Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu tak mało polek ma figurę klepsydry???

Polecane posty

Gość gość
nie, nie barki się liczą tylko biust właśnie. Poczytaj trochę, ale nie na polskich stronach. Tu masz definicję jaka wyskakuje w wyszukiwarce: "Main Traits of a Hourglass Shape Figure. Bust and hips nearly the same size. Well defined waist – 9″ or more smaller than bust. Full Bust. Shapely Legs." Nie ma tu NIC o ramionach.

Gość gość
Chodzi o barki, narysuj sobie klepsydrę na papierze to zrozumiesz.

Gość gość
nie, nie chodzi o barki. Mając mały biust, szerokie biodra i równie szerokie barki wygląsz jak wazon, a nie klepsydra :)

Gość gość
Jest wiele klasyfikacji, ale w tej uproszczonej, gdzie są tylko 3 typy - jabłko, gruszka i klepsydra - chodzi o barki. Weź też pod uwagę, że niewiele jest czystych typów.

Gość gość
nie ma takiej klasyfikacji, chyba sobie ją sama wymyśliłas. Ja rozumiem, że kobiety lubią się oszukiwać i wmawiać sobie, ze mają ten idealny typ sylwetki pomimo małego biustu ale dajcie spokój... Od kiedy wymyślono te typy zawsze była mowa o wymiarach biustu, a nie ramion. Wpisz sobie w wyszukiwarke kobiety znane z figury klepsydry - nie ma wsród nich ani jednej z małym biustem.

Gość gość
obejrzyj sobie anglojęzyczne filmiki. w polsce celowo zmieniono definicję bo jednak mało kobiet ma takie pełne figury (takie geny, to nic złego)

Gość gość
A widziałeś ten drugi film o gruszce - ona ma całkiem spory biust, a na końcu filmu wygląda niemal jak klepsydra, a jednak jest gruszką. Poza tym formalna nazwa ma niewielkie znaczenie, bo figur idealnych prawie nie ma - zawsze coś jest nie tak.

Gość gość
rodzaj figury oceniasz przed ubraniem jej - bo właśnie większość stylistek stara się tak ubrać kobietę żeby wyglądała jak klepsydra. Tak naprawdę większość kobiet to albo gruszki albo prostokąty i to zupełnie normalne.

Gość gość
Wiem o tym. Tyle, że nie zmienia to faktu, że to nie biust tutaj jest istotny tylko ramiona. Bo można mieć duży biust, drobne ramiona i być gruszką, a w twojej definicji to byłaby klepsydra. Widziałam kiedyś na żywo taką dziewczynę z dużym biustem i drobnymi ramionami i szerokimi biodrami. Nie wyglądała proporcjonalnie, czy ładnie trudno powiedzieć, bo to mężczyźni oceniają :)

Gość gość
ale była klepsydrą, nie gruszką...nikt nie powiedział, że każda klepsydra ma zgrabne ramiona :P

Gość gość
No właśnie nie była klepsydrą. Spróbuj spojrzeć obiektywnie - biust idzie do przodu, a tutaj chodzi o linie poziome, narysuj sobie klepsydrę to zobaczysz, że klepsydra nie zwęża się u góry, to gruszka się zwęża. Ja rozumiem, że Ty i 99% mężczyzn kochacie duży biust i OK. Ale nie rozumiem, dlaczego jeśli dziewczyna jest fajna, ma duży biust, tylko nie jest klepsydrą dla Ciebie musi nią być ? Czy ta nazwa jest aż tak istotna ?

Gość gość autor vvvvv
Tu chodź o barki i biodra!!!! Oraz wyraźną talie. Kobieta z wymiarami 90-60-90 może być typowym polskim babą-chłopem z szerokimi barami. A siwiec ma figurę odpowiadającą mężczyźnie chudemu wysokiemu (po operacjach) Czyli typowe polskie Barry szersze od płasko wąskiej pupy.

Gość gość
przy wąskiej talii duży biust właśnie daje wygląd klepsydry...ale wmawiajcie sobie co chcecie, byleby się wam dobrze spało

Gość gość
To Ty sobie coś wmówiłeś, tylko po co ?

Gość gość
Yyyyyy

Gość gość
Klepsydra jest the best. Jadąc od dołu: - pakowna w kroku - sie nie przepełni - mały żołądek - za dużo nie będzie jadła - szeroka w barach - żeby dała rade drewna na zime narąbać. A najgorsza wazon: tylko by sie waliła i żarła. A drewna to nie tylko nie narąbie, ale i przynieść nie chce :(

Gość gość
Klepsydra nie jest szeroka w barach, barki ma zrównoważone. Szerokie w barach to takie typy, które mają te barki znacząco szersze od bioder.

Gość gość
trochę to zabawne jak płaskie kobiety próbują sobie wkręcać, że mają figurę klepsydry

Gość gość
Po pierwsze, nie widziałeś kobiet, które tutaj się wypowiadają:) Po drugie, skąd wiesz, jaką figurę chcą te kobiety mieć ? Teraz praktycznie jest mieć figurę modelkową, bo łatwiej się uprawia jakiś sport, nie ma problemu z zakupem ubrań, co przy figurach klepsydry i gruszki często jest problemem. Więc, przynajmniej ja kiedy rozmawiam o typach figur, to opisuję to co logicznie wskazuje na dany typ figury, a nie opisuję jaką sama mam figurę, bo to wyłącznie moja osobista sprawa. NATOMIAST TY MASZ JAKIŚ FETYSZ ZARÓWNO DUŻEGO BIUSTU JAKI I OKREŚLENIA KLEPSYDRA - obie te rzeczy muszą dla Ciebie występować razem - ---> ? Dlaczego ? Coś wbiłeś sobie do głowy, cóż wierz w co chcesz, ale przestań pisać bzdury.

Gość gość
Nie fetysz, mówię tylko o definicji. Jedyny mój fetysz to trzymanie się definicji, a nie zmienianie ich jak nam się podoba byleby kobietki czuły się lepiej. Definicja klepsydry - wąska talia i równy obwód bioder i biustu. Koniec.

Gość drobna agnieszka
czyli ja jestem klepsydra moje wymiary to 80-60-80 :)

Gość gość
myślę, że tak. Poza tym na wszystkich międzynarodowych kalkulatorach które określają typ sylwetki proszą o obwód biustu, a nie szerokość ramion :P

Gość gość
Są klepsydry z małym biustem. Mają barki równe z biodrami i wyraźną talie

Gość gość
"Teraz praktycznie jest mieć figurę modelkową" Jeśli chce sie być aseksualnym dla mężczyzn

Gość gość
Ja jestem chuda i wysoka 178 cm, 82-60-86 i sie opedzic od facetow nie moge :D Co wy tu za glupoty pociskacie hahahahah biedne prawiczki

Gość gość
a nie przepraszam domierzylam sie- w talii 63:P