Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drzemki 10 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z drzemkami prawie 10miesiecznego synka. Kazda drzemka trwa pół godziny. I nie był by to zbyt wielki problem gdyby nie to ze tych drzemek czasem jest aż 4! W nocy spi 11-12 godzin bez pobudek ale dni są męczące... Czasem domaga się spania co dwie godziny. I nie umiem go przetrzymać ani wydłużyć mu drzemek. Jak wstanie o 8 to o 10 juz musi miec drzemkę. I potem czas czuwania wynosi 1,5-3 godziny. Wychodzą 3-4 drzemki. Wg mnie jest ich zbyt dużo tylko jak to zmienić? Może ktos potrafi mi pomóc?

Gość gość
Dziecko śpi tyle, ile potrzebuje, twoje ma tylko 10 miesięcy i 2 godziny snu w ciągu całego dnia to wcale nie jest dużo, weź się trochę doksztalc zamiast zmuszać dziecko do tego, żeby nie spało

Gość gość
Chyba sie nie zrozumiałyśmy. Wiem ze ogólnie spi mało w dzień i zawsze kładę go jak jest śpiący. Chodziło mi o to czy można by go nauczyć spać np dwa razy po godzinie a nie cztery razy po pół.

Gość gość
Wątpię, że To zmienisz, choc możesz próbować na siłę przetrzymać dziecko pół godziny dłużej, spróbuj tak kilka dni i zobaczysz czy będzie efekt, choc może być i odwrotnie- dziecko będzie zbyt zmęczona i będzie miało problem z zaśnięciem

Gość gość
Czasem gdy musze z nim gdzieś jechać to dłużej nie śpi, bo ma problem z zaśnięciem gdy nie jest w domu. I wtedy np nie śpi 4 godziny a potem mimo wszystko drzemka trwa pół godziny...

Gość gość
No to widzisz sama, To wie dziecko ma taki rytm i tyle, pozostaje się dostosować póki co

Gość gość
Moja ma 10 msc i śpi 9-11 i 14.30-15.30. Na noc idzie spać 19-6.30. Ale ja na sile przetrzymywalam, zabawialam i zagadywalam aż się unormowala.