Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można obciąć długie włosy? To oszpecenie się

Polecane posty

Gość gość
akurat cobain był brzydki w każdym wydaniu, a długie, brudne włosy w niczym mu nie pomagały :P

Gość gość
dobry ten przykład z kurtem jak widać dłuższe włosy u faceta też potrafią dodać mu +5 do przystojności i nadać mu charyzmy

Gość gość
"gość dziś akurat cobain był brzydki w każdym wydaniu, a długie, brudne włosy w niczym mu nie pomagały jezyk.gif" x chyba tylko dla ciebie krypto-lesbo :D akurat cobain to jeden z naczelnych crushów, a twoja paplanina nic nie zmieni 🖐️

Gość gość
W życiu widziałem może ze dwie kobiety, które wyglądały dobrze we fryzurze "na jeżyka".

Gość gość
widze, ze bardzo lubisz używać tego określenia. Może trochę kultury? Mnie się po prostu nie podobał - był niski, chudy i wiecznie wyglądał na brudnego.

Gość gość
Włosy żeby były ładne muszą być przede wszystkim zdrowe i gęste. Jeśli ktoś ma matowe, cieniutkie włosy to nawet jakby były do kolan to nie będą dodawać uroku, raczej wygląda się z takimi rzadkimi strąkami źle. Tak samo jeśli ktoś ma włosy spalone rozjaśniaczem które wręcz się kruszą. Czasem rzeczywiście włosy lekko skrócić, zrobić jakąś twarzową dodającą im objętości krótszą fryzurę, i już mocno o nie dbając zapuszczać od nowa niż trzymać na głowie przerzedzone smętne pojedyncze pasma do pasa.

Gość gość
a Sineas O'connor i Brianna Hildebrand?

Gość gość
Dłuższe, zadbane włosy lepiej się prezentują

Gość gość
"Dłuższe, zadbane włosy lepiej się prezentują x SIĘ prezentują, jak zauważyłaś. Ale niekoniecznie nagle pasztet zmieni się w ładną dziewoję.

Gość gość
jeszcze dużo zalezy od stylu - nie każdemu krótkie włosy pasują przez to jak ta osoba nosi się na co dzień

Z tym, że długie włosy muszą być gęste aby ładnie wyglądały to absolutnie się nie zgadzam. Wystarczy popatrzeć na Anwen która nie ma włosów gęstych, ma po prostu grubsze (nie mylić z gęstością) albo Marta z Martusiowego Kuferka, która ma włosy cienkie i rzadsze. Ważne, aby włosy były ZDROWE, a "strąki" się biorą przeważnie od tego, że końce są zniszczone, wykruszone i przerzedzone. Takie tam moje wtrącenie. :)

Ale tak, to absolutna prawda, że lepiej mieć włosy krótkie i zdrowe zamiast długich i zniszczonych. Na swojej uczelni mam kilka takich dziewczyn z włosami do tyłka ale co im po nich skoro jak na nie patrzę to wyobrażam sobie nożyczki, które ścinają im połowę tych "pukli"? Są tak przerzedzone od łopatek w dół, że tylko cięcie je może uratować. Szkoda, bo dziewczyny są naprawdę ładne i nieświadomie się oszpecają i nie widzą tych zniszczeń.

Gość gość
Fakt, można mieć ładne i rzadkie. Nie problem w dzisiejszych czasach nadać włosom objętości, mnóstwo jest sposobów.

Gość gość
uwielbiam mężczyzn z długimi włosami, "chopy" !!! nie scinajcie póki nie łysiejecie :classic_cool:

Gość gość
kurt cobain jako "naczelny crush"...czyj?

Gość krycha87
ja byłam głupia i ścięłam swoje włosy na boba (ach ta moda...) i już parę dni później płakałam za długimi... i tak, to trochę stereotypowe, ale czułam się mniej kobieco i tak jakoś, ja wiem... łyso? generalnie, uznałam, że nie będę się umartwiać następnych x miesięcy i umówiłam się na przedłużanie :D fryzjerka, u której byłam, pracowała na włosach Great Lenghts i powiem Wam, że wyszło to bardzo naturalnie, a ja znowu mam grzywę za łopatki <3 <3 <3 p.s. liczę, że naturalki w miarę szybko odrosną, ale dobrze, że są sposoby, żeby "odwrócić" skutki nieprzemyślanej dezycji o cięciu :D

Gość krycha87
ja byłam głupia i ścięłam swoje włosy na boba (ach ta moda...) i już parę dni później płakałam za długimi... i tak, to trochę stereotypowe, ale czułam się mniej kobieco i tak jakoś, ja wiem... łyso? generalnie, uznałam, że nie będę się umartwiać następnych x miesięcy i umówiłam się na przedłużanie :D fryzjerka, u której byłam, pracowała na włosach Great Lenghts i powiem Wam, że wyszło to bardzo naturalnie, a ja znowu mam grzywę za łopatki <3 <3 <3 p.s. liczę, że naturalki w miarę szybko odrosną, ale dobrze, że są sposoby, żeby "odwrócić" skutki nieprzemyślanej dezycji o cięciu :D

Gość krycha87