Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 27

Polecane posty

To nie relatywizacja. Tego typu uprawnienia występują w róznej formie w każdym panstwie... OK. To ja też znikam na czas jakiś...

gość dziś Shayn, możesz wytłumaczyć jak się ma płacenie składek na ZUS przez sędziów do ich niezawisłości? x x Nie znam ustawy a więc trudno mi się do tego odnieść. To nie jedna rzecz a cały zestaw uprawnień w związku z wykonywaniem określonego zawodu.

otulona_snem dziś nijak gosciu,to usprawiedliwienie zlodziejstwa i lamanie konstytucji w zakresie rownosci owbec prawa-zaden zawod nie powinien miec z tytulu placania skladek na swoje przyszle uposazenia zadnych ulg x x Przesadzasz. W paru firmach płacą np "trzeci filar" a to też wpływa na wysokość świadczeń. Prokuratorzy też nie płacą ZUSu...

Gość gość
cała parada całą dobę o PO , że to najuczciwsza partia w historii . a Poseł Borys Budka to ciacho najprzystojniejszy Poseł w historii.

Górnicy, nauczyciele, kolejarze, policjanci, żołnierze – lista zawodów uprzywilejowanych w Polsce jest długa. Ustawodawca zapewnił im szereg dodatkowych praw – od wcześniejszych emerytur (średni wiek emeryta – byłego górnika to 62 lata, emeryta z ZUS ogółem – 70 lat) poprzez dodatkowe pensje (gwarantowane „trzynastki” w tzw. budżetówce), krótszy wymiar pracy (w przypadku nauczycieli – 18-godzinny tydzień pracy) czy dodatkowe urlopy (np. roczny urlop dla poratowania zdrowia sędziów i prokuratorów). Artykuł zbiera w sposób kompleksowy informacje o nadanych przywilejach, dane liczbowe dotyczące skali nimi objęcia, a także podsumowanie argumentów za i przeciw temu zjawisku na rynku pracy. x Tu aktualniejsze : http://tnij.org/a9cctqe

gość dziś cała parada całą dobę o PO , że to najuczciwsza partia w historii . a Poseł Borys Budka to ciacho najprzystojniejszy Poseł w historii. x x Tylko idiota może takie rzeczy pisać...

Gość gość
Otulina zdajesz sobie sprawę z tego, że glos oddany na Kukiza będzie de facto głosem oddanym na PiS? Tak to w Polsce działa, nie głosujesz na kogo ideologicznie pragniesz, głosujesz na tego, kto nie przegra z oszołomstwem. Kukiz nie ma szans. Nie chciałabym tego ale obawiam się, że mogę ten post zapisać i za kilka lat go skopiować niestety :(

Gość gość
Też ci tłumaczyłem. To część składek obowiązkowych. I te składki były wpłacane do prywatnych firm a państwo postanowiło je przenieść do ZUSu. Tak czy inaczej one sa na kontach tych osób > są niby są ale tak naprawdę ich nie ma i co jakiś czas robi się wrzutkę dla suwerena, że moze nie byc pieniedzy na wypłate rent i emerytur. rządzacy w swej naiwności i bucie wierza, że ludzie na to pozwolą

Gość gość
otulona_snem dziś nijak gosciu,to usprawiedliwienie zlodziejstwa i lamanie konstytucji w zakresie rownosci owbec prawa-zaden zawod nie powinien miec z tytulu placania skladek na swoje przyszle uposazenia zadnych ulg > to sa przywileje jeszcze z czasów PRLu , ktore przetrwały do dzisiaj żadna partia polityczna tego g****a nie ruszyla, a przeciez w wyborach obiecali, że ... tra la la la malo tego Sejm swego czasu proponował, żeby posłowie po 1 kadencji mieli emerytury tylko to nie przeszło bo ludzie by wyszli na ulicę

Gość gość
gość dziś X co tutaj duzo gadac, kasa budżetu pusta , na podwyżki dla n-li od lat nie ma , ale na podwyżki dla rządzących i dla Sejmu pieniądze są

Gość gość
Jarosław Kaczyński. Krótka władza, długi zmierzch 'Ta władza poślizgnie się na polskiej tradycji: szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie. Wojewoda, posłowie, premier, prezydent to sobie mogą komenderować w Warszawie, a od naszego wójta i burmistrza wara. Jak zechcemy, sami się z nim rozprawimy, ale król niech się nie wtrąca albo go pogonimy ' x Ludwik Dorn: Pan prezes Kaczyński z rzeczywistością kontaktuje się z samochodu, więc nie wie, że różnice są, i to podstawowe. Dotyczą funkcjonowania lokalnych społeczności, także polityki.

Gość gość
więcej ... http://wyborcza.pl/7,75398,21369489,jaroslaw-kaczynski-krotka-wladza-dlugi-zmierzch.html#BoxGWImg

Gość gość
żeby pokonac PiS trzeba grać w taka grę w jaką gra Kaczyński tylko czy cel uświęca środki ?!

Gość gość
otulona_snem dziś zaryzykuje,poza tym pis nie bedzie mial wiekszosci,zawsze oddam glos na ludzi,ktorzy mowia o referendach i naprawde chca cos zrobic,jak chociazby likwidacja tych wszawych wylegarni misiewiczow,ktora pol miliarda kosztuje,nawet jezeli nic nie beda jakis czas mogli gosciu uczynic,to zawsze bede miala poczucie,ze glosuje przynajmniej na tych,co nie chca tego biednego kraju mowiac brzydko wy...cos tam x No tak, to racjonalne co piszesz :P Ale ja niestety znając realia (ja na Kukiza głosowałam w ostatnich wyborach) naprawdę zastanawiam się czy głosować ponownie na niego i pluć sobie potem w gębę, że przyczyniłam się do klęski tego kraju (zakładając, że wygra pis) czy pluć sobie w gębę że zagłosowałam bez zgody z przekonaniami na Nowoczesną, ale za to nie dokładając tej cegiełki do kontynuacji pisiorskich średniowiecznych wizji Polski. Bo ja taka pewna, że PiS nie będzie miał większości, nie jestem.

