Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można obciąć długie włosy? To oszpecenie się

Polecane posty

Gość gość
No dla mnie też Michelle wygląda bardzo ładnie w krótkich blond włosach. Ktoś tu chyba chciałby wyglądać równie brzydko u staro :D

Gość gość
Portman jest Żydówką więc naturalnie ma trochę mocniejsze rysy. Moim zdaniem jest piękna, ale jej akurat krótkie włosy nie pasują (nie przez twarz, tylko kształt głowy).

Gość gość
ale akurat krótkie włosy nie wyglądają korzystnie przy kwadratowej twarzy obiektywie patrząc - optycznie skracają ją i poszerzają owalna twarz to ideał i wszystko co twarze o innych kształtach zbliża do owalu będzie korzystniejsze.

Ej, ale nie ma co generalizować. Niektóre kobiety wyglądają właśnie najbardziej kobieco w krótkich włosach, sama znam taki przypadek, moja instruktorka jazdy ma bardzo krótkie włosy, takiego podgolonego boba, nie wiem jak to określić, ma jakieś 50 lat (może też wiek ma tu dużo do rzeczy?) i wygląda o wiele lepiej i bardziej korzystnie niż jak nosiła dłuższe włosy (znam ją już kupę lat bo to koleżanka mojej mamy i cioci), wtedy jej uroda ginęła. Teraz wygląda super i bardzo kobieco. Zależy od twarzy i rysów. Niektóre kobietki w długich włosach wyglądają mniej kobieco niż w krótkich.

Gość gość
ta michelle w krótkich włosach wygląda już totalnie jak chomik :O

Gość gość
"delikatną" w sensie bardzo kobiecą i dziewczęcą, o to mi chodziło ;) a wystające kości policzkowe akurat są kobiece natomiast szeroka żuchwa, kwadratowa broda są męskie

Gość gość
gość dziś - zależy jak masz te włosy obcięte i jak je układasz. Mogę mówić tylko za siebie, ale mnie nic twarzy nie poszerza i nigdy nie oczuwałam potrzeby "zasłaniania" moich rysów. Moim zdaniem to myślenie jest dobre dla ludzi z kompleksami którzy dali sobie wmówić, że jest tylko jeden akceptowany typ urody.

Gość gość
" ta michelle w krótkich włosach wygląda już totalnie jak chomik pechowiec.gif " Dobrze, już dobrze, zapuść sobie te włosy i udawaj, że stałas się piękniejsza - jak to sprawia, że poczujesz się lepiej. Bo póki co, po frustracji wnosząc, to wciąż masz krótkie?

Gość gość
"portman moim zdaniem ma mocniejsze rysy niż williams. " x a co mają "mocne" rysy do kształtu głowy? nie myl pojęć

Gość gość
nie stawiaj takich stwierdzeń o ile kogoś nie widziałaś :) Nie każda owalna twarz jest piękna, nie każda kwadratowa jest męska (czego przykładem jest williams chociażby).

Gość gość
akurat owal jest po prostu najładniejszy i każda fryzura pasuje do takiej twarzy. to jest fakt. kompleksy to mają te co temu zaprzeczają ;)

Gość gość
gość dziś - nic? Po prostu kilka osób stwierdziło, że Portman ma ładne (aczkolwiek mocne) rysy twarzy, ale brzydki kształt głowy.

Gość gość
no i zaczyna się...tak, tak, wszystkie mamy kompleksy bo ktoś stwierdził prosty fakt, że sam kształt szczęki nie przesądza o urodzie

Gość gość
" kompleksy to mają te co temu zaprzeczają " To nie ja usilnie przez cały topik atakuję krótkowłose kobiety choćby były naprawdę ładne (jak rozumiem - taki zdrowy objaw samoakceptacji), wymyślam sobie fakty tylko po to by zachować w sobie przekonanie, ze dłuższe włosy uczynią mnie piękniejszą. PS. Mam włosy za ramiona, więc nie mam osobistego interesu w podważaniu bzdur o "totalnej odmianie" dzięki fryzurze.

Gość gość
portman czy theron to prześliczne kobiety o idealnych rysach, może z kilka procent kobiet ma taką urodę, więc nie sugerujcie się nimi a i tak nawet one wyglądają ładniej we włosach minimum przed ramiona

Gość gość
a ja tylko zwrócę uwagę, że nikt na siłę nie obcinał mi włosów. Robię to sama i z własnej woli więc gdybym wyglądała gorzej to po prostu bym tego nie robiła :)

Gość gość
gość dziś - mnie theron bardziej podoba mi się w krótkich. I nie chodzi o sugerowanie się tylko pokazanie, że długość włosów nie ma znaczenia.

Gość gość
gość dziś To mi trochę przypomina topiki - A: jestem szatynką, włosy do ramion, mam zielone oczy, brzoskwiniową cerę, mam 165, ważę 50kg, moja twarz jest owalna. Jestem ładna? B: och, ale musisz być piękna, w końcu masz zielone oczy C: No tak, do tego jeszcze włosy do ramion. D: A jaka zgrabna :D

Gość gość
Żadna kobieta nie wygląda lepiej w jeżyku.

