wy nie rozumiecie że taka jestem i on się na to zgodził? Co do tego ma prawo ? Jak chce to niech sobie weźmie te swoje pieniądze i znajdzie "Panienke" której będzie wydzielał po pare złotych na ciuchy, ja się czuję Panią domu i źle ze mną miał nie będzie bo bardzo go kocham ale charakter mam taki a nie inny i to się nie zmieni

Gość gość
Zresztą w wielu Polskich domach tak jest, zobaczcie choćby kto płaci przy kasach w supermarkecie i kto wybiera co będzie kupione a co nie ;)