Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Jagoda dla córki? Ładne? Dziadkom się nie podoba

Polecane posty

Gość gość

Jw

Gość gość
Ładne. koleżanka ma Kalinkę.

Gość gość
Bardzo ładne

Gość gość
Ja jestem z pokolenia Twoich dziadków. Za naszych czasów na Jagodę mówiło się Jadźka albo Dziunia. Może teraz jest inaczej?

Gość gość
Brzydkie!!!!!

Gość gość
Sliczne

Gość gość
W takiej postaci imię jest ok, choć nieco dziwaczne. Równie dobrze możesz dać Truskawka albo Poziomka. Mam koleżankę Jagodę. Wiele osób wołało na nią Jadzia. Jak do starego straszydła. To "zdrobnienie" jest wyjątkowo paskudne.

Gość gość
Rodzice zakompleksieni zwłaszcza matki dają dzieciom.takie dziwaczne imiona no liczą na to, że poprzez imię dziecko będzie się wyróżniać od innych a to wygląda śmiesznie. Jestem młodą osobą i nie dałabym dziecku tego imienia a dziadkom byłoby pewnie wstyd, że wnuczka takie I nie ma. To tak jak imię Nicola, Livia, Diana, Paola, Ksenia czy Esmeralda. A potem wyrośnie gruba i brzydka dziewczynka z imieniem Rosalinda :D Normalni rodzice dają dziecku normalne imię a nie dziwaczne. Nie mowie, ze musi to być imię typu Kasia czy Zosia czy Ania ale jest tyle pięknych i normalnych imion. Śmiesznie tez brzmią imiona męskie Olivier, Ignac czy Cyprian albo Leon. Matki z kompleksami zawsze chcą coś sobie odbić poprzez dziecko :D Jak facet jest du/powaty i się nie odezwie to potem biedne dzieci się muszą męczyć z takim imieniem bo mamusia tak chciała.:D

Gość gość
Mam na drugie Jagoda i w życiu nie nazwałbym tak dziecka

Gość gość
A ty matko jakie masz imię? Może od razu nie myśl długo tylko nazwij Penelopa inaczej Penelcia. To dopiero będzie szał i jakie orydźinal.

Gość gość
Mnie też się nie podoba, zwłaszcza ze jagoda to jadzia

Gość gość
Brzydkie. Nie podobają mi się imiona od nazw owoców i kwiatów.

Gość gość
Ja mam na imię Syliwia. W mojej rodzinie jest pełno dzieci o imieniu: Kasia, Zuzia, Ania, Julka. Uważałam zawsze, że Jagoda to zwykłe imię. Moim rodzicom i rodzicom męża sie nie podoba natomiast mojej babci ktora ma 80 lat bardzo.

Gość gość
Piękne. Jagodka :-)

Gość gość
:) Może brzydkie nie są ale człowiek dorosly z takim imieniem jest dziwnie postrzegany. Czy któraś np. dała by chłopcu Donald czy Ferdynand? Coś w takich imionach jest i juz.

Gość gość
Babcia 80 lat to jej jest wszystko jedno, nie chce konfliktu i wszystkiemu przytaknie byle nie Helga.

Gość gość
Mam w pracy dziewczynę o imieniu Jagoda, jest mila i jest świetnym informatykiem i nikomu sie zle nie kojarzy mimo, że niedługo skończy 30 lat.

Gość gość
12.36 zmień sobie swoje na jagodka, masz skończone 18 lat to możesz jak takie piękne :D

Gość gość
znam jedną Jagodę, nie lubi swojego imienia i woli kiedy zwracamy się do niej inaczej. mnie to imię ni grzeje ni ziębi, ale brzmi nazbyt niezobowiązującą, dziwacznie, więc swojej bym tak nie nazwała.

Gość gość
U mnie sasiadki maja corki Jagody :-)

Gość gość
Dawajcie dzieciom durnowate imiona to wasza sprawa a dzieci kiedy dorosną to wam podziękują, zobaczycie. Wiele jest dzieci/ludzi które potem mówią, że by zabili rodziców, że dali im takie imię.

Gość gość
Kiedyś znałem takiego chłopaka Bolesław, Bolek jak się przedstawiał to wszyscy myśleli, że to żart. Dzieci miały wtedy imiona takie jak Marek, Adam, Sławek, Tomek, Wojtek itd a ten Bolek. Śmiechu było po pachy. Później wołali Bolo to już lepiej ale Bolek. :p Teraz to by się wszystkim z Wałęsa kojarzyło niestety :p

Gość gość
To jakie Waszym zdaniem sa normalne imiona skoro 70% imion jest zła?

Gość gość
gość dziś 12.36 zmień sobie swoje na jagodka, masz skończone 18 lat to możesz jak takie piękne X Piękne, ale nie zmienię . Moja córka ma tak na imię.

Gość gość
Znam kilka dziewczyn/kobiet o imieniu Jagoda i to imię żadnego wrażenia na mnie nie robi. Nie urzeka mnie jakoś specjalnie, ale brzydkie na pewno nie jest. Jeśli chodzi o skrót, spotykałam się z "Jagą" ale najczęściej pozostaje po prostu Jagodą, tak jak np. Klaudia, po co zdrabniać (swoją drogą, bardziej mi się Klaudia nie podoba mi kojarzy hmmm zachodnio trochę jak Nikola, niż Jagoda, ale też nikogo już nie dziwi). Nie wiem o co się czepiacie, dziecko na pewno nie zostanie skrzywdzone, Jagody które znam dobrze są radzą z tym imieniem i w niczym im ono nie przeszkadza, a nie są już dziećmi. Daj, jeśli ci się podoba i tyle. Ja bym nie dała Zofia bo mi się kojarzy ze starą babą i jest brzydko brzmiące, ale już tak oklepane, że nikogo nie dziwi no i nie będe nikomu odradzać bo ja mam takie skojarzenia...

Gość SlowianskaLala
Jagoda- przesliczne. Niby zwykle ale ma cos wsobie oryginalnego....nieznam ladniejszego imienia dla dziewczynki. Gdybym miala dziewczynke tak by miala na imie. Ale urodzil sie Piotrus:) moze kiedys bedzie wymarzona Jagodka:)

Gość gość
Ale nas rozsmieszyłas :D

Gość gość
Ale nas rozsmieszyłas :D

Gość gość
Fakt, lale zazwyczaj mózgu nie mają. Może Alma albo Mercedes.

Gość gość
Dziadkom nie musi się podobać, bo to Twoje dziecko i masz prawo wybrać imię takie, które Tobie odpowiada.