Gość gość
też mam wrażenie, że temat powstał bo ktoś chciał sobie podbić samoocenę. może autorka ma piękne, długie włosy i to jest jej główna zaleta jeżeli o wygląd chodzi?

Gość gość
" a i tak nawet one wyglądają ładniej we włosach minimum przed ramiona " Gdzieś jest jakaś ogólna księga prawd życiowych gdzie mogę się zapoznać czy jakaś kobieta jest ładniejsza wtedy czy może wtedy? Czy może jednak każdy ma prawo mieć swoje zdanie? Ja akurat theron też lubię w upiętych włosach - nie ma mega różnicy, ale tak mi się bardziej podoba. To Ty mi powiesz, że nie bo Twój gust jest jakimś jedynym obowiązującym? I właśnie można się nimi sugerować - bo pokazują, że ładnemu we wszystkim ładnie. Tu nikt nie mówi, że jak ja czy Ty się tak obetniemy to będziemy piękne - bo jeśli nie mamy pięknych twarzy to żadna fryzura piękna nam nie da. Własnie cały sens tematu. Tylko Ty masz straszny problem z zaakceptowaniem tego

Gość gość
tylko jakaś krypto-lesba mogła napisać, że angelina wyglądała lepiej w krótkich :D wyglądała wtedy jak chłopczyca albo właśnie jak lesba w dłuższych włosach uchodziła za boginię -wystarczy obejrzeć filmiki na yt jak miała 16-18 lat, nie byłoby tego efektu gdyby miała wtedy włosy ścięte na chłopaka

Gość gość
no dobrze, to mogę być dla ciebie lesbą :) Mnie się po prostu wtedy podobała i ładnie jej było w krótkich włosach, pasowały jej

Gość gość
nie, ja nie mam żadnego problemu, tylko właśnie piszę, że większość kobiet nie ma idealnych rysów twarzy lub ma je zbyt męskie, a wtedy korzystniej będzie wyglądać w dłuższych i tyle

Nie wiem jak wam, ale mnie np. Milla Jovovich wygląda piękniej w krótszych włosach. Tutaj krótkie: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/5b/37/34/5b373485bd5e03663233e179df1bb615.jpg oraz http://www4.pictures.stylebistro.com/gi/84th+Annual+Academy+Awards+Arrivals+h01w7wtSQEal.jpg A tutaj długie: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/5c/42/02/5c420276735a5ffb6507ec74956c679a.jpg Tak samo w krótszych włosach wolę np. Taylor Swift, wygląda moim zdaniem o wiele ładniej, może po prostu bardziej wyrafinowanie niż jak miała dłuższe, bardziej kobieco, w dłuższych moim zdaniem wyglądała o wiele młodziej i dziewczęco.

Gość gość
to już napisałeś kilka razy, nie każdy się z tobą zgadza i kilka osób ( w tym ja) wypowiadało się tylko za siebie i swoje twarze. Więc co jeszcze próbujesz udowodnić?

Gość gość
Jak nie ma różnicy jak jest? :D Ta dziewczyna wklejona przez baranka- jakby zapytać facetów czy jest ładna i wkleić jej zdjęcie z jeżykiem to większość odpowie że nie, natomiast gdyby spytać o to samo wklejając zdjęcie na którym miała te blond włosy do ramion, większość napisałaby że ładna.

Gość gość
Barrranek dziś - to już nie są krótkie włosy, raczej półdługie. pisząc "krótkie" mamy na myśli takie na chłopaka raczej lub góra kilka cm.

Gość gość
Bardzo mi się nie podoba arbitralny ton wypowiedzi jednej osoby i wyzwiska bo ktoś ośmiela się nie zgadzać z nią. Co Ci daje wyzywanie dziewczyny od lesb? "nie, ja nie mam żadnego problemu, tylko właśnie piszę, że większość kobiet nie ma idealnych rysów twarzy lub ma je zbyt męskie, a wtedy korzystniej będzie wyglądać w dłuższych i tyle " Wiesz co, za chwilę przestanę być miła. Czy TY jesteś w stanie wzbić się ponad SWOJE poglądy i SWÓJ gust? czy do Twojej łepetyny dociera, że a) każdy ma inny gust b) osoba brzydka JEST brzydka, a ładna jest ładna - to czy minimalnie zmienisz swoją "notę" z 5,5 na 5,75 nie ma większego znaczenia. Bo Ty ciągle wypluwasz z siebie "to JEST ładne", "Tamto JEST nieładne", "długie włosy są owakie", "ona wygląda brzydko i to jest ostateczna wersja". Ileś osób się z Tobą nie zgodziło a Ty wciąż musisz koniecznie swoje wymysły przepchnąć jako jakieś ogólne i jedyne słuszne prawidło. To znaczy, ze jednak masz problem i to ogromny.