Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu wszyscy teraz maja szare lub biale wnetrza i meble ?

Polecane posty

Gość gość
Pamietam na fb jak pewna popularna blogerka wstawiła kolejne zdjęcie kuchni skandynawskiej a jakas dziewczyna sie zapienila tak jak te tu obecne i w ramach takiego pokazu o co jej dokładnie chodzi wstawiła fotkę własnej kuchni-własnego projektu :/ omg co za wioska! Zielone szafki na wysoki połysk, jabłuszkowe sciany, szkło z grafiką w zielono-biała orchidee, pojemniki zielone w jednej wiekosci i juz nie chce mi sie tej wioski opisywać. Wole miec podobna kuchnie do wszystkich niz taka lipę

Gość gość
A ja mam mieszkanie stylizowane na lata 50te i kij komu do tego ;) tv nie posiadam bo to chlam

Gość gość
Wszyscy? W kręgu moich znajomych i rodziny mamy ja (jasne ściany - chłodny beż, szare i białe meble ale nie na połysk tylko z widocznymi słojami) i moja kuzynka (szare ściany, meble ciemne). Dodatki kolorowe. Wszyscy inni mają różnie, jedni bardzo kolorowo (moja przyjaciółka ma dosłownie tęczę, co pokój to inny - ale to artystka ;) ), inni pomiędzy. A dlaczego np. my tak mamy? Bo zwyczajnie tak nam się podoba. Plus to bardzo praktyczne: łatwo odmienić całe wnętrze kilkoma dodatkami, łatwo zmienić jeden czy kilka mebli (i w ogóle łatwo się je kupuje, można poszaleć, nie trzeba szukać "kompletów" tylko np. można pójść na starocie i sobie coś fajnie odnowić).

Gość gość
Karolinka543 to jakoś słabo szukałaś. Pełno takich odrestaurowanych foteli na Allegro i to za połowę ceny. Tak więc przepłaciłaś. Kiepska reklama :)

Gość gość
Ja mam białe ściany, bo w poprzednim mieszkaniu robiłam remont etapami, w efekcie czego każde pomieszczenie było w innym kolorze (pastele, nic rażącego). W nowym mieszkaniu mam białe ściany meble drewniane bejcowanie na biało, podłogę z jasnego drewna. Dodatki mam srebrne lub pseudo srebrne. W takim wnętrzu czuję się super!

Gość gość
Mieszkałam 3 lata w Szwecji jako studentka. Tam wszystkie wnętrza są białe, eklektyczne z fajnymi dodatkami, naturalnymi podłogami, odnawianymi rupieciami i nikogo to nie dziwi tylko u nas wielki szok miłośników paździerzy :/ To jest tam na prawdę dobrze zrobione. Jest jasno, przestronnie, a jednocześnie przytulnie i miło. Moje mieszkanie urządziłam właśnie skandynawsko :D i oczywiście kupiłam je w starej willi :D

Gość gość
ja tez urzadzam mieszkanie w jasnych kolorach, wlasnie w takim stylu skandynawskim, ale bardziej nawiazujacym do nowoczesnego. Znajomi ostatnio wykonczyli swoje i prawde mowiac taka typowa polska chata - jeden pokoj zielony, drugi niebieski, trzeci czerwony a salon zolto-bordowy. MASAKRA

Gość gość
I jeszcze te meble ludwikowskie,przesadne zdobienia,nie ktore na siłe odnawiane...rozumiem stara kamienica ale u nie ktorych to wyglada poprostu komicznie...

Gość gość
Tak tylko gdzie u nas masz prawdziwe drewno ? Tandetne panele podlogowe i meble ze sklejki po taniosci. Tez mi klasyka i styl :o

Gość gość
Ja mam lity dąb dechy na podłodze w salonie

Gość gość
Pierdu, pierdu. Kazdy kolor, czy styl jest super o ile zrobi sie wnetrze tak, ze wszystkie elementy ze soba wspolgraja i jest czysto.

Gość gość
gość dziś Jak poszukasz to masz, wbrew pozorom jest całkiem sporo firm robiących meble z litego drewna, na zamówienie często więc dostosowują do życzeń klienta. Albo jak ktoś wyżej pisał: odnawiasz starocie, my np. dostaliśmy szafę mającą dobre 100 lat na karku. Trochę pracy, trochę pomysłu, ciut inwestycji (z racji rzeźbień trzeba było zamówić piaskowanie), i mamy fantastyczny, oryginalny, naturalny mebel. Stół do odnowienia kupiliśmy za dosłownie grosze, ucięte nogi, papier ścierny, farba - super stolik kawowy wyszedł. Itp. itd.

Gość gość
Do autora czemu to cb tak obchodzi? czemu? ty sobie na pomarańcz wymaluj bo CZEMU nie? czemu się do innych przypiepszasz?

