Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można obciąć długie włosy? To oszpecenie się

Polecane posty

Gość gość

:D:D

Gość gość
a w przyszlym tyg ide skrocic o 10 cm do mgo atelier. juz mnie wzywali :)

Gość gość
Ja idę ścinać w czwartek, mam do obojczyka ale chce mieć przed ramiona.

Gość gość
Krótkie włosy sa brzydkie

Gość gość
co pol roku chodze

Gość gość
Krótkie włosy sa bardzo męskie

Gość gość
a ja lubię takie "męskie fryzury", sama mam glowę właściwie ogoloną

Mam ścięte za ramiona ale jakby mi kształt twarzy pozwalał to bym miała o wiele krótsze bo to sama wygoda.

Gość gość
mam całkiem ładną twarz więc mogę być nawet łysa :P

Gość gość
tak racja to oszpecanie sie, kto wymyslil krótkie włosy?? Jakis debil chyba, zarowno kobiety jak i mężczyzni powinni nosic długie włosy. Pozbawiacie sie mocy łysole, sorry ale taka prawda.

Gość gość
nie przesadzasz trochę? oszpeceniem byłoby odcięcie sobie nosa, nie włosów

Gość gość
Fakt, większość kobiet w bardzo krótkich włosach wygląda męsko. Zwłaszcza te o kanciastych, kwadratowych twarzach - to już w ogóle, mam jedną znajomą z taką twarzą i po ścięciu włosów wygląda jak męska lesba. Nawet pytają się mnie czy to lesbijka, hah.

Gość gość
chłopczyce

Gość gość
gość dziś - a to coś złego? Tez mam lekko kwadratową twarz i krótkie włosy, do tego zdecydowanie jestem chłopczycą i nie widzę w tym problemu. Żeby wyglądać męsko trzeba mieć męską figurę i rysy twarzy

Gość gość
Miałam włosy prawie do pasa, obcięłam na boba. Oddałam na perukę dla fundacji :P Straszne, co nie? jak tak można? :D Złej baletnicy to rąbek u spódnicy będzie przeszkadzał - a teraz odnieś sobie to do "oszpecania się".

Gość gość
Jak już to "złego" w sensie estetycznym. To wygląda po prostu męsko i mało atrakcyjnie.

Gość gość
kobieta która wygląda męsko nawet w długich włosach będzie tak wyglądać, na to niestety nie mamy wpływu. Jeżeli o atrakcyjność chodzi to nie można podobać się każdemu, z tego co widzę to wielu mężczyznom nie przeszkadzają krótkie włosy, ale duzo jest też takich którzy mają na długie włosy wręcz fetysz

Gość gość
Mylisz się, bo dłuższe włosy łagodzą rysy twarzy, krótkie je wyostrzają. Kwadratowe twarze też wyglądają trochę męsko (zwłaszcza te z kwadratowymi szczękami), co krótkie włosy tylko uwidaczniają.

Gość gość
prawda jest taka, że większość kobiet wygląda gorzej w krótkich włosach (takich przed brodę) i często poważniej, starzej i mniej kobieco, jak takie babochłopki

Gość gość
ja się sobie zawsze bardziej podobałam w krótkich, ale to może przez to, że bardzo lubię moje kości policzkowe

Gość gość
Prawda jest taka, ze większość kobiet jest przeciętna. Więc trudno by nagle wyglądały ślicznie przy jakiejkolwiek fryzurze, skoro mają zwyczajne rysy twarzy. Jedyne co fryzura dość mocno zmienia to czoło - jak ktoś ma duży baniaczek to może sobie to grzywką zakryć. A poza tym to większych różnic nie ma - wciąż się oscyluje wokół swojego poziomu atrakcyjności. Ale no wiem - Wy po zmianie fryzury dostawałyscie tysiąc komplementów, wiec tzn. ze nagle wyładniałyście. Fajnie się wierzy, ze kolor włosów, fryzura, ubiór itd uczyni z każdej boginię, ale prawda jest bardziej przykra.

Gość gość
Akurat inna fryzura potrafi totalnie odmienić osobę, a ty chyba mało widziałeś.

Gość gość
a ja się nawet zgodzę, bardzo nietrafiona fryzura może pogorszyć wygląd, ale nie ma wielkiej różnicy w tym jak wygląda twarz w długich włosach, półdługich włosach czy z wlosami obciętymi maszynką. Ja miałam i długie i takie na chłopaka i własnie nie zauwazyłam żadnej różnicy

Gość gość
" Akurat inna fryzura potrafi totalnie odmienić osobę, a ty chyba mało widziałeś. " Masz rację, jeszcze nie widziałam by ładna osoba stała się brzydulą, a brzydula ładna ;) Ale no gratuluję Ci rzeczywistosci... I nie mówię, ze nie ma żadnych zmian, a jedynie, ze sa one niewielkie. x Ja też własnie miałam włosy kazdej długości (nawet delikatnie kolory zmieniałam - i przyciemniałam, i rozjaśniłam, i w rudy poszłam, i w kasztan) i jak byłam w miarę ładna tak jestem - ani nie zrobiło to ze mnie piękności 10/10 ani przeciętniary.

Gość gość
Że Ty nie zauważyłaś to nie znaczy, że inni u siebie jej nie zauważają. Ja akurat u niektórych dostrzegam sporą różnicę jeśli chodzi o zmiany w długości włosów - nie tylko u kobiet, u facetów również.

Gość gość
gość dziś - ale twoja opinia nie jest obiektywna, bo tobie akurat chyba podobają się długie włosy.

Krótkie włosy wyglądają źle? Obczajcie tę dziewczynę jak sobie ścięła na jeża. Wyglądała przepięknie: http://www.blondhaircare.com/2015/03/powrot-do-naturalnego-koloru-wosow_9.html Teraz już zapuściła i wygląda tak: http://www.blondhaircare.com/2015/11/powrot-do-naturalnego-koloru-wosow.html Trzeba być po prostu piękną kobietą a i łysą wygląda się wspaniale.

Gość gość
"ale twoja opinia nie jest obiektywna, bo tobie akurat chyba podobają się długie włosy. " Skąd ten wniosek? Stąd, ze wyśmiewam Twoje "fryzura odmieniła moją twarz"? :D Mi zwisa jakie kto ma włosy, nie lubię po prostu takiego okłamywania siebie nawzajem. Tak samo jak otyła ubierze nową kiecke i też nagle "odmienia się".

Gość gość
ja nic takiego nie mówiłam, po prostu zwróciłam uwagę, że argument "bo ja widziałam" nigdy nie jest obiektywny. Moim zdaniem moja fryzura w ogóle nie zmieniła mojej twarzy.