Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SwiatSieWali

Ciaza pozamaciczna??

Polecane posty

Gość SwiatSieWali

Witam. 25.12 byla ostatnia @... cykl 30 dniowe , test zrobiony w niedziele pozytywny ... clear blue pokazal 1-2 tyg... , w srode 2-3 tygodni czyli rowna sie to ok 5-6 tyg... wczoraj wieczorem lekkie bole brzucha jak na miesiaczke. Dzis rano zobaczylam troche krwi na papierze byla brazowa, potem troche czerwona... test clear blue pokazal 1-2 tyg... jazda do szpitala... mocz ok, krew wynik hormonu bardzo niski nie jak na ten tydzien... usg normalne brzuszne nic nie widac,a silny bol po prawej stronie na dole nie do wytrzymania... no to usg dopochwowe , tam nic nie widac.... otrzymalam tabletke przeciwbolowa mocna jak morfina... Ok... nic dalej nie wiem... oprocz tego,ze mam 3 drogi dlaczego : poronienie,wydalenie juz siebie....... gdzie nie bylo to krwawienie jak na miesiaczke.... drugie bardzo niska ciaza ,ale tak niski hormon w krwi , plus brak czegokolwiek na usg wyklucza to... no i 3 to moze byc ciaza pozamaciczna... mam wrocic za 48h na pobranie krwi lub gdybym sie gorzej poczula... Martwie sie... wiem juz,ze stracilam moje malenstwo(zalamka totalna) ... tylko martwi mnie to,ze nie jest to normalna@ani nic... gdy robie siusiu.. wszystko w toalecie jest czyste grama krwi... tylko troche przy podcieraniu... na podpasce kilka kropek... ale za to w srodku jakby byla w pochwie... nie wiem jak to wytlumaczyc... poprostu nie wycieka... jak lekko papierem proboje mocniej lub troszke "glebiej" sie wytrzec.. jest troche...wiem maslo maslane ,ale swiat mi sie wali ... pierwsze strata ,a drugie boje sie co bedzie dalej... Czy ktos tak mial ?? Jak to sie skonczylo...??

Gość gość
Miałam i była to ciąża pozamaciczna. Potem dwa poronienia. Potem strata ciąży w 7 miesiącu. A dziś mam zdrowego synka :-)

Gość gość
na poczatku poronienia zawsze jest malo krwi przez pierwsze dni potem sie rozkreci gorzej jak to ciaza pozamaciczna b o wtedy zagraza krwotokiem

Gość SwiatSieWali
Ja nie krwawie juz wogole. Jest troche krwi w srodku w pochwoe , ale takiej juz brazowej. Od wczoraj wieczora do dzisiaj rana podpaska czysciutka , nic ani kropelki, w srodku pochwie jest tyllo troche brazowej krwi... czy gdyby to bylo normalne poronienie, to przestaloby? Czy to jednak to? Dziwne... Boje sie , ze sie wykrwawie w srodku , a w szpitalu powiedzieli , ze do domu i jak bede miala silny bol brzucha, klocoe w klatce lub beda bolaly mnie barki mam powrocic. Jutro popoludniu pojade na badanie krwi zobaczymy...ale do tego czasu chyba oszaleje.

Gość gość
czy mialas jakies czynniki ryzyka typu wiek, zrosty, przyjmowane leki.tez sie boje, mimo ze 1% to ciaze pozamaciczne, jakos tak czesto to sie zdarza, znam 2 osoby co to przeszly.podobno zwykle testy sikane sa w tym przypadku negtywne

Gość SwiatSieWali
Lekow na stale nie przyjmuje zadnych, od czasu do czasu paracetamol , tylko antybiotyk na zeba dostalam na kilka dni. To wszystko... Martwi mnie to wszystko... zadnych zabiegow wczesniej, kompletnie nic... Brak dokuczliwych boli , brak krwawienia... , hormon slaby, na usg nic nie widac... pytana bylam chyba z 30 razy czy cos nie odlecialo przy tym plamieniu jakis kawalek ... odowiedz, ze nie... bo nic nie bylo... Osoba pierwsza komentujaca...czy mozesz opisac jak u Ciebie wygladalo to z ta ciaza pozamaciczna? Jakies objawy?? Lub moze ktos jeszcze moze opisac... ?

Pierwsze objawy ciąży pozamacicznej to brak miesiączki, ból brzucha oraz plamienie lub krwawienie z pochwy (najczęściej ok. 2 miesiące po ustaniu miesiączki). Jeśli dojdzie do pęknięcia ciąży pozamacicznej (a co za tym idzie – pojawienia się wewnętrznego krwawienia), pojawiają się ostry ból po jednej ze stron brzucha (może promieniować), przyspieszone tętno, bladość, niskie ciśnienie oraz mocne pocenie się. Ciąża pozamaciczna bywa mylona m.in. z zapaleniem wyrostka robaczkowego, pęknięciem torbieli czy poronieniem.