Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkladka domaciczna

Polecane posty

Gość gość

Witam. Urodziłam nie dawno córkę i zastanawiam się nad antykoncepcja a właściwie nad wkładka domaciczna. Jakie polecacie i czy wkładkę mogę kupić od tak w aptece czy musi przepisać mi ją ginekolog?

Gość gość
Ja mam druga wkładkę. Pierwsza byla na 5 lat spisała sie super. Druga mam od 1.5 roku i jestem w 6 tygodniu ciąży. Byłam na usg wkładka leży prawidłowo i pod nią rozwija sie ciaza. Nic nie jest na 100 procent

Gość gość
To mnie zmartwilas bo nie chce więcej dzieci żeby nie wiem co

Gość gość
Ja tez juz mam dwoje więcej dzieci nie chciałam. Moje maja juz 10 i 15 lat a tu taka niespodzianka.

Gość gość
Mnie podczas stosunku paralizuje ten strach że będę w ciazy i od pewnego czasu unikam seksu. Lekarz przepisywal ta wkładkę czy sama kupilas?

Gość gość
Poszłam do gina prywatnie miałam zmierzona macice i moja gin dobrala odpowiednia wkładkę .bo sa różne wielkości wiec nie radze samej kupować albo wcześnie skonsultować kupno z lekarzem.

Gość gość
Rozumiem. Jaki koszt wkładki plus założenia?

Gość gość
Wkładką jest tylko na receptę, więc sama i tak nie kupisz. To różne rodzaje wkładek. Idź do giną i porozmawiaj z nim. Koszt w zależności od wkładki to 300-700.

Gość gość
Na receptę? Poszłam do apteki, kupiłam za 99 zł nova t 380 na 5 lat, ginekolog w przychodni założył na nfz. Usg miałam po pierwszej menstruacji, też za darmo. To już trzecia moja wkładka. Koleżanka poszła prywatnie do znanego w mieście lekarza, zapłaciła 150 za wizytę, 100 za usg i 200 za wkładkę miedzianą na 3 lata.

Gość gość
Czyli nie są na receptę? Dużo ludzi mimo wkładki zachodzi w ciążę?

Gość gość
Nie ma 100% antykoncepcji.Trzeba jednak ryzykować aby uoprawiać sex.

Gość gość
Ja miałam wkładkę 5 lat. A po tym czasie podwiazalam jajowody i nie mam stres

Gość gość
NovaT to wkładka miedziana bez recepty. Z jej opisu "Zakrojone na szeroką skalę badania wykazały, że ryzyko zajścia w ciążę podczas roku jej używania wynosi 1 na 200 przypadków." Ta wkładka nie hamuje owulacji i normalnie tworzy się komórka jajowa. Wkładki zawierające hormony są na receptę, bo działają poprzez zupełnie inny mechanizm. Tak czy inaczej, najpierw trzeba iść do gina, żeby dobrał wkładkę odpowiednią dla konkretnej kobiety.

Gość gość
Wkładki domaciczne powodują PORONIENIA!!! Nie wiecie o nich, nie myslicie o tym a co miesiac wasze dzieci umierają.

Gość gość
NovaT to wkładka miedziana bez recepty. Z jej opisu "Zakrojone na szeroką skalę badania wykazały, że ryzyko zajścia w ciążę podczas roku jej używania wynosi 1 na 200 przypadków." Ta wkładka nie hamuje owulacji i normalnie tworzy się komórka jajowa. Wkładki zawierające hormony są na receptę, bo działają poprzez zupełnie inny mechanizm. Tak czy inaczej, najpierw trzeba iść do gina, żeby dobrał wkładkę odpowiednią dla konkretnej kobiety.

Gość gość
dziś Wkładki domaciczne powodują PORONIENIA!!! Nie wiecie o nich, nie myslicie o tym a co miesiac wasze dzieci umierają. xxx Są różne wkładki. Nie wszystkie działają w ten sposób.

Gość gość
15.07 to jak dzialaja wkladki nie powodujace poronień?

Gość gość
Mam to gdzieś jak działają nie chce więcej dzieci bo nie jestem im w stanie zapewnić godnego życia i nerwy to chyba by mi nie wytrzymały

Gość gość
15.42 Masz gdzieś? Ale dzieci się poczynają a ty je zabijasz? Czy popęd jedt silniejszy od wyrzutow sumienia?

Gość gość
Autorko wkładki hormonalne są na receptę miedziane bez. Poczytaj o nich o wadach i zaletach, porozmawiaj z ginem. Nie każdej koiecie będzie pasowała każda wkładka. Ja nie mogę mireny, musiałam kupić jaydess. POrozmawiaj z ginem albo położną, bo to jedyni kompetentni ludzie w tym temacie, kafaterianki nimi nie są.

Gość gość
15:59 glupia babo, umieraja zarodki, a nie zadne dzieci, ja mam to w d***e, sama bym je buciorem rozdeptala a dzieci mam i kocham ponad wszystko

Gość gość
16.41 Jesteś biedna, i nie chodzi mi tu o brak pieniądzy.

Gość gość
16:45 mozesz mnie cmoknac

Gość gość
Również zastanawiałam się nad tabletkami ale boję się że zapomnę któregoś dnia wziąć więc dla mnie ta wkładka była by lepsza

Można też usunąć macicę i oddać komuś, kto jej potrzebuje...

Gość gość
ja na nova T380 dostałam od gina recepte i w aptece kupilam.Nie mogłam miec mireny bo zawiera hormony a miałam zakrzepice.Ale jezeli nie masz przeciwskazan do hormonów to pewniejsza bedzie mirena,to jakby połaczenie dwóch metod antykoncepcji,wkładki i hormonów.zanam b duzo dziewczyn z wkladkami ,szczególnie z mirena i żadna nie zaszła w ciąże. A jak nie chcesz wkładki i pigułek to moze plastry evra,musisz tylko raz na tydzien pamietac o zmianie plastra.Ja ustawiałam sobie na kika mcy w tel przypomnienie o zmianie plastra i o terminie przxyklejenia nowego.

Gość gość
mialam wkladke, 3 lata nosilam i mi wypadla, teraz mam podwiazane jajowody i spokoj

Gość gość
A czy te plastry są skuteczne? W sumie przykleić raz na miesiąc to nie źle.

Gość gość
Plaster zmieniasz raz w tygodniu,odklejasz jeden i naklejasz drugi i tak 4 razy. Pozniej odklejasz robisz 7 dniowa przerwe jak przy pigulkach,dostajesz krwawienie z odstawienia,po 7 dniach naklejasz znowu pierwszy plaster i znowu co 7 dni zmieniasz. Moja bratowa stosuje plastry kilka lat i nie zaszła w ciąże.

Ja mam wkładkę hormonalną levosert. Założyłam po porodzie ponieważ można z nią karmić piersią. Też nie chcę już więcej dzieciaczków bo to moje drugie. Najlepiej jeśli udasz sie do ginekologa aby porobił Ci odpowiednie badania aby dobrać antykoncepcje odpowiednią dla Ciebie. Jak dla mnie taka wkładka to bardzo wygodne rozwiązanie. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.