Gość gość
mam mieszane uczucia słuchając czy czytając to co Ludwik Dorn mowi i nie wierze w jego cudowną przemianę z ortodoksa zaciągającego niepokornych młodych lekarzy w "kamasze" czy jego marszałkowanie za czasów rządu PiSu ... w polityka o liberalnych poglądach ;):P

Gość gość
O, jak dobrze, że przyszłaś If. Będzie komu bronić Pisdzielców. Dobrze, że już zaczęłaś bo myślałem, że umarłaś 🖐️

Gość gzub
gość dziś Jarosław Kaczyński. Krótka władza, długi zmierzch x Yar to psuj, ktory rozwala nam Polskę. PiS to bagno, dno, zero skrupułów +hipokryzja to partyjniactwo do potęgi n-tej A PO rządziło tylko dlatego, że byli alternatywą dla PiSu, ale ile razy mozna głosować PRZECIW? PO uwierzyła, że jest taka wspaniała i się przejechali tak jak i Komorowski, który uwierzył w swoją wielkość i to że nie musi prowadzić kampanii wyborczej bo zwycięstwo ma w kieszeni. Sam przegrał wybory na własne zyczenie. Opozycja dzisiaj nic nie znaczy, dlatego YAR robi co chce. Co najwyżej boi się demonstracji suwerena i wtedy robi krok w tył.

Gość gość
Do "otulona" z 14.56,wiem że jesteś nawiedzona jak shmatyn ale na dodatek KŁAMCZUCHA! Jak wypowiadasz się na temat niemieckiego górnika to najpierw posiądź odpowiednią wiedzę! Nigdzie (w zadnym cywilizowanym kraju) górnik nie pracuje jak "zwykły robol"!!! (jeśli chodzi o okres czasu pracy na dole).Dokładnie wiem jak tam sprawy się mają,ale szkoda na was zachodu, nawiedzone ciemniaki!

Gość gość
15:25 I właśnie dlatego pisałam wcześniej o tym głosowaniu na Kukiza. Opozycji nie ma. Nie ma PO. Nie ma Nowoczesnej. I Kukiza też nie ma. Teraz ten wypadek, przecież powinno aż huczeć z ich strony, powinni się skrzyknąć tak, żeby przewrzeszczeć te idiotyczne konferencje Płaszczaka i innych oszołomów. Ile już było takich okazji? :o :o No tak, ale zagraniczne wycieczki ważniejsze, ważniejsze pitupitu u Olejnikowej czy Żaka, ważniejsze jest kuźwa wszystko. Dlatego właśnie napisałam, ze ja się WCALE nie zdziwię, jak Pis znowu wygra wybory, bo póki co żadna z partii opozycyjnych tak naprawdę nie zasługuje na wygraną. Bo dlaczego ludzie mają im zaufać? Bo coś obiecają? Bo znowu wystosują tysiąc pięćset sto dziewięćset postulatów na przyszłość? Bo zarzucą apetyczną kiełbasą?? Teraz jest czas żeby coś zrobić, żeby się pokazać, wykazać, żeby pieprznąć ręką w stół i powiedzieć tak żeby każdy usłyszał: TU JESTEŚMY, TU JESTEŚMY MY, TU SĄ NASZE PROPOZYCJE, powinni bombardować nas właśnie działaniem, akcją, reakcją. A dzieje się co? Piotr Żyła robi sobie śniadanie w Japonii. Taki smutny korniszonek :o 🖐️

_iftar_ dziś Ten news o nowym pomysle PiSu w kwestii emerytur jest dziełem GW. Troche grube nawet jak na PiS. x x To cytat z money.pl a poza tym chodzi o słowa wiceministra pracy Marcina Zielenieckiego.

- Nie możemy traktować wkładu emerytalnego jako swego rodzaju rachunku oszczędnościowego na starość – powiedział podczas ostatniego posiedzenia sejmowej komisji polityki społecznej i rodziny wiceminister pracy Marcin Zieleniecki, którego cytuje "Dziennik Gazeta Prawna". x Chodzi o to, by emeryturę z ZUS otrzymywali tylko ci, którzy mają za sobą minimum 15 lat okresu składkowego. Jeśli opłacali składki emerytalne jedynie np. przez 14 lat i osiem miesięcy, na starość od ZUS nie dostaną ani grosza, a składki, które płacili przez lata, po prostu przepadną.

Gość gościu1990xxxbon
P***a

Gość gość
Chodzi o to, by emeryturę z ZUS otrzymywali tylko ci, którzy mają za sobą minimum 15 lat okresu składkowego. Jeśli opłacali składki emerytalne jedynie np. przez 14 lat i osiem miesięcy, na starość od ZUS nie dostaną ani grosza, a składki, które płacili przez lata, po prostu przepadną. X to jakis absurd!!! ktoś kto pracował 15 lat ma dostawac emeryturę ?

Gość gość
sa tacy,co w ogole nie pracowali i dostaja

Gość gość
Otulona,znowu kłamiesz! W Polskim górnictwie trzynastek już nie ma od co najmniej 25 lat!!! A co do warunków pracy górnika w DE i Polsce, to się nie wypowiadaj, bo nie masz o tym zielonego pojęcia!

Gość gość
Otulona,wymień choć kilka przywilejów w teraźniejszym górnictwie w Polsce?

Gość gość
💤