Gość gość
Ja mieszkam w kamienicy, mam fornirowane komody i witrynę z lat 60-tych i w ogóle nic z nimi nie robiłam :P w salonie mam białe ściany, stary parkiet odnowiony pomalowany na biało, miękka stylowa, jasno szara sofa, poduchy świece i te parę mebli z PRL-u :D do tego skandynawskie lampy w tym jedna podłogowa metalowa cala w kolorze miedzi, na podłodze wełniany kremowy dywan, a w oknach białe lekkie, bawełniane zasłony. Żadnych sklejek, oklejek, poliestrów, akryli ani skajów nie uznaję.

Gość gość
bo już wszyscy mamy dość tych pstrokatych przeładowanych kolorowych wnętrz, tych lambrekinów, kolorowych poduszek i meblościanek, może dlatego?

Gość gość
Ja nie mowie ze nie ma firm i drewna w ogole, tylko ci co mowia ze maja styl skandynawski, to drewna na oczy nie widzieli. Ale coz, taka moda. Tak samo na te fotele uszaki, nagle sie wszystkim podobaja. :D

Gość gość
Ja mieszkam w kamienicy, mam fornirowane komody i witrynę z lat 60-tych i w ogóle nic z nimi nie robiłam jezyk.gif w salonie mam białe ściany, stary parkiet odnowiony pomalowany na biało, miękka stylowa, jasno szara sofa, poduchy świece i te parę mebli z PRL-u smiech.gif do tego skandynawskie lampy w tym jedna podłogowa metalowa cala w kolorze miedzi, na podłodze wełniany kremowy dywan, a w oknach białe lekkie, bawełniane zasłony. Żadnych sklejek, oklejek, poliestrów, akryli ani skajów nie uznaję. x ale musisz miec w domu klimatycznie, zazdroszcze, sama pomału też cos podobnego tworze w swoim domu

Gość gość
Urocze szare i białe wnętrza :D jak w laboratorum albo ubojni :) .

Gość gość
Ja mam wszędzie białe meble. W domu rodzinnym moi rodzice też mają białe. A meble mają ok 20lat. Białe meble są bardzo praktyczne i super wyglądają. A w kuchni to dla mnie białe meble wyglądają rewelacyjnie! Ściany mam białe i szare i całe mieszkanie wygląda pięknie. W święta byłam u rodziny a tam każda ściana w innym kolorze, meble też jakieś pstrokate, ala drewno, wszystko razi po oczach.

Gość gość
Ja mam biale i szare kolory w przedpokoj. Pokoje w lekkich pastelach. Meble antyki, starocie i kilka nowych. Deski podlog owe wybielilam i zaolejowalam. Jest domowo i przytulnie. Nie lubie wnetrz pod linijke z kompletami mebli. Moj dom ma ponad 100 lat i za 100 lat bedzie rownie dobrze wyglzdal.

Gość gość
jasne aranżacje powiększają pomieszczenia, chociaż ja mam jasne ściany i dużo ciemniejszą deskę z artcore, chciałam mieć coś na wzór stylu skandynawskiego. Poza tym jasne aranżacje i drewno ładnie się łączą.

Gość gość
Powiem tak, od wielu lat wyposażam dom w meblach z sieciówek i juz miałam dość. Zainwestowałam w meble na wymiar z www.kewameble.pl i jestem super zadowolona. Dobra jakość, nie musze wymieniac co rok i do tego mam meble oryginalne.

Gość gość
Szary i biały kolor nie przekazują właściwie żadnej wibracji życiowej, takie nie wiadomo co. Co innego kontrasty.

Gość gość
Ja jestem minimalistką, więc i dom mam w takim stylu urządzony. Moja mama też marudziła, że będzie nijako, a teraz sama robi remont w tym stylu.

Gość gość
Nie wiem czy teraz... ja moje perwsze mieszkanie urzadzalam 15 lat temu i od tego czasu mam caly czas wszedzie bialo. Meble w 70% tez mam biale :) I w dodatku moje nowe mieszkanie, ktore wlasnie mebluje, bedzie tez cale na bialo, wlacznie z wysmiana tu przez kogos biala kuchnia z Ikea :P Kocham biel, nie przytlacza, daje uczucie swiezosci i czystosci, optycznie powieksza pomieszczenia... Akcenty kolorystyczne to dodatki (poduszki, obrazy, lampy, dywan, zaslony...) ktore latwo wymienic i dzieki temu stwozyc kompletnie nowa game kolorow. I nawet gdybym miala zostac za kilka lat jedyna z bialym wnetrzem to nie szkodzi... nigdy nie mialam ambicji zeby byc "trendy" wiec tym bardziej na starosc sie to nie zmieni :)

Gość Cleo1976
Nie wszyscy.Ja nie.:) Lubię ciepłe, brązowe odcienie.Generalizujesz.