Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię Jagoda dla córki? Ładne? Dziadkom się nie podoba

Polecane posty

Gość gość
Jadzia to Jadwiga a nie Jagoda. Tozto juz nie ma normalnych imion? Może Gruszka Borówka albo Śliwka ją nazwij. Kto wymyślil wogole takie imię Jagoda?

Gość gość
Imię jak imię, skoro Tobie sie podoba to daj tak na imię. Dziadkowie dawali swoim dzieciom a teraz wy swoim i tyle. Ps: jagoda to jagoda tak jak beata to beata, zas jadzia, jadźka, dziunia to jadwiga. Dwa rozne imiona i tyle.

Gość gość
Imię dla małych koorefek nadawane przez stare k****y

Gość gość
Moja matka i ciotka to Jagody ładne imie tylko mi się średnio fajnie kojarzy ale nie jestem uprzedzona jak inni podoba wam się to ok My będziemy mieć syna Artura dziadkom się nie podoba ale nie nazwę go Hubert żeby im sprawić przyjemność

Gość gość
Właśnie my też nie zamierzamy sprawiać nikomu przyjemnosci nadając konkretne imię. Nam to imię się podoba. Nie wiem czemu tyle kobiet krytykuje imiona dzieci. Przeciez Jagoda to zwykle imię a nie jakies wymyślne typu: Jesica czy Nicola.

Gość gość
Jagódka fajnie dla dziecka ale później może być właśnie Jadźką

Gość gość
babcia Jadzia z jakiegos programu tv mi sie skojarzyla

Gość gość
moze daj na imie persymona tez od owoca a brzmi tak powaznie i zagranicznie

Gość gość
imie jak kazde inne, wcale nie dziwaczne i na swoj sposob ladne

Gość gość
Jagoda, Malina, Kamila (rumianek), Róża, Hortensja, Honorata (honoratka), Wioletta, Liliana (Lilia) - to imiona typowo kwiatowo-owocowe. Moim zdaniem ładne :). Jak dla mnie to normalne imiona, i mniej oklepane niż Asie, Kasie, Anie, Agnieszki, Moniki, Magdy, Marty, Karoliny czyli imiona z lat 70,80,90tych oraz te ostatnie Julki, Nikole, Jessiki (Dżesiki), Angeliki (Andżeliki), Angeliny (Andżeliny)... ...ale są gusta i guściki :). Autorko, rób to co chcesz, Wasi rodzice nie spełniali kaprysów waszych dziadków a ich rodziców co do waszych imion, więc i wy decydujecie o imionach waszych dzieci.

Gość gość
Co jeśli dziadkowie mają rację. Czasem warto przemyśleć czyjejś sugestie. Mi chcieli dać po babci ale ktoś odradzil i dobrze, że posłuchali.

Gość gość
Jagoda, Kalina, Malwina ... przynaniej Polskie, I tak bedzie wyznawac muzumanizm wiec lepiej zaznaczy jakos ze to Polka.

Gość gość
Ładne ale naprawdę licz sie z tym, że będą na nią wołać Jadzia lub Jadźka. Wystarczy że jakaś nauczycielka starsza w plu lub w szkole zacznie i wszyscy podchwycą. Mam w pracy koleżankę Jagodę i 60% ludzi zwraca się do niej Jadzia a dziewczyna ok 30stki :D już jej się znudziło ciągłe poprawianie, chyba się przyzwyczaiła. Znam też Malinę, ogólnie fajne imiona, lepsze niz Pamela czy Nikola ale Jagódka będzie w dorosłym życiu po prostu Jadźką ;)

Gość gość
Nigdy nie spotkałam się aby kto kolwiek wolal na kobietę o imieniu Jagoda- Jadzka.

Gość gość
Na wsiach zawsze na Jadwiga wołali Jagoda.

Gość gość
i jeszcze Jagna bo to takie wiejskie imię ta Jagoda. Jagoda- Jadzka, Jagna, nikt nie mówił Jagodka :D ale kwas :D Jagodka :D

Gość gość
Dawniej, dawniej na wsiach Jagoda było popularne imię potem zanikło. Teraz znów chcą je odświeżyć. To znowu będą Jagny.

Gość gość
Zdziwaczałe mamuśki dają córce Jagoda na imię.

Gość gość
Trudno :) może i jestem zdziwaczałą mamuśką, ale moja córka ma właśnie tak na imię. Pomijam, że podoba się rodzicom z obu stron, ale jeszcze nie spotkałam się ze złą reakcją otoczenia. Jagoda to Jagoda i tyle. Prawdziwą reakcję na imię i tak widać, nawet jeśli ta osoba mówi coś innego. Mówimy do niej różnie: mąż - Jagoda, nie zdrabnia, a jeśli już, to Jagódka. Ja: Jagoda, Jaga, Jaguś, Jagulek, Jagódka, Jadziek, Jadzio, Jadźka. Nie rusza mnie zupełnie porównanie z Jadwigą, swoją drogą pięknym imieniem. Tyle że ja nie mam zupełnie żadnego problemu z jakimikolwiek imionami, a bardzo często to nie dzieci dziwnie reagują na imię, tylko ich rodzice. I stąd bierze się potem wytykanie i pokazywanie paluchami.

Gość gość
z Jagoda będzie tak jak z Józefa czy Jozefina. Nikt nie mówi Jozia tylko Ziutka. Nikt nie będzie mówił Jagodka.

Gość gość
Jaga? To bardzo pięknie. Czyli czarownica z bajki Jaś i Małgosia to była Jagoda- Jaga :D puk puk puk

Gość gość
szczerze nie przejmuj się. to wasze dziecko a nie dziadków. mojej mamie też nie podoba się imię jakie wybrałam dla mojego synka ktory niedlugo przyjdzie na swiat ale szczerze malo mnie to interesuje. ja taka decyzje podjelam z moim partnerem i nie bede niczego zmieniac zeby kogos zadowalac

Gość gość
Dałaś mu na imię Bratek czy normalnie.